|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
...:::WODNE WZORKI:::... Pomocy!
Probowalam robic wodne wzorki, ale nie chca mi wyjsc za zadne skarby!
Wiem ze sie do naczynia wlewa lakier po kropelce itd. ale nie wiem jak zanurzyc tipsa i go wyjac tak zeby lakier rozlozyl sie na tipsie rownomiernie Wsciekam sie juz jakis czas bo dopackalam sie przy tym bez efektu) Cala warstwa lakieru zawija mi sie na tipsie i w resultacie wyciagam zamiast wzorku 3mm warstwe brzydkiej kluchy |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ...:::WODNE WZORKI:::... Pomocy!
do takich wzorkow potrzebne sa odpowiednie farbki..byl juz taki temacik gdzies...
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
czyli nie ma szans zrobic tego lakierem?? Jest ten temat na zamknietym watku o metodach zdobien, ale tam wizazanka opisuje ze uzywala lakieru i napisane jest tam ze wklada tipsa po skosie, ale bardziej plasko..(mniej wiecej).. probowalam... nie wyszlo mi 6 razy
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A tu jest link do podobnego wątku
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=64482
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
wlasnie tego liku szukalam i jakos ne moglam znalesc ale ciesze sie ze mi go podalas za co wielkie dziex ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bede dalej probowac.. moze keidys mi wyjdzie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
,,Wodne wzorki''...Do takiego wykonania są specjalne farbki!!
tak wyglądają te farbki do wykonania takiego wzorku:
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Froggie, możesz mi powiedziec jaką temperaturę miała woda do tych wzorków? Ciepła czy raczej chłodna? Strasznie zaintrygowała mnie ta technika zdobienia
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Woda musi być letnia
![]() jak jest zimna to lakier szybciej tężeje, a jak za ciepła to rozpuszczalnik strasznie paruje i można się nieźle nawąchać i lakier taki ciągnący się robi i cięzko go zmieszać ![]() Musisz po prostu metodą prób i błędów sprawdzić jaka woda będzie najlepsza
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
ja robilam wczoraj lakierem pierwszy raz i wyszlo calkiem niezle. pozniej pokaze Wam zdjecia to ocenicie.. a metoda sama w sobie jest super
mam zamiar kupic te farbki tylko slyszalam ze taki zestaw jest dosc drogi..:/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

Wiem ze sie do naczynia wlewa lakier po kropelce itd. ale nie wiem jak zanurzyc tipsa i go wyjac tak zeby lakier rozlozyl sie na tipsie rownomiernie

stylizacja pazurków to moja pasja
moze keidys mi wyjdzie

i lakier taki ciągnący się robi i cięzko go zmieszać