Co robić? Może ja przesadzam? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 16:51   #1
kicia1919
Raczkowanie

Co robić? Może ja przesadzam?

Ostatnio pisałam tu o moim chłopaku i jego wyjezdzie. Jednak nie wyjeżdrza.
I wiem, że może ciężko mówić o związku skoro na taką odległość. Ale tak sie zastanawiam czy ja nie przesadzam..
Niby gadamy często przez tel. no i raz przyjechał do mnie(bo póki co krótko jesteśmy razem i ja mam mature niedługo to też tak czasu nie mam) ale nieraz jak dzwonie to on, że nie ma czasu. I tak naprawde nie wiem co robi... tzn. mówi, ze gra w piłke i wierze mu, ale uważam, ze powinien mi poświęcac chociaż przez tel. więcej czasu jak już ja zadzwonie. Jak musi coś w domu załatwić czy coś ok rozumiem, mówi mi wczęsniej, że np nie może gadać. Ale z tą grą...? Kumpela mi mówi, ze to normalne, jest zajęty i nie może gadać, ale chyba piłke i kolegów to ma na codzień;/ ona nie widzi w tym nic złego...
No, ale jak jej chlopak ją traktuje tak, że przyjedzie raz na m-c do niej mimo, że mieszka 10 km to co innego. Ale ja sama nie wiem co mysleć o tym... tak sobie myśle, że może w każdym woj. jest inna kultura?? bo np mój były, który mieszkał niedaleko potrafił o 6 rano do mnie dzwonić mimo, że np miał wolne, a ja jechałam do szkoły. a on?? w życiu by chyba o 6 nie zadzwonił....
Niby mnie kocha i wgl. ale widze, ze wgl nie zależy mu na rozmowach ze mną;( co robić?;( a może ja przesadzam i powinnam zrozumieć, ze dla chłopaków są ważni koledzy i piłka... no, ale czy to jest podstawą??
kicia1919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:18   #2
loottie
Raczkowanie

Dot.: Co robić? Może ja przesadzam?

jeden jedyny podstawowy problem jaki masz to Twój Tż, któremu na Tobie nie zależy.
loottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:30   #3
malwinac
Zadomowienie

Słuchaj a jak koleżanke ten Tż zacznie bić to Ty się będziesz cieszyć że Twój tylko na Ciebie bluźni?
Po co się z kimś porównywać...
Jesteście krótko a Ty już mówisz o tym ,że go kochasz...
A po tym co piszesz wygląda na to , że on ma to gdzieś...Brutalna prawda.

PS. Inna kultura? Nie usprawiedliwiaj go na siłe

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:33   #4
Wednesday
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kicia1919 Pokaż wiadomość
Ostatnio pisałam tu o moim chłopaku i jego wyjezdzie. Jednak nie wyjeżdrza.
I wiem, że może ciężko mówić o związku skoro na taką odległość. Ale tak sie zastanawiam czy ja nie przesadzam..
Niby gadamy często przez tel. no i raz przyjechał do mnie(bo póki co krótko jesteśmy razem i ja mam mature niedługo to też tak czasu nie mam) ale nieraz jak dzwonie to on, że nie ma czasu. I tak naprawde nie wiem co robi... tzn. mówi, ze gra w piłke i wierze mu, ale uważam, ze powinien mi poświęcac chociaż przez tel. więcej czasu jak już ja zadzwonie. Jak musi coś w domu załatwić czy coś ok rozumiem, mówi mi wczęsniej, że np nie może gadać. Ale z tą grą...? Kumpela mi mówi, ze to normalne, jest zajęty i nie może gadać, ale chyba piłke i kolegów to ma na codzień;/ ona nie widzi w tym nic złego...
No, ale jak jej chlopak ją traktuje tak, że przyjedzie raz na m-c do niej mimo, że mieszka 10 km to co innego. Ale ja sama nie wiem co mysleć o tym... tak sobie myśle, że może w każdym woj. jest inna kultura?? bo np mój były, który mieszkał niedaleko potrafił o 6 rano do mnie dzwonić mimo, że np miał wolne, a ja jechałam do szkoły. a on?? w życiu by chyba o 6 nie zadzwonił....
Niby mnie kocha i wgl. ale widze, ze wgl nie zależy mu na rozmowach ze mną;( co robić?;( a może ja przesadzam i powinnam zrozumieć, ze dla chłopaków są ważni koledzy i piłka... no, ale czy to jest podstawą??
przykro mi, ale chyba jednak sama widzisz, co się dzieje, że ma cię trochę w d*pie, dlatego, że powinien przynajmniej pół dnia za tobą tęsknic czy myślec i cieszyc się z tego, albo przynajmniej byc zadowolonym, że dzwonisz i możecie pogadac. wiesz, jest taki pewnien moment w życiu, że trzeba coś poświęcic, żeby byc w związku, ale neistety , on do tego nie dorósł...i nie chodzi mi tutaj o to, że ma byc na twoją wyłącznośc, ale jeśli nawet nie może z tobą porozmawiac przez telefon(!) co zabiera zwykle do 10 minut, bo wierzę, że więcej rozmawaic nie bedziecie, chyba że macie darmowe minuty, to sory, ale daj sobie z nim spokoj, bo ma cię gdzieś. Jeśli koleś nie jest w stanie poświecic Ci chwili czasu ze swojego świętego żywota i święci koleżkowie oraz święta piłka są ważniejsze, to dobrze wiesz jaka jest odpowiedź i wcale nie przesadzasz. to on jest beznadziejny.
Wednesday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:39   #5
natal20ka
Rozeznanie

Cos tutaj nie gra , bo dziwne dla mnie ze nie moze z Toba porozmawiac przez tel bo gra w pilke...a co to takiego wielkiego, ze nie moze przestac na moment?co innego gdybys go nekala telefonami co 5min wtedy sama bym sie wkurzala.Ja tez jestem w zwiazku na odleglosc i naprawde zadko sie zdarza, zeby nie dzwonil do mnie przynajmniej raz dziennie a ani razu sie nie zdarzylo ze mnie zbyl jak ja do Niego dzwonilam.
natal20ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:46   #6
Wednesday
BAN stały

Cytat:
Napisane przez natal20ka Pokaż wiadomość
Cos tutaj nie gra , bo dziwne dla mnie ze nie moze z Toba porozmawiac przez tel bo gra w pilke...a co to takiego wielkiego, ze nie moze przestac na moment?co innego gdybys go nekala telefonami co 5min wtedy sama bym sie wkurzala.Ja tez jestem w zwiazku na odleglosc i naprawde zadko sie zdarza, zeby nie dzwonil do mnie przynajmniej raz dziennie a ani razu sie nie zdarzylo ze mnie zbyl jak ja do Niego dzwonilam.

no właśnie, ja też byłam przez rok w związku na odległośc i dzwonilismy do siebie codziennie i pisaliśmy smsy, nawet z pracy do mnie dzwonił, za co go ochrzaniałam, bo praca nie jest do rozmówek, a do pracowania . nawet teraz, gdy mieszkamy niedaleko siebie dzwonimy do siebie kilka razy dziennie i rozmawiamy przez gg...więc niestety koleś nie jest wart twojej uwagi.
Stary 2011-03-22, 17:47   #7
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez natal20ka Pokaż wiadomość
Cos tutaj nie gra , bo dziwne dla mnie ze nie moze z Toba porozmawiac przez tel bo gra w pilke...a co to takiego wielkiego, ze nie moze przestac na moment?
yyy w trakcie meczu ma tel odbierać (o ile to prawda, że gra/trenuje/uprawia sport)
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 17:53   #8
natal20ka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
yyy w trakcie meczu ma tel odbierać (o ile to prawda, że gra/trenuje/uprawia sport)

autorka pisze, ze odbiera i mowi jej ze nie ma czasu gadac, wiec skoro juz odebral to moglby chwile z nia pogadac, albo powiedziec, cokolwiek np ze oddzwoni zamiast 'nie mam czasu'.O ile tak jak napisalas to prawda ze wogole gra.
natal20ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 17:56   #9
Wednesday
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
dobra,dobra wiadomo, że podczas pływania telefonu też nie odbierzesz, bo fizycznie jesteś gdzies indziej, ale to chyba nie o to autorce chodziło
Stary 2011-03-22, 18:50   #10
kicia1919
Raczkowanie

Chodziło mi o to, że gra, ale dla przyjemności z kumplami, a potemna piwko. On nie trenuje, no i też mi sie wydaje, że skoro ta gra jest tak sobie to mogłby mi poświęcić chociaż 10 min. tym bardziej, ze ja mam minuty..
Stary 2011-03-22, 18:58   #11
madana
Zakorzenienie

Dlaczego tak mało się cenisz i zadowala cię taki ktoś?
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 19:00   #12
kicia1919
Raczkowanie

Podobał mi sie długo no, ale myślałam, ze z charakteru jest inny.
Stary 2011-03-22, 19:05   #13
Wednesday
BAN stały

Cytat:
Chodziło mi o to, że gra, ale dla przyjemności z kumplami, a potemna piwko. On nie trenuje, no i też mi sie wydaje, że skoro ta gra jest tak sobie to mogłby mi poświęcić chociaż 10 min. tym bardziej, ze ja mam minuty..
Przykro mi to czytac. skoro nie trenuje to przeciez na litosc boską, może zejsc z tego boiska, skoro i tak już odbiera ten telefon,a koledzy mogą chwilę poczekac, albo moze tak powiedziec, jak ktos juz tu wspomniał, że oddzowni, albo np pusci ci sygnał, a ty z nim pogadasz, skoro masz darmowe. moim zdaniem chłopak ma Cię gdzieś, wybacz, ale jeśli ja z moim dzwonimy do siebie z 2-3 razy dziennie chociaż mam go tutaj przy sobie, prócz tego się widzimy i piszemy na gg, bo po prostu lubimy byc ze sobą, to jeśli tamtemu niby na tobie zalezy, a jestescie w związku na odleglosc, to powinno mu byc cię codziennie brak.
i tak btw, jakos trudno mi w to uwierrzyc ze np nie oglada się za innymi, skoro tak cię trakutje. może on liczy tylko na seks? moze po prostu z nim powaznie pogadaj. wprost i powiedz ze sobie tego nie zyczysz. jeśli mu na tobie zaleyz to zrozumie i poswieci ci wiecej czasu, jeśli nie....Znajdz innego, wierz mi, że nie jeden taki chodzi po ziemi, który będzie cię lepiej traktował, bo on cię po prostu olewa.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
wizdisz, wyglad to nie wszystko.
Stary 2011-03-22, 19:05   #14
madana
Zakorzenienie

Cytat:
- a teraz wiesz już, jaki jest i co? Dalej będzie wydzwaniać, narzucać się, znosić takiego zachowanie i olewanie? Pamiętaj: masz, na co pozwalasz.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-22, 19:07   #15
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
nie ma nic złego w graniu dla przyjemności i chodzeniu na piwko, rozmawiać można po meczu-ale to akurat nie jest wasz główny problem
może znajdź kogoś bliżej i ucz się budować związek/relację na "łatwiejszym" gruncie
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-24, 11:05   #16
98stokrotka
Przyczajenie

Uważam,że powinnaś jak najszybciej zakończć tą znajomośc. Skoro on dla ciebie nie ma czasu już na początku to co będzie dalej. Będzie cię oszukiwał i robił co chce, ma cię gdzieś. Nie narzucaj się i nie wydzwaniaj do niego. A swoją drogą lepiej znajdż sobie kogoś na miejscu to będziesz mogła rozmawiać na żywo i wtedy dopiero poznasz jaki jest naprawdę. Wielu jest ciekawych i interesujących na ziemi. Tym swoim nie zawracaj sobie głowy i olej go!!!
98stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości