|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Psy bez właścicieli - co robić?
Od pewnego czasu zastanawiam się co robić kiedy widzę psiaka, a w pobliżu nie ma żadnego właściciela.
Z tego co widzę, pieski zazwyczaj mają obroże, więc zapewne nie są bezdomne, ludzie je wypuszczają, a potem one wracają pod swoją klatkę i zostają wpuszczane. Ale co w przypadku gdy widzę, że piesek nie ma założonej obroży? Właśnie dziś rano, kiedy byłam na spacerze z moim Misiem, podbiegła do mnie śliczna sunia. Widać, że to młodziutki piesek. Skoczyła na mnie, zaczęła się łasić, przymilać. Widziałam ją tu pierwszy raz, nie mam pojęcia czyj to pies. ![]() Chwilę szła z nami, ale później pobiegła do innego pieska, który był ze swoją panią. Czy w takich przypadkach powinnam dzwonić do schroniska? ![]() Nie chcę zrobić czegoś złego, w takiej sytuacji nie mam pewności, że psina jest bezpańska. ![]() Co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psy bez właścicieli - co robić?
jeśli suczka się będzie kręcić przez kilka godzin w jednym miejscu i nikt po nią nie przyjdzie, to chyba powinnaś zadzwonić do schronu, nawet jeśli ona ma właścicieli i tylko się zgubiła, to każdy będzie szukał w schronisku więc ją znajdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Później już jej nie widziałam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ciężko jest cokolwiek zrobić bo nie wiadomo jak właściciel zareaguje jeśli go ma.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.