|
Notka |
|
Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails! 50 Ambasadorek testuje online zestawy lakierów marki IsaDora, dzięki którym można stworzyć niezwykły efekt graffiti.
Ambasadorki na własnych wątkach-blogach przez 2 tygodnie będą dzielić się wrażeniami z używania lakierów i pochwalą niezwykłymi efektami stylizacji paznokci. Im ciekawsze wątki, tym lepiej! Po dwóch tygodniach komisja konkursowa wybierze 25 najciekawszych, najbardziej oryginalnie prowadzonych wątków i nagrodzi autorki zestawami kosmetyków IsaDora o łącznej wartości 426zł każdy! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails- joanna453Drogie Wizażanki przede wszystkim pragnę się z Wami wszystkimi przywitać i niezmiernie cieszę się, że odwiedziłyście wątek/blog ![]() ![]() Bardzo długo myślałam jak rozpocząć i co napisać w pierwszych wersach, tak aby żadna z Czytelniczek śmiertelnie nie zanudziła się już na samym wstępie ![]() ![]() ![]() ![]() Także Drogie Panie wątek uważam za oficjalnie rozpoczęty ![]() ![]() Wypielęgnowane dłonie, muśnięte lakierem w kolorze który dana kobieta dobiera w zależności do nastroju czy też stroju stanowią tak zwaną kropkę nad i!
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio coraz popularniejszy stał się nowy trend w malowaniu paznokci a mianowicie efekt popękanego lakieru, od razu wzbudził moją kobiecą ciekawość, ciesze się, że w praktyce mogę przekonać się jak stworzyć taki zwariowany manicure, na bieżąco będę prezentować Wam swoje poczynania. ![]() Szwedzka firma IsaDora ma w swojej ofercie szeroki wybór lakierów, które pomogą nam uzyskać ten fantazyjny look, zdjęcia w załącznikach przedstawiają całą gamę kolorów, myślę że wybór jest naprawdę duży. Przede wszystkim zacząć należy od lakierów pękających, które są dostępne w 8 odcieniach (zdjęcie nr2): Do dyspozycji mamy również 12 lakierów bazowych IsaDora Wonder Nail (zdjęcie nr 3) ![]() Manicure nie jest ani pracochłonny ani skomplikowany ![]() ![]()
Zanim wypróbowałam tę nowość, postanowiłam doszkolić się ze strony merytorycznej i obejrzałam kilka filmików instruktażowych. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=9VNk2yF5tzU ![]() Również ten filmik obrazuje efekt Graffiti Nails: http://www.youtube.com/watch?v=o3Bc6AdVvlI&featu re=related ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wariacje kolorystyczne z IsaDora Graffiti Nails- joanna453
Po obejrzeniu tutorialów, długo się nie zastanawiając, postanowiłam sama zabrać się do roboty =) Stworzyłam kilka kombinacji, które z przyjemnością Wam pokaże.
Proszę o wyrozumiałość są to moje pierwsze próby ![]() Moje pierwsze wrażenie co do lakierów IsaDory było bardzo pozytywne, przede wszystkim nie mają intensywnego zapachu, czyli najprościej mówiąc nie śmierdzą ![]() ![]() Jeśli chodzi o wytrzymałość lakierów, jeszcze nie jestem w stanie odpowiedzieć ile maksymalnie trzymają się na paznokciach ale jak to zbadam dam znać ![]() Długo nad wyborem kolorów nie zastanawiałam się, w tych zdecydowanie najlepiej się czuję ![]() Przedstawiam Wam całą rodzinkę. IMG_3692.jpg Przyznam się, że dostałam palpitacji serca z wrażenia jak zobaczyłam te cudeńka i z ogromnym podnieceniem spoglądałam na te piękne kolory. Polubiłam się z nimi na tyle, że jak widać zajęły honorowe miejsce na mojej toaletce ![]() Pierwszy w życiu manicure w stylu graffiti jaki zrobiłam to połączenie lakieru bazowego IsaDora Wonder Nail (708 Cool Camel) + lakier pękający IsaDora Graffiti Nail Top (810 All City Brown).Całość utrwaliłam lakierem nabłyszczającym IsaDora Wonder Care (401 Top Coat). Efekt jaki powstał na paznokciach skojarzył mi się z wzorem panterki ![]() ![]() Ten manicure na pewno będę robić także do zwykłych, prostych zestawów. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Po "panterkowym graffiti" zachciało mi się krwistych "szponków", kolor czerwony kocham bezgraniczną miłością, pierwszy w życiu manicure zrobiłam właśnie w tym kolorze, kradnąc ukradkiem z półeczki mamusiny lakier
![]() ![]() Wszystkim fanką red paznokci, z czystym sumieniem polecam lakier 644 IsaDory, odcień jest według mnie piękny ![]() Poniższe zdjęcia przedstawiają "fikuśną"wersję i zupełnie inne spojrzenie na czerwone paznokcie, użyłam bazy IsaDora Wonder Nail (644 Red Alert) + "pękatek" IsaDora Graffiti Nail (801 Black Tag). Oczywiście całość utrwaliłam lakierem nabłyszczającym IsaDora Wonder Care (401 Top Coat) . Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie mnie ciekawiło jak mi wyjdzie bardziej stonowane graffiti, podczas wyboru lakierów do testowania zdecydowałam się na jeden z "pękaczy" w delikatnym, pudrowo- różowym kolorze, także korciło mnie niesamowicie żeby go wypróbować. Jako bazę wybrałam cielisty lakier i machnęłam dosyć grubą warstwę graffiti. Efekt poniżej, dokładnie użyłam lakier pękający IsaDora Graffiti Nail (807 Pink Bite).
Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
keep calm and contour on
|
jaka kolekcja perfumowa
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciesze się, że kolory Ci się podobają ![]() Testów i prób ciąg dalszy ![]() Ale do rzeczy jak wcześniej było skojarzenie z panterką, tak połączenie tych lakierów skojarzyło mi się z pepitką ![]() ![]() Na poparcie tego wniosku, założyłam pepitowy kardigan ![]() Użyłam pękający lakier IsaDora Graffiti Nail (801 Black Tag) i srebny lakier jako baza.
Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jestem absolutnie zauroczona lakierem Isadora Wonder Nail (611 Muddy Water).
Dlatego chciałabym, wyegzekwować dla niego oddzielny post ![]() Nigdy nie miałam lakieru w takim kolorze, co od tej chwili na pewno się zmieni, z pewnością przetestuje go również pod względem trwałości, z czerwienią są to moje dwa czołowe lakiery IsaDora. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-14 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Na noc wzięło mnie na kolejne próby, przy okazji przedstawiam swoją przyjaciółkę Panią Świnkę
![]() ![]() Kolorowych snów ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-15 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Poniższy wzorek miałam dzisiaj w pracy, zbudził pozytywne zainteresowanie wśród koleżanek ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-15 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj u mnie niestety szaro, buro i ponoru na dworze, dlatego postawiłam na żywe graffiti
![]() ![]() ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-16 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszy
![]() baza 611 Muddy Water i pękacz 807 Pink Bite Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-17 o 09:51 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Testów ciąg dalszy
![]() pękacz 807 Pink Bite i jako baza lakier o odcieniu brązowo fioletowym. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Mam chwilę wolnego czasu dlatego zrobiłam kolejne graffiti
![]() ![]() Użyłam pękacza IsaDora Graffiti Nail (801 Black Tag) i złoty lakier jako baza ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-19 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Isadora Graffiti na dzisiaj
![]() pękacz 807 Pink Bite baza 611 Muddy Water oraz Top Coat Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszy...cukierkowy
![]() Niestety mam lekkie podrażnienie wokół skórek, użyłąm pękacza 807 Pink Bite i jak zawsze Top Coat. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Piękne, zadbane dłonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje ślicznie
![]() ![]() Dzisiaj wersja na bogato, mamy wiosnę trzeba zaszaleć
![]() nałożyłam jako bazę Cool Camel 708 i pękacza 807 Pink Bite, na koniec Top Coat i jako wiosenny bonusik kokardki i troszkę brokatu ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Wszystkie Śliczne
![]()
#19 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Serduszkowo
![]() użyłam mojej ukochanej czerwieni IsaDora (644 Red Alert) i Top Coat, dałam chwilowy odpoczynek pękaczom ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Witam dzisiejsza propozycja pudrowa, cukierkowa
![]() ![]() ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Przed chwilą zrobiłam sobie następujący manicure na wypad z koleżankami do kina
![]() Przyjemnego wieczoru ![]() użyłam Isadora Cool Camel, Red Alert oraz Top Coat. Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-23 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Pazury na dziś
![]() Już powolutku testowanie lakierów IsaDory sie kończy, niebawem zrobię małe podsumowanie i opiszę ogólne wrażenia dotyczące przygody z Graffiti Nails. A poniższy manicure przejdzie dzisiaj test na wytrzymałość, idę na basen i zobaczymy jak sprawdzi się w tak długim kontakcie z wodą ![]() Użyłam jako bazę ulubieńca Red Alert+pękacza All City Brown i jak zwykle przejechałam warstwą Top Coat. |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
bardzo dziękuję
![]() to nie jest sukienka z Asos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie
niestety przygoda z IsaDora Graffiti Nails powoli się kończy, obiecałam małe podsumowanie, więc teraz kilka słów o moich odczuciach związanych z lakierami IsaDora. Przede wszystkim z czystym sumieniem mogę je polecić, są trwałe, spokojnie wytrzymują na paznokciach 4- 5 dni, nie odpryskują, przetestowałam je idąc na basen i manicure wyglądał w dalszym ciągu świetnie, był w stanie nienaruszonym. Nie ma mowy, że lakier na drugi dzień od nałożenia odpryskuje. Ja oceniam je pod względem trwałości na 6. Łatwo się je nakłada i wystarczy jedna warstwa, mają fajną kryjącą konsystencję no i na plus jest duży, łopatkowaty pędzelek, także manicure lakierami IsaDora robi się błyskawicznie no i wysychają migiem!, producent radzi, żeby nałożyć pękacz trzeba odczekać ok. 4 min, sam lakier bazowy wysycha wcześniej, jednak jak robimy graffiti warto odczekać. Kolejną zaletą bez dwóch zdań jest efekt, który możemy wykonać same, w domowych warunkach, ja miałam mnóstwo komplementów i przychylnych opinii. Manicure jest niesamowicie innowacyjny i oryginalny, super może podkreślić naszą osobowość i strój, efekt wygląda stylowo i ciekawie. Polecam je jeszcze raz, są świetne, nie trzeba specjalnych zdolności manualnych żeby samemu zrobić sobie graffiti na paznokciach ![]() W ogólnym rozrachunku, lakiery IsaDora przeszły test pozytywnie, gama kolorystyczna lakierów jest tak szeroka, że każda z nas znajdzie coś dla siebie, ja szczególnie zakochałam się w czerwieni Red Alert, oraz w odcieniu Muddy Water, lakier nabłyszczający Top Coat również ładnie podkreśla i utrwala całość. Na koniec pozdrawiam wszystkich zaglądających ![]() ![]() ![]() Edytowane przez joanna453 Czas edycji: 2011-03-28 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.