|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cały związek w 5 dni
Chciałabym opisać moją sytuację w związku, może podrzucicie mi jakies pomysly, co z tym fantem zrobić
![]() Jesteśmy razem bardzo krótko, zaledwie kilka miesięcy - co ciekawe, praktycznie od momentu w którym się poznaliśmy. Otóż pewnego dnia tak po prostu podeszłam do niego na uczelni, choć go właściwie nie znałam (kto wie co mnie do tego podkusiło, zazwyczaj jestem bardziej nieśmiała ![]() Tak więc zostaliśmy z moim obecnym TŻ parą. Stało się to wszystko tak szybko, że teraz, z perspektywy tych kilku miesięcy, zaczynam myśleć, że powinniśmy byli może trochę zwolnić, na początku. Nie chodzi o to, że ja żałuję, że z nim jestem, czy coś takiego. W żadnym wypadku. Problem polega na tym, że zazwyczaj ludzie długo się poznają, rozmawiają, filrtują ![]() ![]() ![]() Także przeżyliśmy tak jakby to wszystko w streszczeniu, i teraz mam takie wrażenie, że temperatura opadła, że jakby nie jesteśmy ze sobą tak blisko jak bym chciała, i nie bardzo wiem, jak tę barierę przekroczyć. Dochodzi do tego jeszcze to, że porozumiewamy się w obcym dla obojga języku - i tu chodzi przede wszystkim o mnie, bo czuję, że jeszcze nie jestem przez to do końca sobą - nie stać mnie na nie wiadomo jakie żarty i cięte riposty ![]() ![]() ![]() Także generalnie chodzi o to, że my się kochamy (przynajmniej na tyle, na ile się znamy), uwielbiamy, ale, no, nie wiem, kurczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cały związek w 5 dni
a konkretnie w czym problem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chyba tez nie zrozumiałam do końca gdzie jest pies pogrzebany.
I szczerze nie rozumiem co ma decyzja o byciu razem podjęta szybko do jakości związku? Ja ze swoim ex partnerem decyzję o byciu razem podjęliśmy błyskawicznie, szybciej niż Ty i nie miało to negatywnego wpływu na naszą relację, wręcz do dziś się śmieje że przydarzyła mi się choć raz miłość błyskawiczna. Albo pasujesz do kogoś albo nie, a można przekonać się o tym najlepiej właśnie wtedy kiedy powoli pożądanie i "tajemnica" ustępują miejsca zwykłemu życiu. Jeśli wtedy czuje się że temperatura zmalała zwyczajnie należy przyznać się samemu sobie że to nie to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie troche dziwne to wszystko
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Ale o co Ci tak naprawdę chodzi?
Z Tż też byliśmy ze sobą od zaraz. Całowaliśmy się... na 2 randce. "datujemy" nasz związek od dnia, w którym się spotkaliśmy. Bo to po prostu było "to". Byliśmy razem od zaraz i nic nam to nie zabrało. Przecież dalej były flirty, po 40 esów dziennie (wakacje mieliśmy studenckie;P) i to urocze zrobywanie się nawzajem. Swoboda w związku, poczucie bezpieczeństwa, totalny luz i pewnośc rodzą się z czasem. Nie zależą od tego czy się człowiek zdecyduje na związek od razu czy po pół roku. My jesteśmy razem niecałe 3 lata i nie zmieniłabym ani jednego szczegółu. Więc o co Ci tak naprawdę chodzi? Nie starał i nie stara się o Ciebie? Nie czułaś i nie czujesz się jego nie wiem "dziewczyną marzeń?" Brakuje Ci czegoś w waszym związku? Czy po prostu wymyślasz i szukasz dziury w całym? Co do rozmów jasne, czasami się człowiek zagada o filozoficznych życiowych dyrdymałach. Jednak głównie nasze rozmowy dotyczą codzienności, pracy, studiów, znajomych, tego co nas otacza i dotyczy. To jest normalne. A mam wrażenie, że Ty byś chciała prowadzic niekończące się dyskusje na milion interesujących tematów. Tak się nie da, bo związek to po prostu codziennośc. Są w związku też momenty, że nie chce się o niczym gadac, po prostu jest się razem. I w dobrym związku ani przez chwilę się człowiek nie czuje skrępowany. Co do przyjaciół Tż: oczywiście, że powinnaś ich poznac. Mówisz, że to mili i sympatyczni ludzie, a jeśli wiążesz jakąś przyszłośc z tym związkiem to jego znajomi są też częścią twojego świata. Nie alienuj się od nich, bo wyciągną jeszcze złe wnioski i się do Ciebie uprzedzą. Idź na spotkanie i baw się dobrze. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Jasne, że nie myślisz: o widzę mojego przyszłego męża hajtamy się. Tylko kiedy spotykasz tą właściwą osobę, nie przechodzisz obok niej obojętnie. Coś Cię zatrzymuje, coś sprawia, że uśmiechasz się i cieszysz z tego jak ON na Ciebie patrzy. Coś sprawia... że masz wrażenie, że znasz tą osobę od lat, że możesz jej zaufac, że możesz jej oddac siebie i co najdziwniejsze chcesz to zrobic z marszu. Oddac serce, bezpieczeństwo. I czuje się człowiek jakby nie był sobą, bo gdzie, bo jak JA rozważna baba się całuję z facetem na 2 randce? Ja czuję takie niedorzeczne rzeczy do kogoś kogo nie znam? A jednak tak jest. Ale z doświadczenia (bo kiedyś mówiłam jak Ty) wiem, że trzeba przeżyc, żeby uwierzyc.
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2011-03-18 o 03:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że czas jest ważny, ale byłam w kilku związkach (dosyc krótkich) i przy pierwszym spotkaniu takie pomieszanie motyli, chemii i wzajemnej fascynacji zdarzyło mi się tylko raz. Bardzo silne uczucie.
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
to ja wam jeszcze powiem, że znam parę, która pobrała się po dwóch miesiącach znajomości. A co najpiękniejsze są ze sobą już 27 lat i dalej są bardzo szczęśliwi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie czas, po którym 2 ludzi zostaje para nie ma specjalnego znaczenia, ja z moim mężem zostaliśmy nią po pierwszej przegadanej nocy, a wcześniej ze sobą nie rozmawialiśmy
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.