|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Buty Lorenzi, Laboutin i inne z allegro.....podróbki?
Jak w tytule.
pelno jest butów np z kamieniami a`la swarovski i różnych innych sygnowanych jako rzekome Laboutin i gian marco lorenzi. Są w cenach około 500-700 zł, to są podróby? Są czasem bardzo śliczne i kuszą by je kupić. jak myślicie, warto? nawet jesli to podróby to sącudowne, w Pl i tak nikt nie pozna czy to oryginał czy podróba tymbardziej jesli nie chodzi się na prestożowych salonach. Tylko jak z jakością? Cena niby wysoka, ale jest taka sama jak cena butów venezia, prima moda, kazar. http://allegro.pl/slubne-gold-crysta...515010134.html Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2011-03-26 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Buty Lorenzi, Laboutin i inne z allegro.....podróbki?
W tym przedziale cenowym w przeliczeniu na dolary wyszłoby jakieś ok. 200 zielonych na parę. Jakoś nie widzę laboutinow (oryginałów) w tej cenie
![]() Natomiast podróbka to podróbka. Na zdjęciach może i wygląda ładnie, ale opłaca się kupować buty za kilka setek, które może nie przeżyją miesiąca?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzi o to czy to podróby ale o uczciwośc i nie wspieranie złodziei.
Zamiast wydawać 500 stów na podróbe ,kup buty innej marki ale oryginalne w fasonie i metce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Louboutin jeśli już
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
to zależy po co chcesz buty na przykład od Louboutina - czy po to, żeby inni widzieli, że masz takie buty, czy dla własnej satysfakcji. jeśli ta pierwsza opcja no to pewnie nie przeszkadza Ci to, że kupisz podróby za 600zł - ważne, że jest czerwona podeszwa i fason prawie taki sam jak oryginalny. jeśli druga opcja no to nie wiem co to za przyjemność mieć świadomość, że się chodzi w podróbach, mnie osobiście byłoby głupio przed samą sobą, wolałabym zwyczajnie kupić jakieś buty na które mnie stać np. w Aldo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Louboutin za taką cenę to raczej niemożliwe. Dla mnie podróbka to podróbka - nieważne, że jak napisałaś "nikt nie pozna czy to oryginał czy nie" - dla mnie sama świadomość tego, że noszę podróbę byłaby chyba nie do przyjęcia.
A, i od podrabianych butów nie oczekuj jakiejś super jakości.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja kupilam na allegro buty Louboutin-iego za 600zl ale watpie ze to oryginaly ale sa sliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oooo a jak z ich jakościa? Jakie kupiłaś? U kogo jesli można wiedziec?
Moje zdenie jest takie, że faktycznie podróba to trochę lipa ![]() Nie dziwie się Louboutinowi, że walczy tak zacięcie z podróbami, on na tym traci, nie chofdzi o honor ale o kasę jaka mu ucieka. Oryginalne Louboutiny są od kilkuset dolarów, a za gian marco lorenzi nawet kilku tysięcy. W internecie widziałam zdjęcie kim kardashian ponoć w replikach louboutinów ![]() Dla mnie fajniej by było gdyby one nie były sygnowane i nie były identyczne a np. podobne, to już nie byłaby podróba a poprostu ciekawy but. Chyba macie rację, jak ktoś chce luksusu to polecam Ovye, spaziomode, dora shoes by mipiuci. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie chodzi o to ze to podróby ale o przyzwoitośc ,wolałabym oddac 600 zł na schronisko niz sponosorwać złodziei i oszutsów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mhm, ale dziewczyny co w tym zlego, faktycznie trochę to nieetyczne, ale bez przesady........jednak naprawdę jak widać taki proceder jest całkiem legalny, u nas są allegro, w usa i uk kilkadziesiąt sklepów oficjalnie pisze, że to repliki louboutina....
![]() ja podróbek obawiam się kupić, bo boje się kiepskiej jakości. chyba kupię inne klasyczne wloskie buty, krysztaly swarovskiego i dam do wyklejenia....będzie drogo ale z klasą ![]() Nie chcę być kojarzona z podróbami, to taki obciach troszkę.....jakby się ktoś mial poznać. Pewnie zaraz mi się dostanie za to co niżej napiszę, ale mam wrażenie żeniektórzy z Was pisze takie rzeczy ciut z zazdrośi, że ktos mial 600 stów na buty i ma to gdzieś czy mu się rozpadną za miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja bym wolała już np. szpilki Kazara, cena podobna a fasony szpilek są świetne, dobra jakość i nawet niebotyczne obcasy są wygodne
![]() Co do czerwonych podeszew - ostatnio widziałam śmieszną sytuację w Ryłko, zrobili jedne czarne czółenka z czerwoną podeszwą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.