|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Szybkie pytanie odnośnie worda office 2007
Mam tekst, ktory wyjustowalam i wyrazy sa rozstrzelone.. Jak zrobic zeby nie byly rozstrzelone a tekst pozostal wyjustowany?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybkie pytanie odnośnie worda office 2007
co do wyrazów.. zaznacz tekst- prawym przyciskiem myszki włącz "czcionka" i tam będzie "odstępy między znakami" i sobie ustaw (jeżeli to o to chodzi)
Justowanie- przecież masz na górze w akapicie znaczek do justowania - takie kreseczki ![]()
31.08.2006 ![]() Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec ![]() odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2011-03-12 o 21:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
u mnie ten problem najczęściej powodują zbędne spacje/taby/entery ale to np. w tekstach kopiowanych z pdf, jak je usuwam to działa
innej metody nie znam ale pewnie jest
![]() |
![]() |
#4 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podam przykład dla zobrazowania: Cytat:
który-wyjustowałam były-rozstrzelone a-tekst Aby uzyskać normalne odstępy musisz: a)kliknąć w miejsce początku wyrazu: wyjustowałam, czyli kursor przed literką w b)naciskac becspace, czyli usunać odstep c)nacisnąć kombinację klawiszy [Ctrl] + [Shift] + [spacja] i tak za każdym razem. Gdy na końcu wersu pozostają pojedyńcze znaki, jak tutaj np. literka z: Cytat:
wtedy usuwasz odstęp między znakiem z a wyrazem kopiowanych i stosujesz kombinację klawiszy [Ctrl] + [Shift] + [spacja] To tak łopatologicznie, ale mam nadzieję, że już nie bedziesz miałą z tym problemów. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A to te rozstrzelenie, czyli nadprogramowe spacje, nie jest właśnie wynikiem tego, że tekst jest wyjustowany? Bo tak wygląda właśnie wyjustowanie tekstu w edytorach - edytor wciska dodatkowe spacje, by tekst był równiutko od jednego marginesu do drugiego.
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.