![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko, co chciałybyśmy wiedzieć... cz. 3
To ja skorzystam i zapytam czy, któraś z tu obecnych pań zmagała się z mdłościami i wymiotami we wczesnej ciąży? I czy macie jakieś sprawdzone sposoby? Ja słyszałam o naparze z imbiru. Chyba będę musiała się przejść do sklepu we wtorek...
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
tak
imbir bardzo pomaga, on jest w lekach dla dzieci przy chorobie lokomocyjnej żeby nie wymiotowały. Ja zwyczajnie kroiłam na plasterki i żułam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Szit, wygląda na to, że Artek jest chory. Dałabym mu miodu trochę - mogę? Ma niecałe 2l. (tzn. jest leciutko przeziębiony, na razie nie chce ładować w niego leków)
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2015-04-06 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Moja młodsza po roku jadła. Zaczęła od próbowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ok dzięki, to spróbuję, ciekawe, czy zje. BTW Szaja, dostał od zajączka książeczkę, która kiedyś polecałaś (obrazki dla maluchów czy coś takiego) i strasznie mi i mu się podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
No widzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Perse uważaj z tym miodem.Ja dałam małej pół łyżeczki do herbaty to tak ją wysypało że musiałam jechac do pediatry
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50937779]Szit, wygląda na to, że Artek jest chory. Dałabym mu miodu trochę - mogę? Ma niecałe 2l. (tzn. jest leciutko przeziębiony, na razie nie chce ładować w niego leków)[/QUOTE]
Tak, ale większe ilości działają rozwalniająco ![]() Ja polecam jeszcze miodek sosnowy ale trzeba zrobić samemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie polecacie filmy familijne dla 6-latki?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Seona, polecam Dzieci z Bullerbyn, są 2 części, dostępne on-line.
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, mierzyłyście kiedyś dzieciom temperaturę termometrem w pupie? Mam dwa termometry elektroniczne, ale żaden z nich nie daje miarodajnego wyniku (jeden i to dość drogi i niby dobry stale wskazuje np. 38 stopni:/), a teraz chciałam gościowi zmierzyć pod pachą rtęciowym, to mi urządził taką histerię, że nie umiałam go uspokoić. I chyba jak wstanie, to jest ostatnia moja deska ratunku, bo już nie wiem, co zrobić. Nie jest mocno ciepły, ale trochę jest.
Ile ten termometr trzeba tam trzymać? Trzeba go włożyć bardzo głęboko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Wodne dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Seona ja polecam Mój przyjaciel Hachiko. Bardzo fajny familijny film. O i jeszcze Marley i ja.
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- I klasyka "Tajemniczy ogród"
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50939370]Dziewczyny, mierzyłyście kiedyś dzieciom temperaturę termometrem w pupie? Mam dwa termometry elektroniczne, ale żaden z nich nie daje miarodajnego wyniku (jeden i to dość drogi i niby dobry stale wskazuje np. 38 stopni:/), a teraz chciałam gościowi zmierzyć pod pachą rtęciowym, to mi urządził taką histerię, że nie umiałam go uspokoić. I chyba jak wstanie, to jest ostatnia moja deska ratunku, bo już nie wiem, co zrobić. Nie jest mocno ciepły, ale trochę jest.
Ile ten termometr trzeba tam trzymać? Trzeba go włożyć bardzo głęboko?[/QUOTE] ja mam elektroniczny pod pachę, pomiar zbliżony do rtęciowego. kosztował 10 zł ![]() Rtęciowym w pupie około 5 minut, odejmujesz, jak dobrze pamiętam 0.5 stopnia. Jeśli chodzi o mdłości w ciąży mi nie pomagało prawie nic. Nie mogłam być głodna a przez pierwsze tygodnie jeść mogłam tylko w samochodzie ![]() Jednak przejście niespełna 1 km nie obywało się bez zapasu owoców i wody.
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Perse, a musisz znać dokładnie? ja dawno olałam. Mierzę ręką, już wielką wprawę mam i albo zbijam, albo nie. Zależnie od samopoczucia dziecka. Przy zębach podaję coś, bo jednak to ból też dochodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50941557]Perse, a musisz znać dokładnie? ja dawno olałam. Mierzę ręką, już wielką wprawę mam i albo zbijam, albo nie. Zależnie od samopoczucia dziecka. Przy zębach podaję coś, bo jednak to ból też dochodzi.[/QUOTE]
Ja potrafiłam określić ustami (dotykalam czoła) ale od jakiegoś czasu czoło chłodne, ręce i stopy chłodne a temperatura np. 39 :/
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;50941557]Perse, a musisz znać dokładnie? ja dawno olałam. Mierzę ręką, już wielką wprawę mam i albo zbijam, albo nie. Zależnie od samopoczucia dziecka. Przy zębach podaję coś, bo jednak to ból też dochodzi.[/QUOTE]
Właśnie dzisiaj cały dzień póki co polegam na wyczuciu. Jak się obudził z drzemki, był ciepły, ale nie gorący, teraz wrócił do normalnej temperatury. Zresztą jak ma powyżej 38 to widać, bo jest apatyczny, a on mi dzisiaj zjadł i zupę i drugie, a teraz się bawi, więc właśnie olewam. Sądzę, że się przeziębił (choć nie wiem gdzie), bo mówi przez nos, więc raczej nie zęby. Najgorsza noc, ale w nocy to może na spaniu jakoś ewentualnie zmierzę, oby nie było potrzeby. No ale można się było spodziewać, w końcu wolne. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Perse, w pupie nigdy.
Jak wywaliłam elektr.to mierzyłam zwykłym pod pachą Przy wyższej temp ogólnie już wyczuwam, bo moja ma wtedy bardzo gorące stopy i dłonie Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2015-04-06 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A u mojego odwrotnie, temperatura do 40 stopni, cały gorący, a dłonie i stopy zimne jak lód.
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Jak na razie jest ok, oby do rana, choć oddycha ciężko przez ten nosek, ech.. W każdym razie dzięki za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Do odciagania wydzieliny polecam katarek. Do psikania Rhino Argent - sol morska z jonami srebra i miedzi. Pomagaja takze inhalacje zbsoli fizjologicznej. Na noc pod nosek masc majerankowa lub na klatke piersiowa Depulol
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50944622]Jak na razie jest ok, oby do rana, choć oddycha ciężko przez ten nosek, ech.. W każdym razie dzięki za odpowiedzi.[/QUOTE]
Perse, jeśli macie możliwość robienia inhalacji, to bardzo polecam nebu-dose, to jest sól hipertoniczna (3% NaCl), ja mam katarowca ogromniastego i naprawdę widzę, że to nebu-dose działa ![]() Mam nadzieję, że Artek już lepiej się miewa ![]() Ten Depulol to inna wersja Pulmexu?
![]() |
![]() |
#26 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Artek jest ciężki do podawania jakichkolwiek leków, nie da sobie nic włożyć do buzi; raz mu musieliśmy zakraplać oczy, dramat; a po pierwszej jego inhalacji TŻ się uspokajał jakieś 15 minut. Więc ja i pod tym względem strasznie się boję choroby, jestem praktycznie cały czas sama, podanie czegokolwiek graniczy z cudem. Ale inhalator to był najlepszy zakup (oczywiście na szybko, jak już była potrzeba), sama widzę, jak bardzo pomógł we wszystkim, co się działo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50946393]Dziękuję, dzisiaj nie ma żadnej gorączki, wygląda OK, ale rano tak jakby wszystko siedziało w środku, w nosku. Oby mu to przeszło, a nie spłynęło w żadną stronę.
Artek jest ciężki do podawania jakichkolwiek leków, nie da sobie nic włożyć do buzi; raz mu musieliśmy zakraplać oczy, dramat; a po pierwszej jego inhalacji TŻ się uspokajał jakieś 15 minut. Więc ja i pod tym względem strasznie się boję choroby, jestem praktycznie cały czas sama, podanie czegokolwiek graniczy z cudem. Ale inhalator to był najlepszy zakup (oczywiście na szybko, jak już była potrzeba), sama widzę, jak bardzo pomógł we wszystkim, co się działo.[/QUOTE] Mój syn jest w tym temacie bezproblemowy ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby przeszło i szkód nie narobiło ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50941661]Właśnie dzisiaj cały dzień póki co polegam na wyczuciu. Jak się obudził z drzemki, był ciepły, ale nie gorący, teraz wrócił do normalnej temperatury. Zresztą jak ma powyżej 38 to widać, bo jest apatyczny, a on mi dzisiaj zjadł i zupę i drugie, a teraz się bawi, więc właśnie olewam. Sądzę, że się przeziębił (choć nie wiem gdzie), bo mówi przez nos, więc raczej nie zęby. Najgorsza noc, ale w nocy to może na spaniu jakoś ewentualnie zmierzę, oby nie było potrzeby. No ale można się było spodziewać, w końcu wolne.[/QUOTE]
ja bym nie mierzyla w pupie skoro normalnym rtęciowym tak ciężko pod pachą. Czemu uważasz, że trzymanie w pupce mu czegoś przed 5 minut ! będzie bardziej ok? ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50946393]Mamy Fridę (histeria przy użytkowaniu), sól morską też mam ![]() ![]() ![]() Dziękuję, dzisiaj nie ma żadnej gorączki, wygląda OK, ale rano tak jakby wszystko siedziało w środku, w nosku. Oby mu to przeszło, a nie spłynęło w żadną stronę. Artek jest ciężki do podawania jakichkolwiek leków, nie da sobie nic włożyć do buzi; raz mu musieliśmy zakraplać oczy, dramat; a po pierwszej jego inhalacji TŻ się uspokajał jakieś 15 minut. Więc ja i pod tym względem strasznie się boję choroby, jestem praktycznie cały czas sama, podanie czegokolwiek graniczy z cudem. Ale inhalator to był najlepszy zakup (oczywiście na szybko, jak już była potrzeba), sama widzę, jak bardzo pomógł we wszystkim, co się działo.[/QUOTE] Inhalować można na śpiocha, u nas tylko tak przechodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A nie budzi Amelki dźwięk inhalatora? Bo ten nasz chodzi jak kombajn, w życiu nie mogłabym na śpiocha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.