![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
![]() Pytanie do fryzjera ^^
Cze¶æ ^^ Mam pytanie , czy grzywka dla osoby o poci±g³ej i szpiczastej twarzy to dobry pomys³ ?
![]() Proszê o radê ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie do fryzjera ^^
Bardzo dobry pomys³ poniewa¿ dziêki grzywce g³owa bêdzie wygl±da³a na mniej poci±g³± - optycznie bêdzie skrócona.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziêki ^^ Bo jeden z fryzjerów .. powiedzia³ mi, ¿e bêdê wygl±daæ jak pekiñczyk x] ;P
A mam jeszcze jedno pytanie .. czy grzywka bêdzie mi siê rozdzielaæ ? Bo przedzia³ek nie mam centralnie na ¶rodku g³owy ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Bêdzie tendencja do rozdzielania, ale mo¿na temu zapobiec stosuj±c kosmetyki do stylizacji i np. szczotkê do modelowania.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
O widze ¿e mam tu doczynienia z kim¶ znaj±cym siê na rzeczy, no wiêc mam takie pytanie : Co proponujecie dla mnie? (tzn. jaki kolor w³osów, fryzurê itp.) a tu moje zdjêcie
![]() https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=90711 https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=90712 Czekam na rady od was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
![]()
Widze ze w koncu moge profesjonaliste zapytac o rade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Proszê bardzo
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() Moim zdaniem br±z z nut± z³ota by³ by fajny, poza tym ciemne kolory lepiej odbijaj± ¶wiat³o i w³osy wygl±daj± na zdrowsze. Zapuszczaj w³osy a grzywkê koniecznie do poziomu nosa lub brody. Je¶li chodzi o ciêcie to jak ju¿ zapu¶cisz na d³u¿sze to polecam stopniowanie w³osów - kszta³t w³osów ,,V,, lub ,,U,, ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-21 o 18:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Jak wyt³umaczyæ fryzjerce, ¿e chcê tak± grzywkê?
http://www.youtube.com/watch?v=mz7W9...eature=channel filmiku jej nie pokazê przecie¿ i jeszcze jedno pytanie - jak ona jest ¶cieta? po skosie czy taka zwyk³a d³uga zaczesana? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Mam takie pytanko do do profesjonalisty... przeczyta³am dzisiaj na internecie o dekoloryzacji w³osów, czyli "¶ci±gniêciu koloru" mam rozumieæ. St±d moje pytanie: Czy mo¿na "¶ci±gn±æ kolor" z w³osów rozja¶nianych? Je¶li tak to ile to trwa i ile kosztuje mniej wiêcej? Czekam na odp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-02-22 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Barbara a co dok³adnie Ci chodzi? nie chcesz ju¿ blondu tak? teraz aktualnie w³oski masz takie jak na zdjêciu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
tzn. nie chcê ju¿ rozja¶nianego blondu, tak te na zdjêciu to moje aktualne w³osy. Jesli by³oby to mo¿liwe to chcia³abym ¶ci±gn±æ ten kolor rozja¶niany, i potem ewentualnie zafarbowaæ pu³kanka albo farb±, nigdy ju¿ wiêcej rozja¶niaczem, czy jest to mo¿liwe ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natomiast je¶li s± zniszczone to przed po³o¿eniem koloru przyda³a by siê prepigmentacja czyli wprowadzenie wiêcej barwnika do w³osa - w ten sposobów uniknie siê szybkiego wyp³ukiwania farby. My¶lê ¿e twoje w³osy nie s± a¿ tak zniszczone wiêc siê nie przejmuj tylko wybierz kolorek - mo¿e na pocz±tku jak±¶ lekk± koloryzacjê która pozwoli ci oswoiæ siê z ciemniejszymi odcieniami. Loreal Casting by³ by fajny (poniewa¿ równie¿ jest ³atwy w u¿yciu). Unikaj najciemniejszych odcieni na poziomie od 4 w dó³ poniewa¿ mog± wyj¶æ jak czarne. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Obawiam siê ¿e je¶li teraz zafarbujê to mój kolor na w³osach bêdzie siê ró¿ni³ gdy¿ z rozja¶nianych w³osów mam ju¿ odrosty... czy przypadkiem nie wyjdzie inny kolor na odrostach a na w³osach rozja¶nianych inny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
tzn. ¿e w³osy bêde musia³a pokryæ kilkakrotnie za jedyn razem aby uzyskaæ jeden kolor, czy w trakcie farbowania odrostów ciemny pigment sie zadomowi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Je¶li farba nie bêdzie siê ra¿±co wyp³ukiwa³a to po ok 6 tygodniach powtórzysz koloryzacje po to aby pigment jeszcze bardziej siê wzmocni³ i kolor wygl±da³ ¿ywiej ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
uff to dobrze....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
¯yczê Ci sukcesu Barbaro. Kole¿anka nie mog³a tego lepiej wyja¶niæ. niestety ma³o jest ludzi w naszym fachu z tak± wiedz±. Ja tak¿e jestem na etapie wracania do swojego koloru. kilka lat rozja¶nia³am w³osy i zapragnê³am tego ¿eby by³y zdrowe wiêc musia³am zrezygnowaæ z rozja¶niacza. mam bardzo mocny pigment (rudy) i rozja¶nianie moich w³osków bardzo je os³abia. kolorek na pewno bêdzie Ci siê sp³ukiwa³ zw³aszcza na koñcach. tak jak np. mi ja raz zafarbowa³am w³oski farb± teraz co kilka myæ nak³adam na nie tylko szamponetke w podobnym odcieniu bo koñce niesamowicie siê wyp³ukuj±. pozdrawiam Ciê i kole¿ankê po fachu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#28 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 476
|
To mo¿e i ja mia³abym pytanie ; ) Podobnie jak Barbara chce skoñczyæ z blondem bo odrosty s± co chwile a to nieestetycznie wygl±da ; / Chce zrobiæ sobie kolor taki jak ma dziewczyna na zdjêciu ale za chiny ludowe nie mam pojêcia jaki ma kolor i jakiej farby u¿yc. Prosze o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 29
|
Ja te¿ mam pytanie. Mam w³osy za ramiona, chcê je wycieniowaæ tak, ¿eby optycznie mia³y wiêksz± objêto¶æ i ³atwiej siê uk³ada³y. I chcia³abym, ¿eby nie by³y pocieniowane tylko koñcówki ale ca³o¶æ, ¿eby wydawa³o siê, ¿e jest ich wiêcej, taka bujna fryzurka.
To z regu³y nie tak wiele, prawda? Proszê o poradê jak mam wyt³umaczyæ to fryzejrce/fryzjerowi. By³am ju¿ u kilku, za ka¿dym razem ten sam efekt wiêc to chyba problem z moim t³umaczeniem. Czeszê siê na bok, co fryzjer zauwa¿a, a mimo to cieniuje mi w³osy z przedzia³kiem po ¶rodku i jak je z powrotem zaczesuje na bok, to okazuje siê, ¿e z prawej strony mam w³osy bardziej wycieniowane a z lewej mniej i wydaje siê jakbym po lewej mia³a d³u¿sze w³osy. Po drugie - co oznacza cieniowanie po ca³o¶ci? Czy dobrze rozumiem, ¿e chodzi o to by wszystkie w³osy wycieniowaæ od góry itp a nie tylko koñcówki? Jak ma siê zwiêkszyæ ich objêto¶æ je¿eli nigdzie nie s± cieniowane tylko trochê u do³u a u góry nici - no ale ja siê nie znam. I jeszcze jedno, to co najbardziej spêdza mi sen z powiek... przy cieniowaniu pragnê, by te w³oski zlewa³y siê pó¼niej w jedn± ca³o¶æ, a ja mam takie dziwne stopniowanie... wygl±da to tak, jakby fryzjer raz ciachn±³ jedn± czê¶æ, pod spodem drug± i mam z ty³u takie dwa p³aty jakby odciête od garnka, z czego ten spod spodu wisi i nie da siê z nim zrobiæ. Albo fryzjerzy, których wybieram s± tak kiepscy albo ja nie potrafiê im czego¶ wyt³umaczyæ. Co robiæ?
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.