|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() helicobacter pylori a zmiany skórne
mam helicobacter. miałam robione badania z krwi IgA 13,8 norma 10 a IgG 212 NORMA 10. dodam że mam też problem ze skórą. robi się czerwona w sytuacjach stresowych i mam też takie 2 czerwne kreski na policzkach. wcześniej brałam tetralysal ale po odkryciu "helikoptera" biorę duomax, fromilid, bioprazol, trilac do tego wit.PP A+E, Cerutin, piję wapno. twarz smaruję tormentiolem, physiogelem, pastą zinci, myję ją cetaphilem. i mam pytanie czy helicobacter może powodować zmiany skórne??????bardzo proszę o odpowiedzi, rady, opisanie waszych doświadczeń...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: helicobacter pylori a zmiany skórne
Hej!
Ja właśnie w zeszłym tygodniu miałam robioną gastroskopię, bo moja lekarka stwierdziła, że bakteria helicobacter pylori może wywoływać problemy skórne, które są moją zmorą od lat. Jednak test wyszedł negatywnie i nie wiem czy się cieszyć czy martwić, bo tak to chociaż znalazłabym winowajcę moich problemów ze skórą i coś by mi może na to pomogło. A tak? Już sama nie wiem gdzie szukać pomocy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
czy twoje problemy skórne to raczej trądzik młodzieńczy, pospolity, różówaty???? może cos jeszcze innego??wiesz za takie problemy odpowiedzialne również inne bakterie np. pospolicie nazwane nużeńcami i drożdżakami. wpływ na skórę mają też niewyleczone zęby, zaburzenia hormonalne, alergie. szukaj przyczyny -->życzę POWODZENIA ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Oczywiście, że ta wstrętna bakteria może powodować choroby skóry. I trudno jest to zwalczyć dlatego, że to wszystko nie jest w skórze a w naszym wnętrzu. Najczęściej są to wykwity i rany na brodzie, a zwłaszcza w okolicy ust. Ja miałam przez całe życie piękną cerę. Odkąd mam problemy z brzuchem to i z cerą. Mam rany i wykwity pod ustami, nic mi na nie nie pomaga. Mam podejrzenie Helicobacter pylori, po świętach idę na badania
![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: Właśnie doczytałam, że to post z 2008 roku ![]()
Życie jest takie, jakie widzisz je we własnej głowie. ![]() Edytowane przez k-n Czas edycji: 2009-04-09 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Tak, tak, minęło juz sporo czasu i sporo się zmieniło. Moja skóra wygląda znacznie lepiej. Korektor na twarz i do przodu! Oczywiście stosuję jeszcze tam maści: tormentiol, benzacne i cetaphil do mycia i jeszcze tam jakiś żel myjący. Idealnie nie jest, ale już duuuużo lepiej, mogę z pewną nieśmiałością, ale jednak powiedzieć nie ma już (prawie?) kompleksów na punkcie mojej cery. Nadal się martwie, czy nie stanie się z nią coś złego, ale jest dobrze, wam życzę tego samego! Teraz czasem mam tylko jakieś tam zaskórniaczki, ale na pewno nie jest to TR!
A co do helikobactera to po przyjęciu tam wszystkich antybiotyków zapomniałam co to TR, nie wiem czy ta bakteria powodowała moje problemy skórne, ale przyjmowanie antybiotyków, wyelimoniownie bakterii na pewno pomogła w przywróceniu mojej twarzy do formy ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A bakteria pokonana?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie musisz robić gastroskopii, by dowiedzieć się, czy masz helicobacter. Możesz kupić w aptece test, który polega na nakłuciu palca ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Tak wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez męczę się z trądzikiem od gimnazjum, maści, kremy, antybiotyki. Raz lepiej, raz gorzej, ale żaden z dermatologów nigdy nie powiedział, że może to być od helicobacter np. i też żaden nie wypisał mi skierowania na badania czy mam bakterię jakąś czy też na badania dot. hormonów. Masakra... Po nowym roku ide badać wszystko co się da... A i bakterię tą chyba jednak zaleczę... [helicobacter].
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja mam problem z trądzikiem od 5 lat. Nic mi nie pomaga, ani antybiotyki wewnętrzne ani zewnętrzne, żadne inne medykamenty również. Teraz nie mogę przyjmować leków do ustnych, ponieważ karmię piersią. Jutro wybiorę się do apteki bo test, może cały problem zawdzięczam helikobacter. Jeśli nie to będę czekała aż skończę karmić piersią i wybiorę się na laser, ponieważ na policzkach mam już, nieładnie wyglądające blizny.
Pozdrawiam i trzymam kciuki dziewczyny za Was żeby i Wam się cera poprawiła.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
1
aaa Edytowane przez Ula28 Czas edycji: 2011-01-31 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
tez choruje na helicobakter od ponad roku i juz ja mialam 3 razy. jest bardzo ciezka do wyleczenia ale zmiany na skorze to nie sa objawy tej bakterii, jedynie po niektorych lekach ktore sie bierze na ta bakterie..wystarczy w zalaczonych do nich ulotkach przeczytac. ja nie mam zadnych problemow skornych ,mam jedynie zawroty glowy, kolki, i przy tym odwodnienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.