|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzeniona
|
Uszycie takiej spódnicy u krawcowej - jaki koszt?
Witam, nigdy nie szyłam nic u krawcowej. Od dawna szukam takiej spódnicy jak w załączniku i niestety nigdzie nie mogę znaleźć, pomyślałam więc o uszyciu na zamówienie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że musiałabym kupić najpierw materiał (którego cen też nie znam
), ale ile jednak mniej więcej kosztowałaby robocizna u krawcowej? Wiadomo, że to zależy od miasta, ale chodzi mi o cenę mniej więcej Pozdrawiam.PS. A może ktoś widział gdzieś w jakimś sklepie podobną?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uszycie takiej spódnicy u krawcowej - jaki koszt?
Niektóre krawcowe same kupują materiały. Koszt "u mojej" to 40-60zł za robociznę (już z zamkiem, guzikami, czy co tam trzeba) + koszt materiału i podszewki.
Zajrzyj do lumpa, bo ostatnio zdarzyło mi się widzieć kilka bardzo podobnych właśnie w lumpie.
|
|
#3 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź na pytanie, 40-60 zł to nie tak źle
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
to zależy jak ją uszyje, jeśli jest to spódnica wykrajana z koła to skrojenie jej jest bardziej pracochłonne. Zależy też czy podpasuje są pod jakiś gotowy wykrój czy będzie usiała robić go sama. Ale myślę że chyba cena nie powinna przekroczyć 50-60 zł. Nie wiem na jaki materiał się zdecydujesz, myślę że jakaś tafta albo sztywny surowy jedwab by się nadawały, cena oczywiście zależy od jakości i grubości materiału, za te lepsze zapłacisz ok. 70 zł/m, plus jeszcze podszewka i tiul do podszycia, ale za to raczej nie zapłacisz dużo
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajna ta spódnica <3!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

), ale ile jednak mniej więcej kosztowałaby robocizna u krawcowej? Wiadomo, że to zależy od miasta, ale chodzi mi o cenę mniej więcej
Pozdrawiam.