|
|||||||
| Notka |
|
| Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails! 50 Ambasadorek testuje online zestawy lakierów marki IsaDora, dzięki którym można stworzyć niezwykły efekt graffiti.
Ambasadorki na własnych wątkach-blogach przez 2 tygodnie będą dzielić się wrażeniami z używania lakierów i pochwalą niezwykłymi efektami stylizacji paznokci. Im ciekawsze wątki, tym lepiej! Po dwóch tygodniach komisja konkursowa wybierze 25 najciekawszych, najbardziej oryginalnie prowadzonych wątków i nagrodzi autorki zestawami kosmetyków IsaDora o łącznej wartości 426zł każdy! |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails- joanna453Drogie Wizażanki przede wszystkim pragnę się z Wami wszystkimi przywitać i niezmiernie cieszę się, że odwiedziłyście wątek/blog Bardzo długo myślałam jak rozpocząć i co napisać w pierwszych wersach, tak aby żadna z Czytelniczek śmiertelnie nie zanudziła się już na samym wstępie . Najtrudniej jest zacząć, mimo to postaram się, żeby nie tylko wstęp ale cały wątek obfitował w zagadnienia odnoszące się do tematyki lakierów do paznokci, które Was zainteresują- ale nie tylko ... bo jako fanka mody postaram się połączyć te dwa tematy ![]() ![]() Także Drogie Panie wątek uważam za oficjalnie rozpoczęty ![]() Wypielęgnowane dłonie, muśnięte lakierem w kolorze który dana kobieta dobiera w zależności do nastroju czy też stroju stanowią tak zwaną kropkę nad i!
, nie wiem jak Wy ale ja zawsze przy pierwszym kontakcie z nowo poznaną osobą, główną uwagę skupiam na jej dłoniach, myślę, że w dużej mierze to jaki mamy lakier na paznokciach odzwierciedla nasz charakter i tak jak wspominałam wcześniej stan emocjonalny, nie żebym doszukiwała się jakiś względów filozoficznych ale myślę, że coś w tym jest, dla mnie najlepszą i sprawdzoną terapią w przypadku jakiejkolwiek chandry jest zrobienie manicure w kolorze na który mam ochotę w danej chwili . Ale warto również zaznaczyć, że pomalowane paznokcie nie wpływają jedynie na nas terapeutycznie ale również niesamowicie dopełniają nasz image. Ja osobiście nie wyobrażam sobie np. małej czarnej w stylu chanel bez krwisto czerwonych paznokci , jednak mniej sformalizowany strój uwielbiam podkreślać w sposób żywy, niekiedy awangardowy.Ostatnio coraz popularniejszy stał się nowy trend w malowaniu paznokci a mianowicie efekt popękanego lakieru, od razu wzbudził moją kobiecą ciekawość, ciesze się, że w praktyce mogę przekonać się jak stworzyć taki zwariowany manicure, na bieżąco będę prezentować Wam swoje poczynania. ![]() Szwedzka firma IsaDora ma w swojej ofercie szeroki wybór lakierów, które pomogą nam uzyskać ten fantazyjny look, zdjęcia w załącznikach przedstawiają całą gamę kolorów, myślę że wybór jest naprawdę duży. Przede wszystkim zacząć należy od lakierów pękających, które są dostępne w 8 odcieniach (zdjęcie nr2): Do dyspozycji mamy również 12 lakierów bazowych IsaDora Wonder Nail (zdjęcie nr 3) Manicure nie jest ani pracochłonny ani skomplikowany ale myślę, że będzie dobrze. Jest kilka prostych zasad, których powinnyśmy się trzymać (dokładnie 3):
Zanim wypróbowałam tę nowość, postanowiłam doszkolić się ze strony merytorycznej i obejrzałam kilka filmików instruktażowych. http://www.youtube.com/watch?v=9VNk2yF5tzU ![]() Również ten filmik obrazuje efekt Graffiti Nails: http://www.youtube.com/watch?v=o3Bc6AdVvlI&featu re=related ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 20:07 |
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails- joanna453
Po obejrzeniu tutorialów, długo się nie zastanawiając, postanowiłam sama zabrać się do roboty =) Stworzyłam kilka kombinacji, które z przyjemnością Wam pokaże.
Proszę o wyrozumiałość są to moje pierwsze próby ![]() Moje pierwsze wrażenie co do lakierów IsaDory było bardzo pozytywne, przede wszystkim nie mają intensywnego zapachu, czyli najprościej mówiąc nie śmierdzą ![]() . Jeśli chodzi o wytrzymałość lakierów, jeszcze nie jestem w stanie odpowiedzieć ile maksymalnie trzymają się na paznokciach ale jak to zbadam dam znać .Długo nad wyborem kolorów nie zastanawiałam się, w tych zdecydowanie najlepiej się czuję .Przedstawiam Wam całą rodzinkę. IMG_3692.jpg Przyznam się, że dostałam palpitacji serca z wrażenia jak zobaczyłam te cudeńka i z ogromnym podnieceniem spoglądałam na te piękne kolory. Polubiłam się z nimi na tyle, że jak widać zajęły honorowe miejsce na mojej toaletce Pierwszy w życiu manicure w stylu graffiti jaki zrobiłam to połączenie lakieru bazowego IsaDora Wonder Nail (708 Cool Camel) + lakier pękający IsaDora Graffiti Nail Top (810 All City Brown).Całość utrwaliłam lakierem nabłyszczającym IsaDora Wonder Care (401 Top Coat). Efekt jaki powstał na paznokciach skojarzył mi się z wzorem panterki Bardzo przypadła mi do gustu ta kombinacja, od razu ochoczo przywdziałam bluzkę w tę deseń. Ten manicure na pewno będę robić także do zwykłych, prostych zestawów. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:53 |
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Po "panterkowym graffiti" zachciało mi się krwistych "szponków", kolor czerwony kocham bezgraniczną miłością, pierwszy w życiu manicure zrobiłam właśnie w tym kolorze, kradnąc ukradkiem z półeczki mamusiny lakier
sentyment pozostał- do tej pory lepią mi się rączki i głównie robiąc lakierowe zakupy, nabywam setny odcień czerwieni Wszystkim fanką red paznokci, z czystym sumieniem polecam lakier 644 IsaDory, odcień jest według mnie piękny Poniższe zdjęcia przedstawiają "fikuśną"wersję i zupełnie inne spojrzenie na czerwone paznokcie, użyłam bazy IsaDora Wonder Nail (644 Red Alert) + "pękatek" IsaDora Graffiti Nail (801 Black Tag). Oczywiście całość utrwaliłam lakierem nabłyszczającym IsaDora Wonder Care (401 Top Coat) . Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:42 |
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Strasznie mnie ciekawiło jak mi wyjdzie bardziej stonowane graffiti, podczas wyboru lakierów do testowania zdecydowałam się na jeden z "pękaczy" w delikatnym, pudrowo- różowym kolorze, także korciło mnie niesamowicie żeby go wypróbować. Jako bazę wybrałam cielisty lakier i machnęłam dosyć grubą warstwę graffiti. Efekt poniżej, dokładnie użyłam lakier pękający IsaDora Graffiti Nail (807 Pink Bite).
Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:46 |
|
|
|
#5 |
|
keep calm and contour on
|
jaka kolekcja perfumowa
podobają mi się wybrane przez Ciebie kolory, w moim stylu
|
|
#6 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciesze się, że kolory Ci się podobają ![]() Testów i prób ciąg dalszy , jestem dosyć ciekawa świata babą, dlatego ostrzegałam, że będzie hurtem kilka kombinacji.Ale do rzeczy jak wcześniej było skojarzenie z panterką, tak połączenie tych lakierów skojarzyło mi się z pepitką ![]() ![]() Na poparcie tego wniosku, założyłam pepitowy kardigan ![]() Użyłam pękający lakier IsaDora Graffiti Nail (801 Black Tag) i srebny lakier jako baza.
Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:40 |
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem absolutnie zauroczona lakierem Isadora Wonder Nail (611 Muddy Water).
Dlatego chciałabym, wyegzekwować dla niego oddzielny post ![]() Nigdy nie miałam lakieru w takim kolorze, co od tej chwili na pewno się zmieni, z pewnością przetestuje go również pod względem trwałości, z czerwienią są to moje dwa czołowe lakiery IsaDora. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 21:43 |
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Na noc wzięło mnie na kolejne próby, przy okazji przedstawiam swoją przyjaciółkę Panią Świnkę
strażniczkę moich finansów.![]() Kolorowych snów ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-15 o 21:34 |
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Poniższy wzorek miałam dzisiaj w pracy, zbudził pozytywne zainteresowanie wśród koleżanek Podobny jest do wzoru "panterkowego", z tym, że w tym przypadku użyłam pękacza czarnego IsaDora Graffiti Nail (801 Black Tag) +jako podkład 708 Cool Camel.Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-15 o 17:56 |
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj u mnie niestety szaro, buro i ponoru na dworze, dlatego postawiłam na żywe graffiti
od razu humor mi się poprawił paznokcie na tle tej szarawej aury wyglądają optymistycznie . Użyłam pomidorowego lakieru jako podkład i pękacza 807 Pink Bite, pękacz jest wprawdzie pudrowo- różowy ale na paznokciach stapia się z pomidorową czerwienią i wygląda bardziej jak biały.Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-16 o 16:05 |
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszy
![]() baza 611 Muddy Water i pękacz 807 Pink Bite Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-17 o 09:51 |
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Testów ciąg dalszy
![]() pękacz 807 Pink Bite i jako baza lakier o odcieniu brązowo fioletowym. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:34 |
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam chwilę wolnego czasu dlatego zrobiłam kolejne graffiti
z efektu końcowego jestem bardzo zadowolona. To będzie jedna z moich ulubionych kombinacjiUżyłam pękacza IsaDora Graffiti Nail (801 Black Tag) i złoty lakier jako baza ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-19 o 09:26 |
|
|
|
#14 |
|
Wtajemniczenie
|
Isadora Graffiti na dzisiaj
![]() pękacz 807 Pink Bite baza 611 Muddy Water oraz Top Coat Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:19 |
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszy...cukierkowy
![]() Niestety mam lekkie podrażnienie wokół skórek, użyłąm pękacza 807 Pink Bite i jak zawsze Top Coat. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:35 |
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Piękne, zadbane dłonie
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje ślicznie
![]() Dzisiaj wersja na bogato, mamy wiosnę trzeba zaszaleć
nałożyłam jako bazę Cool Camel 708 i pękacza 807 Pink Bite, na koniec Top Coat i jako wiosenny bonusik kokardki i troszkę brokatu ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:36 |
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie Śliczne
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Serduszkowo
![]() użyłam mojej ukochanej czerwieni IsaDora (644 Red Alert) i Top Coat, dałam chwilowy odpoczynek pękaczom ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:33 |
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dzisiejsza propozycja pudrowa, cukierkowa
coś mnie ostatnio na takie ochota bierze dałam grubszą warstwę pękacza Pink Bite+ jasno różowy, z refleksami lakier jako baza, na koniec jak zwykle Top Coat+króliczek na wskazujący paluszek![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:02 |
|
|
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
Przed chwilą zrobiłam sobie następujący manicure na wypad z koleżankami do kina
![]() Przyjemnego wieczoru ![]() użyłam Isadora Cool Camel, Red Alert oraz Top Coat. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:01 |
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
Pazury na dziś
![]() Już powolutku testowanie lakierów IsaDory sie kończy, niebawem zrobię małe podsumowanie i opiszę ogólne wrażenia dotyczące przygody z Graffiti Nails. A poniższy manicure przejdzie dzisiaj test na wytrzymałość, idę na basen i zobaczymy jak sprawdzi się w tak długim kontakcie z wodą .Użyłam jako bazę ulubieńca Red Alert+pękacza All City Brown i jak zwykle przejechałam warstwą Top Coat. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo dziękuję
to nie jest sukienka z Asos |
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie
niestety przygoda z IsaDora Graffiti Nails powoli się kończy, obiecałam małe podsumowanie, więc teraz kilka słów o moich odczuciach związanych z lakierami IsaDora. Przede wszystkim z czystym sumieniem mogę je polecić, są trwałe, spokojnie wytrzymują na paznokciach 4- 5 dni, nie odpryskują, przetestowałam je idąc na basen i manicure wyglądał w dalszym ciągu świetnie, był w stanie nienaruszonym. Nie ma mowy, że lakier na drugi dzień od nałożenia odpryskuje. Ja oceniam je pod względem trwałości na 6. Łatwo się je nakłada i wystarczy jedna warstwa, mają fajną kryjącą konsystencję no i na plus jest duży, łopatkowaty pędzelek, także manicure lakierami IsaDora robi się błyskawicznie no i wysychają migiem!, producent radzi, żeby nałożyć pękacz trzeba odczekać ok. 4 min, sam lakier bazowy wysycha wcześniej, jednak jak robimy graffiti warto odczekać. Kolejną zaletą bez dwóch zdań jest efekt, który możemy wykonać same, w domowych warunkach, ja miałam mnóstwo komplementów i przychylnych opinii. Manicure jest niesamowicie innowacyjny i oryginalny, super może podkreślić naszą osobowość i strój, efekt wygląda stylowo i ciekawie. Polecam je jeszcze raz, są świetne, nie trzeba specjalnych zdolności manualnych żeby samemu zrobić sobie graffiti na paznokciach W ogólnym rozrachunku, lakiery IsaDora przeszły test pozytywnie, gama kolorystyczna lakierów jest tak szeroka, że każda z nas znajdzie coś dla siebie, ja szczególnie zakochałam się w czerwieni Red Alert, oraz w odcieniu Muddy Water, lakier nabłyszczający Top Coat również ładnie podkreśla i utrwala całość. Na koniec pozdrawiam wszystkich zaglądających ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-28 o 15:47 |
|
Nowe wątki na forum Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails!
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

. Najtrudniej jest zacząć, mimo to postaram się, żeby nie tylko wstęp ale cały wątek obfitował w zagadnienia odnoszące się do tematyki lakierów do paznokci, które Was zainteresują- ale nie tylko
... bo jako fanka mody postaram się połączyć te dwa tematy 
, nie wiem jak Wy ale ja zawsze przy pierwszym kontakcie z nowo poznaną osobą, główną uwagę skupiam na jej dłoniach, myślę, że w dużej mierze to jaki mamy lakier na paznokciach odzwierciedla nasz charakter i tak jak wspominałam wcześniej stan emocjonalny, nie żebym doszukiwała się jakiś względów filozoficznych ale myślę, że coś w tym jest, dla mnie najlepszą i sprawdzoną terapią w przypadku jakiejkolwiek chandry jest zrobienie manicure w kolorze na który mam ochotę w danej chwili
. Ale warto również zaznaczyć, że pomalowane paznokcie nie wpływają jedynie na nas terapeutycznie ale również niesamowicie dopełniają nasz image. Ja osobiście nie wyobrażam sobie np. małej czarnej w stylu chanel bez krwisto czerwonych paznokci
, jednak mniej sformalizowany strój uwielbiam podkreślać w sposób żywy, niekiedy awangardowy.