|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
GARDENIA isabey
na nadchodzace slotne dni polecam goraco cos rozkosznie cieplego i otulajacego....to wlasnie GARDENIA ....zapach wprawdzie juz stary ( 1923 ) ale u nas malo znany.Sama odkrylam to cudenko dopiero niedawno i jest to juz moja milosc od pierwszego ...wachniecia...
Ta kompozycja to polaczenie skorki z mandarynek po niej Ylang-Ylang wraz z kwiatem pomaranczy... to tak na poczatek , dalej bolgarska roza z absolutem z jasminu i olejkiem irysowym tworza naaaaprawde upojny zapach kwitnacej gardeni ....to nuta serca natomiast baze tworza zgodnie :moschus , szara ambra i drzewo sandalowe. Polecam.... a moze ktoras z was zna juz ten zapach???? jestem bardzo ciekawa Edytowane przez tita10 Czas edycji: 2006-12-02 o 00:52 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: GARDENIA isabey
ostatnio mialam wielka przyjemnosc poznac ,ten zapach blizej .
Bedzie to moja wielka milosc rowniez od pierwszego niuchniecia Amouage . Gardenia powala mnie swych upojnym cieplem , zwlaszcza wieczorem a Dia to cos niezwykle swiezego choc kwiatowego , raczej na dzien. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
to istotnie zupelnie niezwykly zapach . bardzo bogaty w naturalne esencje i to te najwyzszej klasy. moim zdaniem jest to pachnidlo dla kobiety dojrzalej , swiadomej i indywidualistki. mocno kwiatowy , ale nie cukierkowy.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Waszymi opiniami
Moja mama je sobie kupila i teraz ma przyjemnosc ja wachac codziennie Piekny, kwiatowy zapach, to trzeba powachac, bo zadne opis nie odda tego zapachu. Ja jednak chyba nie moglabym go na dluzsza mete uzywac, bo cos mi w nim nie pasuje. Tzn. na mamie pachnie pieknie, ale ja bym raczej go nie mogla wdychac non stop
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład ma piekny.Na marginesie: DIA na mojej skórze nie jest bardzo świeże, raczej intensynie kwiatowe , nie do noszenia na codzień.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
znam upojny zapach Gardenii ale niestety moj flakon z takim trudem zdobyty w niemczech ( bo i tam isabey nalezy do absolutnie luksusowej i malo dostepnej niszowki ) konczy sie juz .
czy napewno jest ona juz w polsce do kupienia ? a jesli tak to gdzie ?? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.lulua.pl/ PS:witaj na forum Lime9 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Podnoszę wątek, gdyż wreszcie miałam możliwość poznać ten zapach.W życiu nic tak eleganckiego,a równocześnie tak pięknego nie wąchałam.Gardenia powaliła mnie wręcz na kolana.Zapach jest równocześnie słodki i gorzki.Czuć w nim dalekie echa Crystal Noir Versace,ale ten drugi chowa sie przy Gardenii Isabey.Bo Gardenia to dzieło sztuki.Nie dziwię się,ze już tak długo jest na rynku i nadal sie podoba.Przebogaty bukiet kwiatów,ale nieprzytłaczający.Nieco "mokry" i soczysty.Aromatyczny.Spow ijający niesamowicie erotyczną mgiełką..Naprawdę nie potrafię znaleźć słów,żeby go opisać-trzeba go po prostu poczuć
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
I ja muszę wyrazić swą opinię- jestem nim zachwycona!!!
Przecudny, soczysty, lekki, a jednocześnie kobiecy zapach-cudo! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Moja mama je sobie kupila i teraz ma przyjemnosc ja wachac codziennie