|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podpowiedzcie jak to zrobić...
Witam Was Drogie Wizażanki
![]() Nie wiem czy w dobrym dziale to zamieszczam, jeszcze się nie orietuję za dobrze na forum... ![]() Mój chłopak jest teraz na etapie poszukiwania pracy, znaleźliśmy ciekawe ogłoszenie ale nie mamy pojęcia co apisać w liście motywacyjnym ![]() Zamieszczę część ogłoszenia, może któraś z was mogłaby mi trochę w tym pomóc ? ![]() Charakter pracy : montaż filmów ślubnych w formie opowiadań, reportaży i teledysków. Praca w siedzibie firmy przy stanowisku montażowym (w przyszłości możliwość pracy zdalnej). W dalszym etapie przewidziane także inne formy montażu - etiuda, reklama, teledysk, a także udział w realizacjach w roli asystenta operatora (na tym etapie nie jest konieczna znajomość sztuki operatorskiej). Oczekiwania : Praca wymagająca przede wszystkim zaangażowania, kreatywności i dokładności. Przewidujemy wstępne przeszkolenie i okres testowy. Przewidziany angaż na stałe.
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Podpowiedzcie jak to zrobić...
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
list motywacyjny raczej musi napisać jeśli jest to wymagane a swój film faktycznie powinien dołączyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
poczytajcie przykładowe listy motywacyjne.
ja bym zamieściła w nim, że jest kreatywny, pomysłowy. że umie pracować samodzielnie, że szybko się uczy nowych rzeczy.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
prosto i schematycznie
1. Rozwinąć informacje o umiejętnościach które są istotne z punktu widzenia oferty a nie wynikają jasno z CV. Napisać, ze np. doświadczenie zawodowe w firmie xyz sprawiło, że potrafi robić czynność abc (gdzie czynność abc to czynność stanowiąca wymaganie na stanowisko pracy). 2. Napisać jak jego umiejętności przydadzą się tej firmie. Co może do niej wnieść. Co ta firma będzie mieć z tego, że go zatrudni. 3. Napisać co motywuje go do zgłoszenia się akurat do nich, dlaczego ta praca, dlaczego to stanowisko, dlaczego ta firma. 4. Zakończyć informacją o tym, że chętnie przedstawi swoją osobę bliżej na rozmowie.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moja siostra ostatnio starala sie o prace na stanowisku programisty. Zrobila swoje CV razem z listem motywacyjnym w formie kodu programu. Miala tam zawrzec wlasnie jakis fragment kodu z wlasnego programu i tak to fajnie polaczyla. Mi bylo tam trudno tresc wylapac jednak programista nie mial z tym najmniejszego problemu. Mysle ze takie cos pokaze od razu kreatywnosc starajacego sie o prace. Poza tym pracodawca natrafiajac na takie CV w stosie innych tradycyjnych chocby nawet pomyslal 'A co to za cholera?' to zwroci na nie uwage i z ciekawosci je przejrzy. Dlatego mysle ze warto odejsc od tradycyjnych wzorow i pokazac cos co przykuje uwage.
A tak na marginesie siostra prace dostala ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zależy jak firma przeprowadza rekrutacje jak się trafi na taką gdzie jakiś tam HR się zajmuje tym.. to może być problem bo no nie oszukujemy się ale spora część ludzi w HR nie ma pojęcia o stanowiskach na które rekrutuje i zrozumiała z cv twojej siostry tyle co ty niestety ale HR specjalistów u nas to trochę jak na lekarstwo więc czasem człowiek może się nie dostać do tego etapu rekrutacji w którym spotka się z kimś kto się na danej pracy zna no ale to jest dobre jak ktoś albo liczy na szczęście ale z góry wie, że rekrutacje przeprowadza np. kierownik działu do którego chcemy się dostać czyli ktoś z pojęciem o danej rzeczy generalnie to w przypadku autorki nie do końca ma zastosowanie bo u niej jednak filmik obejrzeć może każdy i nie trzeba do tego specjalnych umiejętności no ale już takie rzeczy jak w przypadku twojej siostry są ryzykowne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.