|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Farbowane włosy, powrót do naturalności
Mam pewne pytanie. Moje naturalne włosy są koloru popielato-czekoladowego (jesienny kolor, brąz) coś takiego.
Niestety od wielu lat męczę włosy rozjaśniaczami, farbami, tonerami i wszystkim co możliwe, teraz chciałabym wrócić do naturalnego koloru, ale odrosty są jakby mysie, zupełnie nie jak moje naturalne.. Czy po tylu latach już nie powrócę do swojego dawnego koloru i włosy które odrosną będą mysie? czy to nie ma znaczenia i będą takie jak kiedyś? Proszę o odpowiedz osoby która to przeszła bądz fryzjerki która się na tym zna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowane włosy, powrót do naturalności
sama sie zastanawiam gdyz ja mecze wlosy od prawie 3 lat rozjasniaczami i farbami a mam wlosy jasnobrazowe tylko ze u mnie problem jest taki ze odrsot wydaje mi sie ciemniejszy niz moj naturalny...
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
A co jeżeli odrost jest zupełnie innego koloru niż naturalne włosy kiedyś i o dużo jaśniejszym tonie? Chyba nikt mi nie powie że jak będą dłuższe to przyciemnieją.
Miałam już odrost może z 3cm i dalej był zupełnie innego koloru i tonu.. Bardzo mnie to niepokoi, ponieważ boję się, że będę miała mysie włosy, całkiem inne niż moje dawne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moze juz zapomniałas jaki mialas kolor? Albo przy rozjaśnianych wyglądają mysio a wcale takie nie są? Poza tym kolor w ciągu zycia się nam zmienia. Nie ma co gdybać, twój naturalny kolor to kolor odrostów i to jest pewne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dla mnie raczej nie jest to pewne..
Włosów nie mam rozjaśnianych, mam je mniej więcej w tonie takim jak kiedyś jeżeli chodzi o jasność/ciemność Skąd wiem jaki kolor miałam kiedyś? hm, myślę że mam zdjęcia swoich naturalnych włosów i w życiu nie są one takie jak teraz, i też chyba to dziwne aby około czekoladowe włosy, bardziej w popiel, ciemne zmieniły się nagle na całkowicie jasne, myszowate włosy jak u typu lato (chronie się już - mam parę zdjęć z różnych aparatów, więc zanim powiecie że może aparat skłamał kolory.....) Na prawdę mogę wręcz powiedzieć że jestem tym faktem przerażona.. (wolałabym jednak o wypowiedz osoby która tak jak mówiłam ma jakieś doświadczenie z tym niż domyślanie się i gdybanie innych osób, na prawdę jestem ciekawa tego czy długoletnie farbowanie mogło coś zmienić, bo pogdybać mogę sobie sama..co z resztą własnie robię) Edytowane przez Skyrim Czas edycji: 2012-01-07 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
O matko, to żadne gdybanie. Włosy wydają się mysie, bo takie są w porównaniu z tymi, które zostały ufarbowane. A to, że są ciemniejsze nie jest winą farby, gdyż nie ma ona takiego wpływu na cebulki. Jest to kwestią tego, że włosy naturalnych blondynek ciemnieją z wiekiem i równie często, szarzeją. Jak się włosów nie farbuje, można tego nawet nie zauważyć.
I słusznie Ci też mówiła inna wizażanka, że odrosty są ciemniejsze również dlatego, że nie zdążyły się rozjaśnić od słońca. Przy czym wiadomo, że włosy u nasady słabiej się rozjaśniają od słońca niż końcówki, bo są dużo mniej zniszczone i pokryte ochronną warstwą łoju. Tak więc odrost nawet 5 cm nie będzie tak jasny, jakie mogłyby się wydawać włosy w ogóle nie ufarbowane. Na koniec dodam, że włosy popielate zawsze będą się wydawać ciemniejsze od włosów w odrobinę cieplejszym kolorze- nieważne, czy naturalne, czy farbowane. I nie, to nie jest moje gdybanie- sama mam kolor włosów średni/ciemny blond, nie raz schodziłam z farbowanych włosów. Jasne włosy z wiekiem po prostu stają się coraz ciemniejsze. I nie ma takiej możliwości, bo farba w jakiś magiczny sposób zmieniła Ci Twój naturalny kolor we włosach, które jeszcze nie wyrosły. Często jest tak, że małe dzieci mają jaśniutkie włosy, które bardzo powoli ciemnieją z wiekiem. I jak się ich nie farbuje, to nawet się tego całego procesu nie zauważa. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Skyrim ja nie gdybam, jestem pewna ze teraz tak wygląda twój naturalny kolor. Zmienia się on z wiekiem po prostu. Jednym ciemnieje innym się rozjaśnia. farba nie wpłynęła na Twój kolor. Ja mam naturaly kolor i długie włosy i widze dużą różnicę między końcówkami a wlosami przy skórze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie mam odrostów ciemniejszych od moich poprzednich naturalnych tylko jaśniejsze i to właśnie jest dla mnie dziwne. A co do dzieciństwa ja miałam odwrotnie, miałam czarne które potem mi jaśniały aż do takiej popielatej czekolady że tak powiem i takie się utrzymywały. Chodzi o to że moje odrosty są o duuużo jaśniejsze i mają całkiem inny kolor niż moje naturalne poprzednie, i jak, od czego wyjaśniały? od słońca? w skórze? bo mnie włosy jaśniały od słońca od nie wiem..może 5-6 roku życia na zimę były ciemniejsze. Chodzi mi też o to, że boję się, że np włosy że tak powiem pierwsze niefarbowane mają na przykład pasemka, piękny kolor a kiedy się je pofarbuje i odrosną to nie są już tak bogate że się tak wyrażę jak całkiem pierwsze, nie wiem ale mam takie zdanie i myślę że coś w tym jest na przykładzie mojej koleżanki i dziewczyny którą znam z widzenia. Edytowane przez Skyrim Czas edycji: 2012-01-07 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ok, pomyliłam faktycznie- mój błąd. No to ja Ci nie pomogę, niestety. I nie będę gdybać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Matko..mam nadzieję że jeżeli to da się to jakoś odwrócić czy coś..płukankami
![]() ![]() No nic czekam jeszcze na inne osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Skyrim Wiem że płukanki z orzecha włoskiego przyciemniają włosy i z kory dębowej. Może warto popróbować? I olej rycynowy przy dłuższym stosowaniu też zmienia kolor. Poszperaj po wątkach, jest taki o powracaniu do naturalnych włosów, może tam dziewczyny spotkały się z czymś takim jak u ciebie i coś podpowiedzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Wiem właśnie że kora z dębu i orzecha włoskiego, rycyna ma podobno podzielone wypowiedzi i w sumie to wciera się ją tylko w skalp...chyba..kurcze no nie wiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Rycyne można dodawac do maseczek i dawać na całe włosy, tylko warto ja lekko podgrzać bo wtedy lepiej sie rozprowadza. Trzymam kciuki za pozytywne efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Myślę, że i tak najbliższe rezultaty i coś kiedy zaczne robić z tymi włosami będzie dopiero za jakieś 2 lata..jak mi odrosną..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że rycyna daje taki efekt przyciemnienia jak ktoś ma bardzo pootwierane łuski, bo przez olejek rycynowy czy każdy inny to się domyka i wyglądają na ciemniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.