|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem z okresem na wycieczce
w czerwcu jadę na trzydniową wycieczkę w góry. Tak się składa, że akurat wtedy wypadnie mi okres. Problem w tym, że mam bardzo bolesny i obfity okres, a tam bedzie można iśc na basen, jacuzzi i inne wycieczki. Nie stosuje tamponów i nie mam takiego zamiaru. Co zrobić, żeby opóźnić (ewentualnie przyśpieszyć o kilka dni) okres? Dodam, że jestem młoda, mam 18 lat, nie byłam nigdy u ginekologa i nie chciałabym iść...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
EDUkator
|
Dot.: problem z okresem na wycieczce
Cytat:
![]() Może spróbuj pić malwę, mi pomogła na wywołanie, ale byłam juz kilka dni po terminie, więc jak zadziała, nie jestem pewna. Ale przeczuwam, że bez tabletek nic Ci to to nie da. EDIT: Po co Ci 2 wątki?
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2012-03-04 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Piwo(alkohol) lub ''zabaw'' się z chłopakiem ewentualnie sama, nie mówię o pojęciu na całość. Tylko takich delikatnych zabawach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
EDIT: Po co Ci 2 wątki?[/QUOTE]
Do tej pory mam problem z ogarnięciem tego forum. Nie wiem jak wrócić do zadanego kilka dni temu pytania, dlatego pomyślałam, że jak założę w dwóch kategoriach będzie większe prawdopodobieństwo tego, że to znajdę i się udało ![]() Co do pójścia do ginekologa- mam wrażenie, ze to będzie bardzo nieprzyjemne, bolesne i wstydliwe, dlatego nie chce do niego iść, chociaż wiem, że to lekarz jak każdy inny. Gdy będę miała problemy to na pewno pójdę, ale dopóki nie muszę, to nie chce. A co do tamponów, to próbowałam je nosić, ale prawdopodobnie miałam za mały rozmiar tampona i przesiąkł i miałam plamy- jakoś od tego czasu jakoś się zraziłam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
dołanczam sie do pytania , mam ten sam problem
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Na sobie nie wypróbowałam. Ale koleżanka opowiadała mi, że częste zjadanie cytrynya(vit.c) może opóźnić okres.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Po nie których antybiotykach okres przesuwa się o czas ich przyjmowania, aby skorzystać z tej opcji musiałabyś jednak wcześniej zachorować i dostać odpowiednie leki.
![]() Dlatego jedyna sensowna rada jaka przychodzi mi do głowy (skoro ginekolog odpada) to odpuszczenie tego trzydniowego wyjazdu, bo chodzenie po górach kiedy źle się czujesz nie należy do przyjemności. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 tampony na wycieczke to dobry pomysl- trzeba jednak umiec je obslugiwac. Jaki rozmiar uzywalas? np 1 dziec normal 2-3 dzien super 4 dzien normal 5-6 mini ( ja tak robie i nigdy mi nic nie przemaka- wymieniam co 3-4 godziny , 2-3 dnia co 2 godziny, oraz po kazdym wyjsciu z basenu) 3 jedynym pewnym sposobem na przesuniecie okresu sa tabletki.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja nie mam jeszcze regularnego okresu i na moje nieszcześcię za każdym moim wyjazdem w góry dostawałam tam okres, również nie stosuję tamponów tylko podpaski, i tam także stosowałam tylko podpaski i jakoś przeżyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.