| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-05-23, 15:55 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | Zwykle plastikowe tipsy

Hej! Dziewczyny wieeeelki problem. Zalozylam sobie sama sztuczne paznokcie. Na opakowaniu bylo ladnie napisane jak zalozyc ale zeby zdjac to chyba specjalnie nie dali :/ Probowalam juz roznymi zmywaczmi a przed chwila potraktowalam jednego tipsa rozpuszczalnikiem i nic ;(( tylko sie jakos platik rozwarstwil i jakby troche popekal ale nie schodzi ;(( Prosze pomozcie mi szybciutko ............

| 
|     |   | 
|  2006-05-23, 15:57 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-04 Lokalizacja: Cieszyn 
				 | 

Dot.: Zwykle plastikowe tipsy

ja zawsze ściągam tipsy maczając dłonie w ciepłej wodzie.

| 
|     |   | 
|  2006-05-23, 16:30 | #3 | 
| Zadomowienie | 

Przyłóż wacik z acetonem lub zmywaczem acetonowym(dość mocno nasączonym) do tipsa i lekko poruszaj.Mozesz tez nalac w coś aletonu i włożyć pazurki na chwile,to troche zniszczy Twoje i skórę ale jak nie da rady inaczej próbuj tak.Po wyjęciu poruszaj nimi na boki i odejdą.Ja nigdy nie miałam problemu z odlepieniem i odlepiałam poruszając az sie dostanie powietrze pod tips.Powodzenia!

| 
|     |   | 
|  2006-05-23, 16:34 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

obetnij na krotko tipsa..namocz waciki w acetonie i wloz lapke w rekawiczke lub owin folia- to przyspieszy rozpuszczanie po wszystkim dobrze jest skorki oliwka posmarowac 
				__________________  stylizacja pazurków to moja pasja   | 
|     |   | 
|  2006-05-23, 18:34 | #5 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

najlepiej je skrócić i moczyć aż zmiekną w zmywaczy z acetonem,potem posmarować dłonie  kremem lub oliwka

| 
|     |   | 
|  2006-05-24, 08:31 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Bardzo dobrze sprawdza się też taki sposób: Obcinasz nan krótko (jak radzą powyżej), nalewasz acetonu do czegoś tam, moczysz paznokcie jakąś minutę, przeciersz wacikiem, żeby ściągnąć to, co się rozpuściło. Powtarzasz, aż tips całkiem zejdzie.  I nie potrzeba nawet spiłowywania. A potem oliwka  U mnie to działa nawet na fiberglass   | 
|     |   | 
|  2006-05-24, 10:06 | #7 | 
| Raczkowanie | 

Najlepiej robić tak, jak pisała Apsik9. Wpuszczania powietrza nie polecam, bo to zwykłe odrywanie tipsa i prawdopodobnie uszkodzisz swojego pazurka   
				__________________ „Jak strumienie i rośliny, dusze także potrzebują deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia. Gdy tego brak, wszystko w duszy umiera, choć ciało nadal funkcjonuje. Można wtedy powiedzieć: "W tym ciele żył kiedyś człowiek". http://b1.lilypie.com/K4Nzp2.png | 
|     |   | 
|  2006-05-24, 10:18 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Ech, te sztuczne paznokcie. Przyszłam kiedyś do klientki, która miala jeszcze na niektórych paznokciac "sztuczniaki". Reszte oderwała, ponieważ nie zamierzałam jej odrywać tych kilku c pozostały- wiadomo, ze to bardzo niszczy paznokcie, postanowiłam je rozpuscic w acetonie. I co? Babeczka moczyła przez 20 minut- akryl by sie juz rozpuscił1 ale nie to badziewie!!! Co ja sie z nimi nameczłam, to moje, ale w końcu udało mi sie je zdjąć nie niszcząc paznoietków. 
				__________________ Pozdrowionka!   Albertyna | 
|     |   | 
|  2006-05-24, 10:37 | #9 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2006-05-24, 12:26 | #10 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Kurcze ja zawsze trafie na takie co w ogóle sie nie chcą trzymać i bardzo szybko odpadaja wrrr:/

__________________ "Prawdziwy przyjaciel to ktoś do kogo możesz zadzwonić o trzeciej nocy i powiedzieć:' Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: ' Nic się nie martw, zaraz tam będę'."  Buziak  | 
|     |   | 
|  2006-05-24, 13:18 | #11 | 
| Raczkowanie |  Dot.: Zwykle plastikowe tipsy 

Ja czasem sobie zakładam te sztuczne plastikowe paznokcie i trzymają sie mi około 7-9 dni idealnie  Trzeba po prostu umiec je dobrze założyć  a jeśli już musze je ściągnąć to maczam paluszki w miseczce z wodą i octem!Przez około 4 minuty  Pomaga idealnie,"plastikowe tipy" same odchodza szybciutko od paznokci  pozdrawiam! | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-05-26, 17:11 | #12 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: K@towice 
				 | 

No więc jak je prawidłowo załozyć aby trzymały się jak najdłużej? Ja kupiłam dziś takie tisy  i jeden mi sie ciagle odkleja wrrrr  W ogóle to chyba ten klej ktory byl do nich zalaczony jest beznadziejny   
				__________________ https://www.facebook.com/oczyipazurki/?ref=hl www.oczyipazurki.pl Własny osobisty blog <3 Pazurkoholiczka, rzęsoholiczka  https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE | 
|     |   | 
|  2011-04-23, 22:50 | #13 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-06 
				 | 

odswiezam   ja czasem nakladam sobie takie tipsy i tez trzymaja mi sie od 7 do 9 dni. uwazam ze sa rewelacyjne, mam ladna plytke paznokcia wiec ladnie to wyglada no i przede wszystkim sa tanie. ale o tym occie nie wiedzialam..dobrze wiedziec   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Paznokcie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.