|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zastój
Mam nadzieję, że chociaż ktoś miał taki problem i poradzi mi co z tym fantem zrobić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zastój
Nie wiem, ale wydaje mi się że 500kalorii to odrobinę za mało. Być może twój organizm skumał że za mauo mu dostarczasz pokarmu więc magazynuje kiedy coś dostanie... a może po prostu twoj tłuszczyk zmienił się w mięsnie(ktore są cięższe) i dlatego tak jest... To takie moje przypuszczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mięśni nie mam więcej... w takim razie co mam zrobić? Zacząć znowu jeść ok. 1000 kalorii? Na tej diecie również schudłam parę kilo, a potem NIC (stosowałam ją przez pół roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hmm... a ile masz wzrostu jeśli mogę spytać?
Wiesz i myślę że bardziej niż na kilogramach powinnaś skupić się na centymetrach. Ja polecam przede wszystkim, dużo ruchu( dosotosuj go do tego co chcesz osiagnac wyrobic miesnie lub tez spalic tluszczyk) i zdrowe jedzenie -to jak widze stosujesz- tylko ze w rozsądnych ilościach. Może nie da Ci to tak błyskawicznych efektów jak diety cud, ale będą one napewno trwalsze. Naprawdę uważam że kg nie mają zbytniego znaczenia, bo przeca nie masz napisane nigdzie ile ważysz a cm widać.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Mam 159 cm, może i masz rację w związku z zbyt małą ilością kalorii, ale prawdę mówiąc bardzo dobrze się czuję (przede wszystkim wszystkie pryszcze znikły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
tluszcz sie nie zmienia w miesnie. on je okala. i zeby go zlikwidowac trzeba albo dostarczyc mniej kalorii niz tyle ile go utrzymuje albo jesc w granicach optymalnosci i reszte spalic cwiczac.
500 kalorii to bardzo malo, wiem bo sama kiedys sie tak katowalam. jadlam DOSLOWNIE identycznie jak Ty teraz. ale jak zaczelam cwiczyc to zaczelo wydawac sie mi to idiotycznie smieszne. normalnie chodzaca "anemiczka", na nic nie mialam sily. poza tym nie zbuduje sie miesnia z niczego, a na tym mi zalezy. dziewczyny maja racje. waga stanela bo organizm zadaje sobie pytanie "co jest?". albo chce Cie oszukac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No dobra, zgadzam się z wami dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
czyli moim zdaniem nie przeszlas "krytycznego momentu"
mialam tak samo. a co powiesz na to ze u mnie waga ruszyla po 2ch miesiacach dopiero? co zrobilam? zaczelam wiecej, mocniej cwiczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Kreestal chyba rozumiem Twój problem, gdyż mam całkiem podobnie
![]() ![]() ![]() ![]() Sytuacja jeszcze bardziej mnie do Ciebie upodabnia, że również jem strasznie mało, dlatego, że po prostu nie odczuwam głodu. Wydaje mi się, że mam słabą przemianę materii, bo jak już coś zjem to mi to zalega w żołądku parę ładnych godzin ... I sądzę, że na to pomoże tylko więcej ruchu niestety. Powiem Ci, że moje problemy z wagą zaczęły się jak poszłam do pracy. Zaczęłam prowadzić siedzący tryb życia: praca za biurkiem, dojazd do niej samochodem, studia zaoczne, więc znowu siedzenie. Przestałam mieć czas dla siebie i na więcej ruchu... I mimo, że wcale nie jem więcej niż jak byłam w liceum, to kilogramki łatwo zaczęły przybywać, a teraz trudno się ich pozbyć ![]() Chyba jedyne co nam wszystkim mogę życzyć - to wytrwałości i niepoddawać się w tych najtrudniejszych okresach, kiedy waga ani drgnie, lecz brnąć dalej jak suzana, w wówczas waga ruszy ... Wiem, to nie jest łatwe, ale trzeba próbować !! Zatem życzę powodzenia i pozdrawiam
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem też za mało kalorii pochłaniasz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
SandroBullock, a mogłabyś mi powiedzieć gdzie i jak się taki test wykonuje ??
![]() Dzięki i pozdrawiam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Droga imienniczko(Agnesko)!Taki test znalazł się w jednym z magazynów Shape,jeśli chcesz mogę go wpisać,tylko podaj maila.No chyba,że chcesz,abym go na łamach forum podała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dzięki moja Imienniczko
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
To w takim razie wyślę ci jutro,no chyba,że uda mi się dziś jeszcze wpisać ten przelicznik,choć w to wątpię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Nie spieszy się Agnieszko. Spokojnie jak Ci się uda, to po prostu mi wyślij w dogodnym dla Ciebie czasie. Dzięki i pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.