![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() TŻ i brak pomocy.
Nie mam już sił ani pomysłów jak dotrzeć do mojego narzeczonego...
Cały problem tkwi w tym, że On jest taki 'bezproblemowy'. Nie obchodzi Go nic, ani dom ani pomoc w opiece nad Zuzią. Malutka ma 7 miesięcy a On raz zmienił jej pieluszkę kiedy miała 3 dni po czym stwierdził, że to nie dla niego i już więcej się do tego nie brał. Kiedyś jak wyszłam do lekarza i nie było mnie dwie godziny mała leżała w kupie - podejrzewam cały ten czas bo zawartość pampersa była już w połowie wsiąknięta i zaschnięta, mąż oczywiście o tym wiedział ale nic z tym nie zrobił bo i po co? Zuzia miała wtedy jakieś 3 tygodnie. Kiedy mała jest marudna i płacze to mąż mówi, że dziecko musi sobie popłakać bo to tylko dziecko, nie sprawdzi nawet przyczyny, nie postara się żeby nie płakała. ... Nie zliczę ile razy z pianą na głowie wyskakiwałam z łazienki bo słyszałam, że mała tak wyrąbała główką o podłogę aż zadudniło a mąż oczywiście stwierdził, że uderzy się jeszcze nie raz bo przecież wstaje już na nogi. Niezależnie od tego czy wyjdę na kilka minut do łazienki albo zjeść, muszę zaraz rzucać wszystko i biec po małą bo On wpatrzony w monitor nie zauważył, że mała stanęła przy szufladzie która się wysunęła. Mieszkamy z moją 67letnią babcią która bardzo mi pomaga bo przypilnuje małej kiedy chcę sprzątnąć, czasem coś ugotuje albo zostanie z wnuczką kiedy muszę wyjść do sklepu czy coś załatwić, dzięki Niej mogę odetchnąć ale wiadomo, nie chcę jej obciążać, to w końcu starszy człowiek. Rozmawiałam z M o tym nie raz ale On twierdzi, że przesadzam i się czepiam. Zrobiłam już nie jedną awanturę. Próbowałam też po ambicji - bez skutecznie. Przyjaciółka poradziła mi żeby zostawiać Go czasem samego z małą, wyjść na zakupy, na spacer ale kiedy wracałam to dziecko było z babcią a On przy komputerze. Kiedy pytałam babci dlaczego tato się nią nie zajmuję to słyszałam za każdym razem, że mała znowu upadła albo chciała jeść i płakała albo była śpiąca. Tatuś nie ruszył tyłka żeby przygotować świeżą herbatkę albo dać małej obiadek czy kaszkę, nawet postać te 15 minut przy łóżeczku aż dziecko zaśnie. Kiedy babcia zwróci mu uwagę, że mała łapie się szuflady odburknie, że nie jest ślepy, wie co robi albo, że to w końcu Jego dziecko i potrafi się nim zająć co niestety mija się z prawdą. Kiedy wkładam małą do huśtawki i poproszę żeby ją pohuśtał to na złość dla mnie huśta ją tak mocno że mała aż podskakuje i płacze ze strachu. Oczywiście na złość bo jak mogę coś od Niego chcieć. Nie zrozumcie mnie źle, kocham malutką, uwielbiam się Nią zajmować i nie wymagam od M Bóg wie jakich poświęceń, chciałabym tylko, żeby przynajmniej raz w tygodniu odciążył mnie na dwie godzinki, żebym mogła się przespać albo siąść na spokojnie z kawą przed telewizorem. Oczywiście mogę poprosić o to babcię ale nie zrobię tego. Czasem babcia weźmie małą rano bo bardzo wcześnie wstaje a jak Zuzia budzi się po 5 to zdarza mi się nie słyszeć jak woła mnie z łóżeczka i wtedy nakarmi ją i się bawią w dużym pokoju a ja mogę wstać później... Oczywiście M ma też ludzkie uczucia, raz na miesiąc zrobi nawet obiad w niedzielę albo pobawi się z małą sam z siebie. Dogadujemy się świetnie w innych sprawach, a jeśli zdarzają się kłótnie to tylko z wyżej wymienionych powodów. Podejrzewam, że jeśli nic bym od Niego nie chciała to byłby ideał mężczyzny... Jestem już taka bezradna, że proszę o pomoc Was... Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-02-24 o 22:00 Powód: odtworzenie zniszczonej treści |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻ i brak pomocy.
Widziały gały co brały ,bo nie wierzę ,że wcześniej był cudownym partnerem.
Tym spoosbem masz 2 dzieci i staruszkę ,którą zaraz też bedziesz się musiała zajmować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Twoja babcia ma 67 lat wiec nie dużo. A ty i TŻ?
![]() |
#4 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie wiem, co ci doradzić. a już na słowa Cytat:
Ty powazna jestes? Najwyższa pora zmienic zasady w waszym domu. Ile ten twoj ideał ma lat? 15? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wskaż mi zdanie gdzie napisałam o Nim , że jest ideałem. Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też wyszło na to, że podobnie do swojego męża, jesteś osobą średnio bystrą, więc świetnie do siebie pasujecie. I ja się dziwię, że pracowników nie mogę znaleźć, skoro 90% ludzi korzystających z internetu to ...... . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
I gdzie tu pisze ' jest ideałem ' ? Jest a byłby to różnica, której Ty pseudo inteligentna panno nie potrafisz odróżnić. Może już wiesz dlaczego nie potrafisz znaleźć pracowników ? Bo jesteś chamską prostacką i cwaną idiotką.
Obawiam się , że 90 % ludzi o którym wspomniała znajdujesz się Ty sama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
I dzięki temu nie mam głupiego męża i nie muszę zakładać o nim wątków na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jestem bardzo, bardzo nieszczęśliwa, bardzo samotna, a tak naprawdę mam 53 lata i na imię Stefan.
Edit: po raz kolejny przypominam, że to jest forum o pralkach, meblach i nieruchomościach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Więc jeszcze bardziej mi Ciebie szkoda, nie sądziłam, że cierpisz na rozdwojenie jaźni.
Tak piszę na forum o pralkach, jak już zauważyłaś wcześniej jestem mało bystra i się pomyliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Zgłosiłam wykasowanie pierwszego wpisu i niekulturalne wypowiedzi. Więc tymczasowe zablokowanie, albo ban stały zapewne już się zbliżają.
Jeżeli to wszystko, co opisujesz to prawda, to współczuję. Chociaż nie, nie współczuję, bo z Twoich wypowiedzi wyłania się obraz niezłej patologii - mentalnej patologii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Bardzo ciekawe jak doszłaś do takich wniosków Doris. Odnoszę wrażenie , że nie wiesz co piszesz. Jakaś zgorzkniała panna atakuje mnie w swoich wypowiedziach a ja przepraszam według Ciebie jak mam zareagować ? Może Ty należysz do ludzi którzy podkulają ogon, ja nie. Szczerze Ci wobec tego współczuję.
A ban stały czy tymczasowe zablokowanie rzeczywiście bardzo mnie obchodzą , zmartwiłam się niezmiernie i zastanawiam się czy sobie z tego powodu nie odebrać życia, panno Doris strażniczko teksasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wyszła na spacer z babcią aby mąż został z mała totalnie sam . poza tym myślę że jeśli ciągle ktoś go krytykuje to może woli w ogóle nie dotykać się opieki nad dzieckiem. a może Ty jesteś nad opiekuńczą mamą ciężko to stwierdzić. myślisz że jeśli zostanie z mała zupełnie sam to będzie ją ignorował?
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wolałabym sobie odgryźć głowę, niż związać się i rozmnożyć z takim męskim cudem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Prawda boli... niestety. Szkoda, że ten watek zakonczył sie tak, a nie inaczej.. może znalazłby sie jakis sposob na tego ************************, który śmie nazywać się ojcem i mężem. Do tych ról mu daleko z tego, co napisała autorka.
Pomijam juz kwestie usuwania tresci posta- na szczescie zacytowałam go wcześniej , wiec autorko na nic Twoje kasowanie i ukrywanie prawdy. Bez wzgledu na to, co tu piszesz na temat innnych użytkowniczek i tak wszystkie wiemy, że to ty masz problem i to ty siedzisz w czyms, w czym fajnie ci nie jest. Bana zapewne dostaniesz, ale zanim sie to stanie mam prośbę- nie bój sie sprzeciwić jaśnie wielmożnemu leniuszkowi, co to tylko z pilotem do tv rozmawiać potrafi. Jesli tego nie zrobisz teraz, to później juz nie dasz rady. Dziecko macie razem, a nie tylko ty. Uświadom mu to, jesli nie zdążył sie w tym połapać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Doris- wróc do tego wcześniejszego avka...
'lepsiejszy' byl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do problemu Twojego- nie zniechęcaj sie. Na Wizazu jak w zyciu, raz lepiej raz gorzej, raz sie spotkasz z życzliwoscia, raz z chamstwem lub krytyką... Jeśli juz załozyłas ten watek, to pociagnij temat do konca, pozwol sobie pomóc. No i przede wszystkim popraw pierwszego posta. Nie mozna tak sobie usuwać, kiedy nam pasuje. Piszesz, ze oczekujesz kultury, ale jak sie czyta takie posty to naprawde czasem az człowiekowi ciezko sie pohamowac. Twoj facet jest okropny i wiele nas nie wyobraza sobie, jak mozna tak sie zachowywac. Stad ten bulwers. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trafić to możesz w totka, jak będziesz miała szczęście, męża czy życiowego partnera wybiera się z głową! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zgadzam sie ,znowu musze sie przyzywczajać do nowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie zawsze można stwierdzić jaki człowiek jest do końca. Niektóre cechy charakteru ujawniają się z czasem. Autorka wątku ma problem od 7 miesięcy czyli od kiedy urodziła się mała - w tym czasie wiele zmienia się w życiu człowieka, facet ujawnił jak bardzo jest "pomocny" w tej kwestii. Ile razy słyszy się że przed ślubem jest wszystko ładnie pięknie, a po ślubie facet się zmienia nie do poznania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
No oczywiście, przed urodzeniem dziecka człowiek do rany przyłóż, sprzątał, gotował, dbał, interesował się, a po urodzeniu WŁASNEGO dziecka padło mu na mózg i siedzi przed kompem.
Takie rzeczy tylko w Erze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.