wesele za 2 tyg-jaka sukienka? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-09-13, 12:14   #1
kasik70
Przyczajenie

wesele za 2 tyg-jaka sukienka?

Witam!
Prosze o rade- moj chlopak zostal zaproszony do kuzyna na wesele(mlodego kuzyna ok 22 lat) a ja naturalne mam byc osoba towarzyszaca Dodam ze jescze nigdy nie bylam na weselu i nie mam bladego pojecia w co sie ubrac???
Zastanawialam sie na gorsetem i spodnica(pokusilam sie nawet o przymiarke i bez skromnosci podobam sie sobie (z reguly nie nosze spodnic ani sukienek)
Zalaczam zdjecie...(to nie ta sama ale podobna) to polaczenie kolorkow wydaje mi sie odpowiednie(na odwrot zwykla wystepowac czasami panna mloda)
Dodam ze zakup sukienki wiaze tez z przyszloroczna studniowka chlopaka(moja byla w 2002 podobno teraz takie komplety sa bardzo na taka imprezke
No i wlasnie o studniowke sie nie martwie,boje sie jak wypadne na tym weselu... i jesli sie zdecyduje to co ubrac na wierzch do kosciola??? obawiam sei ze bedzie juz zimno.
Prosze o rady!!!
kasik70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-13, 14:43   #2
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Re: wesele za 2 tyg-jaka sukienka?

Hej Kasiu
Masz piękną figurę i jest Ci ślicznie w tej kreacji. Jeśli się dobrze w niej czujesz to w niej idź, ale możesz się zdziwić, że będziesz najbardziej elegancką kobietą na weselu Zaraz po pannie młodej
Mówię to niestety z autopsji, bo ostatnio zauważyłam, że na takich imprezach coraz mniej pięknych sukien i wymyślnych kreacji.

Miłej zabawy

AgaZ
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-13, 14:52   #3
marghot
Raczkowanie

GG do marghot

Wg mnie, śmiało możesz wystapić w tej kreacji
Przyjemności
marghot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-13, 15:05   #4
kasik70
Przyczajenie

dziekuje za mile slowa lecz niestety to nie moja fotkaznalazlam w necie aby pokazac jak wyglada kiecuszka.
wlasnie tego sie obawiam-nie chce byc nazbyt elegancka ale nie ubiore tez prostej czarnej(swego czasu modnej na studniowkach).
Prosze o opinie na temat tej zalaczonej (aha i co na nia wlozycz jak bede w kosciele?)
Stary 2004-09-13, 15:18   #5
agula
Raczkowanie

jak najbardziej można wystapić w takiej sukience na weselu
agula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-13, 15:27   #6
marghot
Raczkowanie

GG do marghot

Na sukienke szal z materialu, z jakiego wykonana jest spodnica lub bolerko (np. z jakiegos sztucznego futerka) - mozna takie cuda wypozyczyc
marghot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-13, 16:01   #7
kasik70
Przyczajenie

hm czyli sie nie wyglupie?
a jesli chodzi o dodatki takie jak cos na szyje do tego kompletu co by najlepiej pasowalo? duze? male? w jakim kolorze?
aaa i jeszcze pytanko dot bielizny tzn jaki staniczek? podobno da rade doszyc do gorsetu ramiaczka i wtedy mozna ubrac silikon. a jesli nie to pozostaje bardotka(boje sie tylko ze bedzie sie w tancu ciagle obsuwla
Stary 2004-09-13, 16:28   #8
kasik70
Przyczajenie

na ceremonie w kosciele najchetniej poszlabym w spodniach ale skoro ide juz w sukience to nie chcialabym jej zbytnio eksponowac. dlatego mysle o jakims zakiecie a jak bedzie chlodniej to o jesiennym plaszczyku na wierzch.
czy to dobry pomysl?

ps.czy ogladal ktos wczorajszy odc "na dobre i na zle" ? spodobal mi sie sposob w jaki Zosia miala zwiazany szal gdy tanczyla na balu(zawiazany na szyji i puszczony do tylu) nie zwyklam nosic takich dodatkow do sukienek a poniewaz jestem mloda osobka uwazam ze klasyczny sposob narzucenia szala to nie dla mnie.
bede poprostu smiesznie wygladac...
Stary 2004-09-13, 20:01   #9
lilu1980
Zadomowienie

GG do lilu1980

witaj! ja mam własnie taki gorsecik i powiem Ci ze bylam w nim bez stanika i bylo nawet wygodniej niz gdy go na sobbie mialam, naprawde!bylam na 2 weselach i 2 eksperymenty jest o wiele wygodniej i wcale nie widac ze go sie nie ma bo druciki sa w gorsecie. sukienka jak najbardziej odpowiednia, ja mam marszczona spudnice a nawet 2 bordową i koralowa, wiec nie martw sie ze to jednorazowa inwestycja, ten gorset swietnie tez prezentuje sie w garniturze w kolorze ecru! pozdrawiam i zycze udanej zabawy
lilu1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-14, 17:13   #10
toagusia
Raczkowanie

Zaliczylam w tym roku kilka wesel i roznorodnosc ubiorow byla ogromna. Byly takie wlasnie suknie z gorsetem, garsonki, spodnie+marynarka, rozniaste sukienki. Naprawde roooznie!

Na wierzch mozesz zalozyc szal, bolerko lub plaszczyk, jak bedzie zimno.

Co do stanika-tez mi sie wydaje, ze mozesz go sobie odpuscic!

A z bizuteria trzeba uwazac, zeby nie przytloczyla sukni.
toagusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-14, 18:18   #11
_Roxi
Zadomowienie

GG do _Roxi

ja bylam na weselu na poztaku wrzesnia rowniez w takim gorseciku-tyle ze ze spodniami,bylo super wygodnie,pod gorsetem mialam bardotke i nic mi nie przeszkadzalo ,nie spadalo,nie uwieralo-choc tez sie o to obawialam
w zlaczaniu zdjatko - moze to cie troszke zainspiruje-do gorseciku niekoniecznie 3ba zakladac spodnice
pozdrawiam i zycze dobrej zabawy !!

acha zeby mi nie bylo chlodno i zeby sie nie "wygolasic"zbytnio wkosciele to zalozylam na to blektina arynareczke (taka bardzo jasna) i bylo ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 135-3577_IMG.JPG (179,4 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja.JPG (60,4 KB, 80 załadowań)
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 [']
_Roxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-14, 19:45   #12
agnieszka.zg
Raczkowanie

GG do agnieszka.zg

moim zdaniem możesz spokojnie iść na wesele w takiej sukni ja na wesele w tamtym roku kupiłam sobie taką podobną z tym że cała jest szyta z całości( gorset i spudnica)i do tego mam szal ,całość jest w kolorze błękitnym i spódnica jest bardziej rozkloszowana -typowa balowa.
Dałam za nią troszkę kasy i mam zamiar ( jak się uda) wystąpić w niej na sylwestra i powiem szczerze ze wisi mi opinia innych jak wyglądam,czy modnie czy nie ,bo najważniejsze abym ja sie dobrez czuła i dobrze bawiła
agnieszka.zg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-14, 22:21   #13
kasik70
Przyczajenie

Dzieki za odp pocieszona jestem
Dowiedzialm sie tez ze wesele bedzie na jakies 200 osob(ojojoj) takze nie jedna panna w gorseciku pewnie sie zaprezentuje. Mam nadz tylko ze nie trafie na taki sam u innej
Stary 2004-09-15, 08:53   #14
hibiskus
Raczkowanie

GG do hibiskus

jeżeli chodzi o mnie, ja takiej sukienki bym nie założyła. a to dlatego, że w ciągu ostatnich dwóch miesięcy byłam dwa razy na weselu i na obu takie się pojawiły. na ostatnim nawet dwie dziewczyny miały identyczne. wyglądały jak druhny . zbyt duże ryzyko jak dla mnie
hibiskus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-15, 09:23   #15
manolita
Zakorzenienie

Moge powiedziec, ze jestem swiezo po duzym weselu. Prawie kazda kobieta, niezaleznie od wieku i figury miala na sobie zestaw skladajacy sie ze spodnicy i gorsetu. Jak dobrze, ze ja bylam w sukienkach i to w dodatku krotkich! Przynajmniej zadna z goszczacych na weselu pan nie miala takiej kreacji jak ja.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-09-15, 10:14   #16
Camilla
Zakorzenienie

Suknia jest piękna , ale ja bym nie założyła takiej na wesele,tzn. dlatego, że ta długa spódnica przeszkadzałaby mi w tańczeniu..
Podobał mi się pomysł Roxi, czyli gorsecik+spodnie, dobrym rozwiązaniem byłby też gorset+spódnica np. przed kolana, do kolan lub tuż za kolana.No ale to takie moje małe dywagacje.
Pozdrawiam
Kamila

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-09-15, 10:38   #17
kasik70
Przyczajenie

Ryzyko zawsze jest... Jak juz pisalam to moje I-wsze wesele Nigdy nie mialam na sobie czegos podobnego(na studniowce wystapilam w dlugiej czarnej :/ dlatego wlasnie chce poczuc jak to jest miec na sobie taka ladna kreacje(za to chyba nie karaja
a jesli chodzi o taniec- mysle ze dam rade
O spodenkach do tego gorseciku myslalam, ale chwilowo nie posiadam bialych bucikow a i tak za duzo juz wydatkow pochlonie to wesele... wiec moze nastepnym razem
pozdrawiam
Stary 2005-05-17, 17:15   #18
Aaanniiiaaa
Raczkowanie

Dot.: Re: wesele za 2 tyg-jaka sukienka?

Hej, sukienka jest śliczna, w czerwcu wybieram się na wesele i tez chciałam taką kupić, ale później pomyślałam ze panna młoda może ubrać sie w dokładnie takich samych kolorach (raz jak byłam na weselu panna młoda miała bordowy dól i biały gorset w bordowe różyczki) dlatego kupiłam sobie mniej więcej taką sukienkę, jak na tym pierwszym zdjęciu, które wkleiła Roxi i teraz mam problem bo nie wiem jakie buty do niej kupić tzn konkretnie jaki kolor byłby najlepszy,czarny chyba odpada- wydaje mi się że jest za ciężki do takiej delikatnej sukienki... może macie jakiś pomysł??? białe, różowe, kremowe??? czekam na rady
Aaanniiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości