![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ilu ludzi w domu w dzień przygotowań?
Nie znalazłam takiego wątku - mam nadzieję, że nic nie dubluje.
Bardzo mnie ciekawi ilu ludzi będzie się u Was kręcić w dzień przygotowań do ślubu? Robicie błogosławieństwo w dniu ślubu, czy wcześniej? Fryzjerka zamówiona do domu, czy dreptacie do salonu? Ja i TŻ do kościoła udajemy się oddzielnie. Wiem, że niektórzy umawiają się na błogosławieństwo rano - występując w strojach nieślubnych, a potem przygotowania (nie chcę, żeby widział mnie wcześniej w sukni). Tyle, że dużo stresu, emocji - rodzice, świadkowie. Można też dzień wcześniej przyjąć błogosławieństwo. I tak w dzień ślubu - mama, brat, pies, świadkowa z mężem, ciocia - robi mi makijaż - z chłopakiem. Full house. Jak to u Was wygląda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
sajkolidżist
|
Dot.: Ilu ludzi w domu w dzień przygotowań?
U mnie do domu zjeżdżają się praktycznie wszyscy! Błogosławieństwo jest już w ślubnych strojach, pan młody wykupuje narzeczoną z domu rodziców i już razem udają się do kościoła, ja chciałabym pominąć tę tradycję, bo wykupiny nic a nic mi się nie podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem ile ludzi się nędzie kręcić, ale podejzewam że dużo
![]() błogosławieństwa udzielają rodzice, dziadkowie i rodzice chrzestni ![]() myślę ze każda inaczej ci odpisze, bo co kraj to obyczaj ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- morsi też na początku chciałam z tego zrezygnować, ale zaangażujemy w to ludzi z poczuciem humoru i myślę że będzie to całkiem zabawne ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
My mieszkamy razem i razem będziemy się przygotowywać, więc będziemy tylko my, nasze dwa koty, fotograf i później moja siostra-świadkowa i makijażystka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
u mnie jeszcze więcej ludzi
![]() ![]() ![]() Później przyjeżdża Młody ze swoją rodziną i gośćmi, jest błogosławieństwo i oddzielnie jedziemy do Kościoła, ja ze starszą i TŻ ze swoim świadkiem. No a po Mszy już razem jedziemy na salę. Ogólnie jak dojedzie TŻ ze swoimi to będzie "pełna chata" ludzi :P dobrze, że to lato, to część ludzi zostanie na dworze
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witam .... Hmmmmm no ja kochana rowniez sie zastanawiam jak to bedzie u nas
![]() U mnie wyglada to tak ze tluczenie butelek ktore sie odbedzie bedzie w moim rodzinnym domku ![]() ![]() Sama nie wiem jak to zrobimy , ale chyba juz po wszystkim u moich rodzicow pojedziemy wtedy odrazu do niego do domku gdzie rowniez tam odbywa sie cale wesele ![]() A wiec ja myslalam tak ze fryzjerka przyjedzie do domku do pana mlodego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja niestety mam dwoch swiatkow ![]() ![]() Bo rodzice, moj maz ma siostre i barata... wtedy moi rodzice ![]() ![]() WIEC U MNIE ROWNIEZ Full house. Edytowane przez aniulkamerry24 Czas edycji: 2011-03-10 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U nas byliśmy tylko my i nasi rodzice, ubieraliśmy się wspólnie, potem było błogosławieństwo i do Kościoła, gdzie czekali na nas wszyscy.
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Makijaż i fryzura poza domem, ale błogosławieństwo będzie przed wyjazdem do kościoła, czyli będziemy my, rodzice, świadkowie, fotograf, kamerzysta i pies
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na "tłuczeniu szkła" koło domu mojego narzeczonego w zeszłym roku kawałek wpadł PM do oka i tyle było ze ślubu. Także uważajcie na siebie!
To widzę, że wszędzie pełno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
u mnie pewnie będzie duużo osób.
będę miała zapewne gości ze S. i (jeżeli przyjadą to jeszcze z B.) czyli w sumie do 13 0s. pewnie bracia przyjadą - kolejne 8 osób, w domu i tak 4 osoby, potem A. z mamą i świadkiem. mam nadzieję że uda mi się zwierzęta podrzucić do sąsiadów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
oj sądzę że będzie sporo osób
![]() jest trochę przyjezdnych co będzie chciało się odświeżyć i przebrać i nie wygonię ich przecież ![]() także na błogosławieństwie może być tłumek ![]() bo kosmetyczka i fryzjerka na mieście rano potem koło 14 zdjęcia i jak skończymy koło 15.30-16.00 i przyjdziemy do domu na błogosławieństwo to będzie już rodzinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
U mnie było tak:
- ja ze świadkową pojechałyśmy koło południa do fryzjerki i makijażystki, - ok 14:30 wrociłyśmy do mnie, gdzie czekali: moi rodzice, mój brat z dziewczyną i świadek (rodzice ze świadkiem podczas mojej nieobecności przystroili przed domem) -ślub był o 17, więc o 15:30 zaczęlam się ubierać w suknię tzn. mama ze świadkową mnie ubierały ![]() - ok 16:30 przybył do mnie mój narzeczony z rodzicami i wujkiem z żoną (bo ten wujek miał nas wieźć do ślubu), - zaraz po ubieraniu mnie przyszły 2 osoby z rodziny mojej mamy (zdziwiło mnie to, bo nikomu nie mówiliśmy, żeby przychodził - no ale jak przyszli to byli) - 16:40 było krótkie błogosławieństwo przy akustycznym akompaniamencie zespołu (4-osobowym) Po tym wszystkim pojechaliśmy do kościoła na ślub. Wyszło na to, że u mnie w domu przed kościołem było ok 10-13 osób.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam,że w ten dzień będzie u mnie w domu sporo ludzi,część mojej rodziny jest przyjezdna więc na pewno większość przyjadzie wcześniej,rodzice,rodzeńs two,świadkowie,fotograf,k amerzysta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
u mnie w domu nie będzie nikogo, pojedziemy na plener o 15.30, a o 17.30 przed kościołem zrobimy błogosławieństwo, o 18 ślub
no chyba że będzie padać to wtedy wszystko sie pozmnienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
U mnie rodzice, brat i to by chyba było na tyle. No może jeszcze dziadkowie ewentualnie przed ślubem. A potem błogosławieństwo i z Panem Młodym do Kościoła.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa u nas będzie tak samo! siostry nie mam, ale świadkowa będzie. no i oczywiście nasze dwa koty ![]() im wiecej ludzi tym większe zamieszanie, więcej "dobrych"rad i ogólnie zamiast się cieszyć tymi przygotowaniami to wszyscy dookoła będą nas drażnić i przeszkadzać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
U nas też będzie dużo ludzi, gdyż rodzina ze strony mamy będzie na pewno wcześniej, większość będzie z daleka, więc nie wyobrażam sobie, że po podróży moglibyśmy ich nie przyjąć. No i domownicy, goście z strony TŻta i pewnie dziadkowie. Będzie straszne zamieszanie, jeszcze zespół, kamerzysta i fotograf.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
U mnie sporo będzie osób rano, bo zatrzyma się u nas rodzina, babcia przyskoczy na chwilę, ale ja wszystkich przed błogosławieństwem wywalę do kościoła i zostaną tylko rodzice, my, świadkowie i fotograf
![]() ![]() Przy błogosławieństwie chcemy podziękować za wszystko rodzicom, kameralnie, bez niepotrzebnych gapiów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wprawdzie mój Brat miał to rozegrane bardzo tradycyjnie-Błogosławieństwo u nas w domu i wielu naszych gości się zjechało,a potem całym orszakiem jechaliśmy pod dom Młodej i tam było jeszcze więcej ludzi,orkiestra i Błogosławieństwo. Ja niestety nie zachowam tej tradycji ![]() U nas odbędzie się to w wieczór przed dniem ślubu-będziemy my,Rodzice i Teściowie oraz pewnie moje dwie Babcie. W dzień ślubu jedziemy z Mamą do fryzjera i na makijaż, ubieramy się i wyjeżdżam do Kościoła albo z Rodzicami,albo ze świadkami.Uznaliśmy,że skoro i tak Tata ma mnie prowadzić do Ołtarza to takie rozwiązanie będzie najlepsze, a z moim TŻem spotkamy się dopiero pod Ołtarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że mnie zaprowadzi młodszy brat. Rodzice są po rozwodzie - nie mam pewności, czy tata by nie zawiódł - nie będę wgłębiać się w szczegóły. Z drugiej strony podoba mi się, że TŻ zobaczy mnie dopiero w kościele, nie wie jaką suknie wybrałam itd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że u mnie nie będzie zbyt dużo ludzi, na pewno będą rodzice TŻ, moi rodzice, świadkowa ze świadkiem, dziadków nie będzie, to chyba wszystko. Jak wyjdzie zobaczymy w praniu ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej aby było jak najmniej ludzi, wtedy jest spokój i można się przygotować.
Ja szykowałam się u rodziców, TŻ w naszym mieszkaniu (do którego przyjachała część gości nocujących - teściowa, szwagierka z mężem, babcia, wujek z żoną i córką). U rodziców, oprócz mnie i rodziców był brat, fryzjerka, makijażystka, fotograf, później TŻ, teściowa, wujek, szwagier, szwagierka z mężem... czyli na szybko, pzed błogosławieństwem w domu kręciło się w pewnym momencie 15 osób!
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Mnie zawsze irytowało,że jak jeździłam na śluby to wszyscy pchali się do domu,żeby być przy Błogosławieństwie.Istna zbieranina ludzi. Nawet sąsiedzi,którzy nie szli na ślub i wesele wpychali się do domów. MASAKRA. Ja jestem wredna i na to nie pozwolę,więc wszyscy zostaną zaproszeni bezpośrednio do Kościoła
![]() Oczywiście oprócz fotografa i kamerzystów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Błogosławieństwo będzie w ślubnych strojach w dzień ślubu. Na błogosławieństwie będziemy tylko my i rodzice. Gości "wyprawię" te 15 min. wcześniej do kościółka.
![]() No i będzie kamerszysta i fotograf, ale będą zaczynać pracę od błogosławieństwa (poczekają sobie w pokoju), bo nie chcę, żeby mi ktoś przeszkadzał w ubieraniu się itp.). Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-14 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ja mam zamiar uniknąć tłumów, ale może też mamy łatwiej, bo planujemy cywilny i gości mam zamiar zaprosić od razu do USC lub na salę i już. Nie lubię tłumów i "przeszkadzaczy", w domu na pewno tylko najbliżsi, przede wszystkim planuję czas i spokój dla nas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() byli oprócz PM (czyli Nas)-moi Rodzice + Siostra Mamy, Teście ze Szwagrem (młody jest), Świadkowa i Świadek z Partnerką oraz fotograf-absolutne minimum,a i tak wyszło 12 osób ![]() Pozostali goście,szczególnie przyjezdni byli w hotelu. Rano (przed 9) wyruszyłam samochodem (którym potem jechały moje dwie ciocie z fotografem, a Rodzice i teście ze Szwagrem zamówioną wcześniej taksówką, My limuzyną ze świadkami) z naszego wspólnego mieszkania do salonu fryzjerskiego + makijaż (bardzo starałam się,żeby wszystko robili w jednym miejscu i byłam zadowolona ![]() ![]() potem prysznic i meliska na uspokojenie ![]() zaczęłam się ubierać (bielizna, pończochy) i czekać na fotografa i świadkową. Przyjechali Teściowie, potem Młody z bukietem i świadkiem i jego dziewczyną. Błogosławieństwo było pół godziny przed odjazdem do Kościoła-droga zajmuje ok 20minut. Także 12 osób było w domu, błogosławieństwo w dzień ślubu, makijaż i fryzura w salonie (jakieś 10minut spacerkiem od domu lub 5min samochodem), Pan Młody zobaczył mnie w pełnym stroju ślubnym dopiero u Rodziców przed błogosławieństwem. potem piękna uroczystość i zabawa do rana...
![]() "Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł zaczyna." ![]() (Heinrich Heine) Edytowane przez Tygrysek_aa Czas edycji: 2011-03-22 o 10:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć ja faktycznie też boję się, że będę miała - przeciwnie do innych - za dużo czasu i będę się stresować wtedy. Meliska mówisz ![]() U nas jest rodzinna tendencja do wcześniejszego denerwowania się, że jest tyle do zrobienia, a jak przychodzi co do czego, to wszystko jest gotowe na długo przed czasem. I potem tak siedzimy z mamuśką np. przy zastawionym stole (jak zaprasza gości) i okazuje, że mamy jeszcze 3 godziny... Ja mieszkam ok. 70 km od miasta rodzinnego, w którym bierzemy ślub, także moje przygotowania w moim domku, a TŻ w jego rodzinnym - 5 minut pieszo od mojego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A melisa pomogła bardzo- 1 wypiłam rano przed wyjazdem do kosmetyczki, potem dwie podczas fryzury i makijażu, potem u Rodziców jeszcze jedną (po filiżance niedużej) i byłam bardzo spokojna-nawet aż za jak na siebie mi mówili . Normalnie wypiłabym może z dwie,ale mieliśmy trochę zawirowań organizacyjnych dzień przed ślubem (o mały włos nie byłoby muzyki-a potwierdzenie dostałam dopiero jak wyszłam z makijażu i z fryzurą,więc na uspokojenie nie tyle samym ślubem, co sytuacją). Na szczęście jest to naturalna herbatka więc nie zamula czy coś,więc spokojnie mogę polecić ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
To my chyba pobiliśmy wszystkie rekordy.
Fryzjera miałam umówionego w salonie, niedaleko domu więc sobie urządziłam spacer ![]() ![]() Dopiero 4 godziny przed ślubem zaczęło być wesoło - makijażystka, 10 członków rodziny dalszej, 3 członków rodziny bliższej, foto + kamera i to wszystko na 30m2 ![]() Ja nie wiem czemu ale w ogóle się nie stresowałam. Parę razy w ciągu dnia nawet z tżtem pogadałam co u niego słychać i że już mógłby przyjechać bo mi się nudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.