|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwna sytuacja..
Witam was,dzisiaj miałam nieprzyjemną sytuację z kontrolerem biletów MKS, otóż jestem studentką 1 roku,zakupiłam bilet dzienny studencki za 3 zł i mam ważną legitymację podbitą do 31 października 2016 roku, okazałam kontrolerowi legitymację i bilet,lecz on zaczął bezpodstawnie straszyć mnie mandatem,GDYŻ MOJA LEGITYMACJA JEST NIE WAŻNA ! powiedział mi też,że następnym razem jak mnie spotka to dostanę mandat,z jakiej racji zostałam tak potraktowana skoro mam ważną legitymację i zakupiłam bilet?
Czy któraś z was miała kiedyś taką sytuację? co zrobić,gdy ten uparty kanar da mi bezpodstawny mandat?? Przepraszam,że dodaję ten wątek na "intymnie" ale nie miałam pomysłu,gdzie mogę umieścić sprawę z takim tematem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwna sytuacja..
W ogóle nie rozumiem, gdzie jest problem
![]() Masz bilet studencki i ważną, podbitą legitymacje - czym się przejmujesz (aż tak, żeby wątek zakładać)? Może niedowidzi facet, albo źle spojrzał na datę? Niech sobie pisze ten mandat, bedzie nieważny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
W takiej sytuacji odmawiasz przyjęcia mandatu i już, sprawa jest wyjaśniana przez zarząd komunikacji. A mandatu nie dostaniesz, no bo legitymacja ważna. Albo dostajesz mandat po czym się od niego odwołujesz, sprawa wygrana. Nie stresuj się, pewnie trafiłaś na jakiegoś buca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dlaczego nie otworzylas buzi i nie zapytalas o co mu chodzi?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dokładnie! Mnie takie ludzie denerwują, gość się czepia o coś zupełnie bez podstawnie a laska pewnie tylko potakiwała i przeprosiła a teraz zakłada wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Spoko, to się zdarza, że w kontakcie z przedstawicielami władzy (nawet takiej, jaką mają kanary), ludzie się stresują i nie wiedzą, czego się od nich chce.
Autorko, ten kontroler zachował się skandalicznie, i jeśli tylko masz legitymację i ważny bilet, kompletnie nie powinnaś się tym przejmować. Może facet faktycznie niedowidzi, a może miał zły dzień i się wyżył na Tobie. Tak czy owak, zawsze możesz wszystko wyjaśnić w kolekturze (? tak to się chyba nazywa), czyli w biurze całego tego przewoźnika. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Trzeba było zapytać o numer identyfikacyjny tego pana, wyjąć kartke i zapisać - od razu byłby milszy
![]() W nowych legitymacjach nie bardzo jest pole do popisu, jeśli chodzi o ważność/nieważność. Jest naklejka z datą=jest aktualna legitymacja. Kiedyś można było sie czepiać, że pieczątka na zdjęciu się nie odbiła, że tusz się rozmazał, że nieczytelne cośtam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
a zapytałaś o co mu chodzi?
ja bym z ciekawości sprawdziła regulamin, może tam jest coś napisane (np. że zniżek studenckich nie ma, że taki a taki bilet honorowany jest tylko w trakcie roku szkolnego) bo dla upewnienia, nie skończyłaś 26. rż i masz standardową legitymację "zielonkę"? Mojego kolegi czepiali się bo miał legitymację w tragicznym stanie - porysowana, tak że nie było widać prawie twarzy, imienia i nazwiska XD Twoja jest w sensownym stanie? Inna opcja to po prostu, chciał się wyżyć :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Niektóre miasta mają (a przynajmniej w moich czasach miały) w regulaminie "zasięg" legitki, tj. ta z danego miasta i powiatów ościennych jest honorowana, a taka z drugiego końca Polski nie (czyli miasto/powiat gdzie się mieszka/uczy daje zniżki, ale "turystyczne" odwiedziny zniżki nie dają).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;62081601]Tak czy owak, zawsze możesz wszystko wyjaśnić w kolekturze (? tak to się chyba nazywa), czyli w biurze całego tego przewoźnika.[/QUOTE]
Wybacz, ale... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;62083906]a zapytałaś o co mu chodzi?
ja bym z ciekawości sprawdziła regulamin, może tam jest coś napisane (np. że zniżek studenckich nie ma, że taki a taki bilet honorowany jest tylko w trakcie roku szkolnego) bo dla upewnienia, nie skończyłaś 26. rż i masz standardową legitymację "zielonkę"? Mojego kolegi czepiali się bo miał legitymację w tragicznym stanie - porysowana, tak że nie było widać prawie twarzy, imienia i nazwiska XD Twoja jest w sensownym stanie? Inna opcja to po prostu, chciał się wyżyć :/[/QUOTE] Nie każde miasto uznaje zniżkę do 26 rż, w moim rodzinnym uznawali tylko do 24, a np. w Warszawie nie ma żadnych ograniczeń wiekowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;62102961]Wybacz, ale...
![]() To sobie sprawdź termin "kolektura biletowa". Skoro nie znasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.