|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kiedy zorganizować zmówiny??
Szukałam po necie ale oczywiście nie znalazłam nic konretnego..same ogólniki
:con fused:Pomocy pomocy pomocyy
Edytowane przez Marcinkowa91 Czas edycji: 2013-06-10 o 18:47 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kiedy zorganizować zmówiny??
Myślę, że już by wypadało
Skoro jesteście zaręczeni, to jak najbardziej już czas na to, żeby Wasi rodzice się poznali.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
my zaręczyliśmy się w lipcu to moja mama zrobiła obiad we wrześniu
i na tym spotkaniu Tż jeszcze oficjalnie poprosił moją mamę o moją rękę jak już jesteście tyle zaręczeni to ja bym dawno już zorganizowała jakieś spotkanie
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się zaręczyliśmy w grudniu i też ślubujemy w czerwcu. Spotkanie naszych rodziców odbyło się jakoś trzy miesiące po zaręczynach. (Mieszkam obecnie 100 km od TŻ i do domu wracam max 2 razy w miesiącu, więc nie było opcji wcześniej, niestety). Nie była to jakaś szczególna data i nie były to typowe zmówiny. Z racji tego, że finansujemy wesele sami, rodzice nie ingerowali. Tematy ślubne zresztą omawiamy na bieżąco z moimi rodzicami i rodzicami TŻ. Na tym spotkaniu tak naprawdę rodzice w ogóle nie rozmawiali o ślubie Sala była już wybrana wówczas, zespół i foto/wideo też
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-10 o 19:00 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje
) Wiec pasuje na dniach coś zorganizować bo ani się obejrzę a bedzie już czerwiec;D jeejkuuu---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- No my też praktycznie mamy wszystko ustalone i załatwione..zaliczki popłacone..;D w sumie to zaraz po zaręczynach wszytko żeśmy ustalali a ja gdybym mogła to już tego samego dnia co mi się oświadczył mogłabym latać za wszystki ale lekko nie byłam w stanie bo w takim szoku byłam..;p |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
zaręczyliśmy się w lutym, też bierzemy ślub w czerwcu 2014 a obiad "zapoznawczy" był 17 maja
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
m zaręczyliśmy sie w październiku, a zmówiny planujemy pod koniec czerwca... az się boję
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
my zaręczyliśmy sie w grudniu, a spotkanie zapoznawcze bylo w połowie stycznia jak ustaliliśmy date i chcielismy żeby pogadali na ten temat.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Myślę, że już czas na zorganizowanie spotkanie, my się zaręczaliśmy 21.04.2012 a nasi rodzice spotkali się już po 4 dniach na oficjalnych zaręczynach
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Zaręczyliśmy się w styczniu tego roku, swoją teściówkę poznałam w maju tego roku, ślub we wrześniu tego roku, a spotkania rodziców nie było i nie wiem kiedy będzie.
![]() Organizujcie wtedy kiedy będzie wszystkim pasować i już.
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Marcinkowa91 ja podobnie jak Ty zaręczyłam się w grudniu zeszłego roku, ślub mamy miesiąc przed Twoim (maj 2014), a nasi rodzice poznali się końcem stycznia tego roku - w sensie rodzice mojego TŻ przyjechali do moich, a w tym miesiącu była rewizyta - czyli moi przyjechali do jego
Ale to faktycznie indywidualna sprawa i jeszcze nie stricte zmówiny, bo póki co ogolnie pogadali o weselu, a szczegóły to będziemy ustalali na 3miesiące przed ślubem
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a można wiedzieć ile byliście razem?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Wg mnie już czas i każda okazja będzie dobra
My z Narzeczonym mieszkamy 180km od siebie (tzn nasze rodzinne domy tak są, bo my już mieszkamy razem), więc o spotkanie rodziców było trudno. Jesteśmy ze sobą 4,5 roku, w grudniu stuknęły nam 4 lata, nasi rodzice spotkali się przy okazji świąt Bożego Narodzenia u mnie w domu, zaręczyny były w styczniu i wtedy kolejne spotkanie rodziców było w Wielkanoc, tym razem u rodziców Narzeczonego
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nasi rodzice się znają od dawna bo mieszkamy 3 km od siebie hehe
zaręczeni jesteśmy od grudnia ale specjalnego obiadku jeszcze nie było i na razie nie myślałam o tym
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Zaręczyliśmy się 24 października 2012 roku, a pierwsze spotkanie rodziców odbyło się gdzieś końcem listopada
Wcześniej tylko raz się widzieli kiedy razem z Ukochanym wracaliśmy z wakacji i jego rodzice przyjechali po neigo do mojego miasta (tam się kończyła wycieczka). ale to tak na pół godzinki, więc się nie liczy. |
|
|
|
|
#17 |
|
zielony stworek
|
Nasi rodzice spotkali się i poznali pierwszy raz przed naszym ślubem cywilnym.
Ja też nie znałam teściowej. S. przedstawił mnie i zabrał do rodzinnego domu już jako narzeczoną na 3 miesiące przed ślubem. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
U nas oficjalne spotkanie rodziców było w maju, jesteśmy zaręczeni od grudnia, a ślub będzie za rok w lipcu. W sumie spotkanie było po to, żeby dogadać się co do miejsca ślubu i wesela oraz liczby gości, ale okazało się, że nasi rodzice mieli tyle innych, wspólnych tematów, że na ten... nie starczyło czasu
![]() Teściów znam w sumie dopiero od dwóch lat - to niewiele, jeśli wziąć pod uwagę fakt, że jesteśmy razem już 5,5... |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poznałam swoich przyszłych teściów 3 miesiące po rozpoczęciu związku, wcześniej znałam ich tylko z widzenia
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
ja znałam teściów od poczatku zwiazku
zareczylismy sie w lipcu i jego mama juz pytala o obiad zapoznawczy zrobimy pewnie po nowym roku:P:P u Tż w domku
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
A ja już po zmówinach
statystycznie: - rodziców swoich nawzajem znamy praktycznie od początku związku (tż od początku, ja poznałam ich po jakiś 3 miesiącach) i spędzamy z nimi dużo czasu, poza tym nasi rodzice znali się wcześniej - propozycja wyszła od przyszłej teściowej, zmówiny odbyły się u mnie - miały miejsce ok 8 miesięcy po zaręczynach - ślub mamy za niecałe 2 lata
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem szczęśliwa, że jestem już po zmówinach. Odbyły się razem z zaręczynami
Były oficjalne, gdyż Narzeczony przyjechał do mnie razem z rodzicami (On za bardzo nie chciał, ale mama nalegała:P). No i takim sposobem wszystko się wyjaśniło, ustaliło co i jak i być może jeszcze jedno odbędzie się spotkanie przed ślubem u Niego. Najbardziej aktywna jest jednak strona Lubego, bo w jego okolicach będzie ślub, wesele itd. Mieszkamy 70 km od siebie, niby nie ma tragedii, ale ciągłe jeżdżenie też nie jest wygodne. Zresztą Mama Narzeczonego była od razu zaangażowana by wszystko pozałatwiać i tak jej zostało. Bogu dzięki
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

:con fused:Pomocy pomocy pomocyy

Skoro jesteście zaręczeni, to jak najbardziej już czas na to, żeby Wasi rodzice się poznali.
i na tym spotkaniu Tż jeszcze oficjalnie poprosił moją mamę o moją rękę