|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Głęboka woda- serial na TVP2
Witam!
Nie działa mi przeszukiwanie forum i nie wiem, czy jest już wątek o tym serialu, jesli tak, to proszę o połączenie. Oglądam ten serial od drugiego odcinka bo pierwszy przegapiłam i według mnie jest to jedyny serial, który najbardziej odzwierciedla nasze ludzkie słabości i ogląda się go z wielką uwagą a na koniec skłania do refleksji nad własnym życiem- to moje odczucia. Rola opieki społecznej nieco przekoloryzowana podobnie jak determinacja lekarzy w "Na dobre i na złe" - tutaj pracownicy socjalni wychodza na ulicę w poszukiwaniu potencjalnych podopiecznych na zasadzie streetwalkerów...może w dużych miastach tak to funkcjonuje, u mnie- niestety nie. Tak czy inaczej oglądam każdy odcinek z zapartym tchem, przy trzecim ryczałam jak bóbr ![]() Mi daje do myślenia a jakie są Wasze odczucia?
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Głęboka woda- serial na TVP2
Bardzo lubię ten serial, choć nie jest on łatwy i lekki, podoba mi się tematyka. Ogólnie, lubię wszelkie programy interwencyjne, i myślę też że ten serial pokazuje ludziom jak wygląda praca w instytucjach pomagających, że nie jest to proste, że urzędnik to też człowiek, i ma uczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oglądam, dobry serial, daje do myślenia
![]() Ciekawe jak kolejne odcinki wypadną...
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Serial przy innych emitowanych zapowiada się świetnie! Chociaż momentami drażni to koloryzowanie i samorozwiązywanie się problemów. Zwraca uwagę na realia tej pracy i to co mi się najbardziej podoba różnicuje podejście osób, pokazuje jak dużo uzależnione jest od ich postawy życiowej! Odc 1 i 3 bardzo dobre! poczekamy, zobaczymy, ale Dorociński zazwyczaj nie grywa w badziewiach, więc częściowo również dla niego oglądam ![]() P.S. pominiete odcinki możesz nadrobić na VodOnet! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
z tego co wiem serial ma tylko 13 odcinków, szkoda że tak mało, bo problemów takich z prawdziwego życia wziętych jest więcej niż będą pokazane w 13 odcinkach, mam nadzieję, że twórcy zdecydują się na kontynuację.
Zupełnie inaczej się ogląda serial gdzie pokazane są prawdziwe ludzkie dramaty i walka z własnymi słabościami, chyba tego mi właśnie brakowało, chociać ogląda się to niełatwo. Kolejny odcinek będzie o problemie bezdomności.....już się nie mogę doczekać
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
juz widzę jak babki z mojego mopsu są takie chętne i pomocne
![]() serial ciekawy, ale mnie jakoś nie poruszył i chyba nie będę go oglądać
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, ze warto takie seriale oglądać, żeby dowiedzieć się, uświadomić sobie jakie problemy mają ludzie...
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Halllo!! Co tu tak cicho?
Nikt już nie ogląda tego serialu? Wczorajszy odcinek był smutny, bardzo smutny ![]() ![]() Przedostatni odcinek też mi zapadł w pamięć, a szczególnie ta babcia, która otworzyła oczy przed śmiercią i przerażona zobaczyła nad łóżkiem swoją córkę ![]() Bądź co bądź wątek w tym odcinku okrutny i przerażający.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej nie trafiłam na ten serial. Dzisiaj zobaczyłam na ipla odcinek 12 i faktycznie bardzo udany serial. Zdecydowanie powinny być kolejne odcinki. Bardzo życiowy, choć oczywiście, na pewno coś jest przekoloryzowane. Skłania do refleksji. Na pewno obejrzę resztę odcinków. A końcówka tego 12 odcinka po prostu miażdzy... Dla mnie bardzo mocna (biedne psiaki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Ja też oglądam ten serial w internecie. Pamiętam jak rok temu we Wrocławiu 'pod' Placem Grunwaldzkim przy przejściu do Pasażu Grunwaldzkiego była kręcona scena z Dorocińskim - trochę sobie popatrzyłam na Marcina
![]() Ale wracając do tematu, Dorocińskiego uwielbiam (!!) i tematyka w filmie jest mi bliska. Nie przeszkadza mi nawet to przekoloryzowanie. Mi zostały jeszcze chyba 4 odcinki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Wczoraj coś mi się o uszy obiło w porannej telewizji śniadaniowej, ze mają zamiar kręcić drugą serię
![]() już się nie mogę doczekać
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wczoraj o 22.00 był pierwszy odcinek z nowej serii.
Jakie macie wrażenia po obejrzeniu?
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem dopiero po 3 odcinkach pierwszej serii. serial mi sie bardzo podoba, szczególnie biorąc pod uwagę to, że studiuję pracę socjalną
![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Odcinek super
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.