![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odzież ciążowa... czyli jak wygladać ładnie i modnie w ciąży
Dziewczynki, zakładam nowy wątek dla brzuchatych
![]() Nie wiem jak Was ale mnie dobija ciążowa odzież. chciałabym abyśmy tutaj dzieliły się swoimi pomysłami i sposobami na t jak ładnie i modnie wyglądać nosząc pod sercem dzieciatko/a ![]() mam nadzieję, że wątek będzie pomocny nie tylko dla mnie ![]() zapraszam wszystkie brzuchate ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odzież ciążowa... czyli jak wygladać ładnie i modnie w ciąży
Według mnie można w ciążowych ciuszkach wyglądać ładnie, jeśli te ciuszki są dobrze dopasowane, a nie żadne worki.
![]() Mój brzuszek ciążowy ma być podkreślony odpowiednimi ubraniami, a nie zamaskowany. ![]() Najtrudniej ze spodniami, - większość jak pasuje na brzuszku, to na tyłku luźne, ale jak poszukać, to coś się znajdzie. ![]() Ja wczoraj upolowałam super jeansy. ![]() ![]() Jeśli chodzi o górną część garderoby-bluzki , sweterki... to wcale nie trzeba szukać w ciążowych sklepach, teraz moda sprzyja ciężarówką- w zwykłych sklepach jest bardzo dużo longów, tunik, bluzek odcinanych pod biustem. ![]() Zresztą zaraz wkleję kilka fotek moich nabytków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
1.2. 3. jeansy ciążowe kupione wczoraj.
![]() 4. początek ciąży- ciuchy nie ciążowe - jeansy- bardzo niskie biodrówki z szerokim pasem, który się odchyla na rosnącym brzuszku, -koszula biała z odcięciem pod biustem, -bezrękawnik na 3 guziki. 5.6. tutaj te same spodnie i koszula, a na wierzch tunika dziergana, którą można nosić z pasem lub bez. ![]() no i co myślisz endoderfinki ? chyba wcale nie ma źle, co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
znalazłam jeszcze kilka fotek z pierwszej ciąży.
![]() na wszystkich fotkach mam normalne- nieciążowe - ciuchy. 1. spodnie biodrówki z szerokim pasem, który się odchylił pod naporem brzuszka + tunika we wzorki. 2. spodnie jeansowe mega-biodrówki + bokserka long. 3. tunika, którą można nosić i do jeansów i do leginsów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
czyli się da
![]() marzą mi sie teraz rurki ciążowe, mam wrażenie, że wyglądam jak kulka z brzuchem i szerokimi spodniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2009-12-18 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ajjj
![]() ![]() te wszystkie fasony spodni kiepsko na mnie leżą.... i cała reszta odnosze wrażenie, że zamiast ładnie podkreślać brzuszek robi ze mnie kulkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15928897]1.2. 3. jeansy ciążowe kupione wczoraj.
![]() 4. początek ciąży- ciuchy nie ciążowe - jeansy- bardzo niskie biodrówki z szerokim pasem, który się odchyla na rosnącym brzuszku, -koszula biała z odcięciem pod biustem, -bezrękawnik na 3 guziki. 5.6. tutaj te same spodnie i koszula, a na wierzch tunika dziergana, którą można nosić z pasem lub bez. ![]() no i co myślisz endoderfinki ? chyba wcale nie ma źle, co? ![]() Świetne są te dżinsy ![]() ![]() ![]() Myślę, że dochodzę w moich spodniach sprzed ciąży do końca...
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To i ja zamieszczę pare zdjęć ciuszków, które słuzyły i służą mi w ciąży
![]() 1. Tunika zH&M, Lniane spodnie z terranovy(dałam z anie 35 zł. a nie są ciążowe, mają taką nieco szerszą gumę w pasie więć to zakup na długo ![]() ![]() 2. Golfik bez rękawów, też nie ciążowy ale tunika ![]() 3. Tunika również nie ciążowa ![]() ![]() wychodze z załorzenia, że szkoda mi aksy na coś na kilka miesięcy więc szukałam uniwersalnych rzeczy ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-12-19 o 04:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Lea35 - te Twoje nowe spodnie ciążowe... miodzio
![]() ![]() Cytat:
![]() Tunikę z drugiego mam podobną, ale na Tobie mogę podziwiać jak się z dużym brzuszkiem prezentuje i super ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-19 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/item844968791_spod...ka_gratis.html A tunika na brzuszku sprawdza się wspaniale i ładnie wygląda ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
i co zrobisz za tydzień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niski mają stan tuż pod brzuchem zaczyna się pas ciążowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli o okrycia wierzchnie chodzi, to póki co mieszczę się w dwóch kurtkach które mam- krótkie kangurki, więc pojemne. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15955892]spodnie kupiłam w sklepie z odzieżą ciążową, są polskiego producenta- KUBA i kosztowały 95zł.
![]() to za drogie jak dla mnie na te parę miesięcy ![]() Za to wiem gdzie jest Lubliniec bo mam tam koleżankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie jak na razie ubieranie w ciąży to czarna magia.
![]() Swetry i bluzki noszę jeszcze normalne. W spodnie wchodzę jedne - bojówki z dodatkiem stretchu. Majty mam bezszwowe z gatty, więc nie potrzebuję nowych. Kurtka jeszcze zagra przez miesiąc. Co potem - ![]() Tymczasem zakupiłam dwie pary spodni ciążowych na allegro, ale pojęcia nie mam jak rozmiar, bo brałam na oko, jak to w sieci... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Najwygodniejsze spodnie kupiłam na allegro, 15 i 20 zł.
Kurtkę-25 zł , golf-30 w terranowa. Majtki z dziecinnego stoiska, z krową i brylancikami, koszulki męskie w prązki. Ja lubię być w ciąży, przynajmniej brzucha nie trzeba wciągać. Ale wolałam chodzić w ciąży latem, nie lubię zimy i tylu ubrań na sobie. Samą zimę lubię, z tym że kurtki, gatki, kamizelki, rajtki pod spodniami denerwują mnie strasznie. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2009-12-21 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
i czujecie się atrakcyjne w ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet z moimi 12 kg na plusie czuje sie atrakcyjnie.. i widze spojrzenia kobiet a tym bardziej facetów na sobie...
Tylko tak jest jak wychodze z domu bo w domku to dresy i ciepły sweterek hihihi w domu sie nie maluje nie robie jakis specjalnych fryzór jest totalny luz. wystarczy podkreślić swoją kobiecość a brzuszek wcale w tym nie przeszkadza... błyszczyk na ustach róż na polikach ewent kolorowy dodatek np. wisior i kolczyki i już jest super!
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
A ja przymierzyłam płaszcz- myślałam, że on ma więcej luzu... Przeliczyłam się i nie dopinam się w nim... A kurtka już cisnie... Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Zebra no to do porodu siedzisz w domu
![]() żartuję ![]() a nie da się w tym płaszczu przeszyć guzików? A powiedz mi jeszcze - byłaś może w tym sklepie przy Kościele Mikołaju (na rogu jest ten sklep) gdzie są ciuszki ciążowe? Wiesz jak tam ceny? ![]() Ja tak póki co staram się radzić sobie ze spodniami - przeszywam guziki ![]() ![]() ![]() No ale jedne ciążowe na wyjścia trzeba zakupić. I pewnie zrobię to na allegro. a jaki brałaś rozmiar? mierzyłaś się przed wybraniem rozmiaru? bo często podają na allegro wymiary... Ja czuję się bardzo atrakcyjnie w ciąży ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja mam zamiar kupić sobie pas ciążowy jako przedłużenie bluzek . Jeszcze nie spotkałam ładnej tuniki ciążowej. Spodnie mam jedne jeansy ciążowe , super sprawa , wygodne , nic się nie wbija w brzuch
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w mieście jest tyle ślicznych tuniczek, sama mam dwie i trzecią dostanę pod choinkę od rodziców ![]() Poza tym mam dwie tuniczki na ramiączkach - na lato - wkładam pod nie cieniutki golf (dopasowany kolorystycznie) i jest w sam raz na zimę ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2009-12-21 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
chyba największy problem jest z kurtkami ciązowymi. Szczerze to szkoda mi na 3 miesiace kupowac kurtkę, na która za rok nawet nie spojrzę... mam jedną taka w która wejdę ale nienawidze jej. jest wielka pucchowa i wygladam jak wieloryb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Kakusia hehe no chyba tak bym musiała zrobić
![]() A to Ty Chrzanowianka jesteś??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a spodnie popieram- na allegro chyb najłatwiej i najtaniej można coś upolować, bo ceny typowych ciążowych spodni bywają porażające. Endoderfinki także nie kupowałam kurtki na te pare miesięcy, bo wole spobie kupić jak wróce do swoich wymiarów niż taką na chwilę- choćbym musiała w rozpiętej chodzić teraz to jakoś dam radę:P a po ciąży będę znowu sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.