|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gilad's Fat Burning!
Witam Was wszystkie
![]() Założyłam ten wątek, ponieważ nie znalazłam w innych wątkach o podobnej tematyce lub z wątkiem Gilada odpowiedzi na moje pytania. Chciałabym dowiedzieć się, czy ktoś z Was ćwiczył ten program Fat Burning Workout lub inne tego sympatycznego Pana, jak Bodies in Motion, Lord of Abs etc? Byłabym bardzo wdzięczna, ponieważ jestem zainteresowana treningami z nim, ponieważ zwyczajnie inne (jak Chodakowska, Mel B czy Tiffany) mi się znudziły. Mało tego, mam dziwne wrażenie, że w ostatnim miesiącu połączenie Melanie Brown i Ewy Chodakowskiej wpłynęło na rozbudowę mięśni, zwłaszcza nóg a nie na ich wysmuklenie. Poza tym waga poszła w górę i to już zupełnie mnie załamało. Czekam z niecierpliwością na jakiekolwiek odpowiedzi, pozdrawiam 29March ") |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Gilad's Fat Burning!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że dieta jest najważniejsza. Ze względu na refluks i inne dolegliwości utrzymuję zdrową dietę od dłuższego czasu. Słodycze i fastfoody nie mają racji bytu, ponadto od czasu kiedy z 58 wskoczyłam na 60staram się ograniczać węglowodany, obecnie (176cm) staram się jeść max. do 120g na dzień.
Potrzebuję zmiany ćwiczeń, o dietach i innych cudach wiem już sporo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak wygląda dokładnie kaloryczność tego co jesz? A rozkład białka/tłuszczu/węgli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z reguły kalorii szczegółowo nie liczę, odeszłam od tego, gdy to stało się obsesją i nic nie zjadłam bez uprzedniego przeanalizowania pod tym kątem, ale staram się mieścić w 1300. Dziennie jadam 90-120g białka (choć nigdy nie osiągnęłam górnej wartości), węgli jak pisałam staram się zamknąć rownież w 120g, generalnie tłuszcz do 90g.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy takiej kaloryczności niemożliwe, żeby Ci się mięśnie rozbudowały, co najwyżej napuchły. Rozwalasz sobie metabolizm. Gratulacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A Pani powinna obrażać mnie w ten sarkastyczny sposób, ponieważ nie potrafię jeść więcej tylko dlatego by zapełnić cyfry? Poza tym, tytuł wątku, który ściśle jest określony pyta o ćwiczenia Gilad'a, a nie o to, w jakim stanie jest mój metabolizm. Zupełnie na niego nie narzekam, nie daje mi ku temu powodów. Jeśli Pani nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie zawarte w pierwszym poście, to nie widzę sensu wyrażania opinii na temat kaloryczności moich posiłków. Nie sądzę by wiedza o dietach opierała się na przeliczaniu w gotowych kalkulatorach zapotrzebowania dziennego i wyszukiwania diet w internecie. Stosuję diety odpowiednie do mojego stanu zdrowia, ułożone przez lekarza i dietetyka, a to, że przypadkiem kilka razy policzyłam kaloryczność z całego dnia o niczym nie świadczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rzabbocop
|
Ależ właśnie tycie zamiast chudnięcia na kaloryczności poniżej BMR to objaw spowolnionego metabolizmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.