| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-05-17, 11:52 | #1 | 
| Zakorzenienie | Ślinka mi leci...

...jak myślę o zbliżającym się lecie, a dokładniej o pysznościach jakie się z nim kojarzą. Przede wszystkim czekam na soczyste arbuzy  . To chyba mój najulubieńszy owoc... szkoda, że sezonowy. Truskawki ze śmietaną albo z lodami jedzone w upalny dzień. Młode kartofelki  . Ach jak ja kocham malutkie ziemniaczki. A do tego np. młoda kapusta zasmażana. Przepyszna gotowana kukurydza. Z masełkiem, solą albo saute też mniam. W dalszej kolejności jagody, maliny i jeżyny. Jedzone najlepiej prosto z krzaczka w czasie jakiejś wycieczki do lasu. A na obiady i kolacje faszerowane papryki, bakłażany, cukinie, albo leczo z ich udziałem. Mniam. Już się nie mogę doczekać. A Wy? 
				__________________ Korzystaj z czasu póki czas! | 
|     |   | 
|  2005-05-17, 11:56 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
				 | 

Dot.: Ślinka mi leci...

ja czekam an truskawki ale jak dalej bedzie taka pogoda to truskawki beda kiepskie i pewnie drogie grr pamietam 5 lat temu 23 maja obzerałam sie truskawkami po wyjsciu ze szpitala z moja malutką córeczką ,za tydzien 23 a tu ani widu ani słychu truskawek. | 
|     |   | 
|  2005-05-17, 12:11 | #3 | 
| Zakorzenienie | 

O zapomniałam o czymś niezwykle dla mnie ważnym   . Śliwki  . Słonecznik  . 
|     |   | 
|  2005-05-17, 12:12 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

Oj tak! Uwielbiam ten okres kiedy wszystko jest tanie,swieze i latwo dostepne.Mlode ziemniaczki z chlodniczkiem na obiadek a poza tym arbuziki,truskaweczki i wszelkie jagodki   Ale ta pogoda jest naprawde straszna!!Jak tak dalej pujdzie to wszystko bedzie drogie i w malych ilosciach!!!! A tak byc to nie moze     | 
|     |   | 
|  2005-05-17, 12:16 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-11 
				 | 

truskaweczki już jadam ale nie nasze :-( a arbuzik to dla mnie symbol wakacji!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! wszystko świeże i pycha!!!!!!! | 
|     |   | 
|  2005-05-17, 12:19 | #6 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-03 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Ja wypatruję pomidorków koktajlowych, czekam też na świeże kalafiory i brokuły   A z owoców czereśnie, jeżyny, truskawki i arbuz  ~~~ | 
|     |   | 
|  2005-05-17, 13:25 | #7 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Warszawa - najczęściej 
				 | 

Czerrreśśśśśśśśnie duże i słodkie MNIAM!!!!!!!!!!

| 
|     |   | 
|  2005-05-17, 13:31 | #8 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Warszawa - najczęściej 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2005-05-17, 14:35 | #9 | 
| Rozeznanie |  Dot.: Ślinka mi leci... 

Czeresnie... mlode kartofelki z maselkiem... Dziewczyny, przestancie juz, bo moja tesknota za krajem sie wzmaga! Tutaj za granica nic nie smakuje tak jak u nas    | 
|     |   | 
|  2005-05-17, 17:26 | #10 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Cytat: 
   Ja czekam na truskawki,maliny,jagody,a rbuzy,brzoskwinie,nektary nki,czereśnie  Gotowanego kalafiorka oblanego masełkiem i posypanego bułką tartą-mniammmmm  Młodych ziemniaków nie lubię,nie lubię ziemniaków w mundurkach,a jak mam te młode oczyszczać ze skórki to jestem w takim stanie,że piorunami rzucam   
				__________________ to klucz do życia | |
|     |   | 
|  2005-05-17, 18:24 | #11 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Weston-super-Mare 
				 | 

oj ja juz tez doczekac sie nie moge  tym bardziej ze jestem wegetarianka wiec praktycznie caly moj dzienny jadlospis sklada sie z owocow i warzywek  cala zima bazuje na jablkach, marchewkach itp. a tu takie pyszne urozmaicenie (TRUSKAWKI, CZERESNIE, arbuzy, malinki, jagody...mniam  ) 
				__________________ A prayer for the wild at heart, kept in cages... | 
|     |   | 
|  2005-05-17, 18:51 | #12 | 
| Zakorzenienie | 

Przypomniałyście mi o czymś jeszcze   . Przecież zapomniałam o prawdziwych pomidorach, tych pachnących słońcem i latem  . Czareśnie też pycha. Duże, słodkie, prawie czarne  . 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.