|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Łysienie.. Proszę o pomoc
Witam. Nie wiem czy pisze w dobrym dziale. Mój chłopak 2 miesiące temu poszedł do fryzjera aby zrobić irokeza. Fryzjerka mu zrobiła a potem musiał nakładać żel. Robił to kilka razy a potem mu się znudziło. 3 tygodnie temu znowu zrobił sobie irokeza u tej samej fryzjerki. Również kilka razy nakładał żel a potem już nie. Zauważyłam w tamtym tygodniu że tam gdzie jest tzw "gniazdo" ma po prostu plac! Dzisiaj rano obudził się i na poduszce było dużo włosów a w tamtym miejscu jeszcze większy plac... Załączam zdjęcia jak to wygląda. Mój chłopak ma dopiero 18 lat i tak już mu się dzieje. Proszę jeśli wiecie co z tym zrobić to bardzo proszę o jakieś rady. Będę wdzięczna
![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5c42b1871.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...425ff2162.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4fa5e9236.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Łysienie.. Proszę o pomoc
Cytat:
![]() ![]() ![]() niedobrze... sprawa wyglada zle, jestem w szoku bo dawno czegos takiego nie widzialam, radzilabym jak najszybciej udac sie do dermatologa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Matko Boska, i to w tak krótkim czasie mu tyle wypadło? Może to reakcja alergiczna na jakiś kosmetyk albo żel?
Popieram poprzedniczkę, to jest ewidentnie jakieś agresywne i gwałtowne wypadanie, ale ja obstawiam łysienie plackowate. Czym prędzej do dermatologa, póki jest to takie małe, bo się może powiększyć! Ja również nie widziałam dawno czegoś takiego. Musi koniecznie Twój chłopak iść do dermatologa, bo jak tak dalej pójdzie to będzie cały łysy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
O rany!!!! aż się wystraszyłam jak to zobaczyłam!! wyobrażałam sobie, że może generalnie ma włosy cienkie i mało ich i to będzie tak tylko trochę widoczne... a tu taki szok - normalnie dziura.
Tak jak poprzedniczki mówię MARSZ DO DERMATOLOGA!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że fryzjerka nic nie widziała :|
Ale dobrze, że zauwazyłaś. Mam nadzieję, że dermatolog pomoże, powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Oby odrosły mu włoski na tym placyku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziękuje Wam bardzo za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Kurde serio szokująca historia
![]() Żeby tak alergicznie zareagował skalp, masakra. Bo to tak się kojarzy jakby to jakaś reakcja na któryś składnik chemiczny była.. Trzymam kciuki na los skalpu Twego chłopaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wygląda na łysienie plackowate. Ten rodzaj łysienia może przebiegać tak szybko. Lekarz niezbędny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Czasami takie łysienie pojawia się na skutek silnych przeżyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zgadam się z poprzedniczkami, nie ma na co czekać i trzeba jaknajszybciej wybrać się do dermatologa ! Tylko pytanie czy jak fryzjerka strzygła Twojego chłopaka to cos skomentowała ?!
Moja koleżanka ma łycienie plackowate tylko, ze ma taki własnie placek jak Twój chłopak tylko, ze na potylicy... no tylko, ze jej się to tak szybko nie powiększa... jej się to w ogóle nie powieksza ale byla u dermatologa i przepisał jej różne rzeczy także bądźcie dobrej myśli !
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To faktycznie może być łysienie plackowate - ja niegdyś w ciągu jednej nocy zgubiłam obszar o średnicy 6 cm
![]() ![]() Co ważne dla chłopaka (to uświadomiła mi moja pani dermatolog) - wiem, że to niemożliwe, ale niech postara się nie myśleć obsesyjnie o powiększeniu łysego obszaru. Jak człowiek to robi, to jakby ... nastawiał się, że coś tam będzie się działo dalej i wtedy faktycznie jest co raz to gorzej. Jakkolwiek to brzmi idiotycznie - panika i nerwy jedynie "nakręcają" nasilenie łysienia. Psychika ma ogromną moc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Olena1919,
daj znać co powiedział lekarz. Powodzenia i głowa do góry!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
dziękuje wszystkim za słowa otuchy
![]() ![]() ![]() pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
olena 1919,
czy wiesz juz może cos wiecej w sprawie swojego chlopaka? co było powodem dolegliwosci, co teraz sie z nim dzieje i wogole pisz cokolwiek wiesz!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.