![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny - PILNE!
Witam serdecznie!
W ten weekend mam zamiar kupić pierścionek zaręczynowy dla mojej dziewczyny. Wybrałem już model pierścionka, jednak mam dylemat: kupić z białego złota, czy żółto-białego. Poniżej linki obu pierścionków: http://allegro.pl/zloty-pierscionek-...540868632.html http://allegro.pl/zloty-pierscionek-...540868621.html Bardzo proszę o sugestie. Z góry dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny - PILNE!
model mi sie podoba ale jak dla mnie to wolalabym zaly z zółtego zlota
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mi się podoba ten mieszany ale to mi niektóre kobiety lubią tylko białe złoto inne tylko żółte więc w sumie musisz wiedzieć co bardziej preferuje twoja dziewczyna
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie białe złoto więc i takie bym chciała dostać( i takie dostałam
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja mam bardzo podobny tylko ze ma 3 oczka-i jest bardzo wygodny bo o nic nie zaczepia itp. Mój BYŁ z łączonego złota-biało-żółty-ale to białe się wytarło i jest 100%żółte złoto-niewiem jakim cudem, ale tak sie stało. Nie podobało mi się to, że jest 2 kolory złota, ale teraz jest 1 i już ok
![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- A ja mam bardzo podobny tylko ze ma 3 oczka-i jest bardzo wygodny bo o nic nie zaczepia itp. Mój BYŁ z łączonego złota-biało-żółty-ale to białe się wytarło i jest 100%żółte złoto-niewiem jakim cudem, ale tak sie stało. Nie podobało mi się to, że jest 2 kolory złota, ale teraz jest 1 i już ok ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
jeśli mam wyrazić swoje zdanie, to preferuje żółte złoto. Choć na codzień noszę srebro i białe bardziej by pasowało.. Ale jakoś wolę żeby się wyróżniał hihi ale jeśli miałabym do wyboru tylko białe lub mieszane wybrałabym mieszane
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To zalezy co dziewczyna preferuje
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Jeśli jest to "białe złoto" rodowane to i tak się wytrze i zostanie żółte złoto... Osobiście mnei się łączone nie podobają, mam z białego, ale prawdziwego, więc nic się nei starło.
Jednak polecałabym kupić łączone o ile jest to rodowane złoto, wytzre się i będzie cały żółty ![]() Cytat:
![]()
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-04-03 o 09:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ładnieszy jest ten łączony z białym i żółtym złotem (jak dla mnie) ale ja jestem zwolenniczką pierścionków zaręczynowych z żółtego złota , zależy co woli Twoja dziewczyna
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zależy też co Twoja Dziewczyna lubi, ale sądzę, że łączony jest lepszym wyborem choćby dlatego, że potem i biała i żółta obrączka i łączona będzie pasować - większe pole do manewru przy wyborze. A sama odkąd dostałam moją żółtą "łezkę" bardzo się do żółtego złota przekonałam, choć wcześniej nie sądziłam, że będzie to możliwe ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dla mnie oczywiście łączony
![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie również łączony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
polecam poszukac taki tylko caly zolty, biale zloto sie niszczy, poza tym mysle ze odpowiedz tkwi w obraczkach, jesli chcecie miec obraczki z bialego zlota to bialy a jesli z zoltego to zolty, laczonyn wyglada niefajnioe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja wolałabym cały z żółtego złota, w ostateczności z łączonego chociaż z czasem białe też trochę "żółknie"
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Co do białego złota to gdzieś czytałam, że jak nie ma takiej specjalnej ochronnej powłoki to bardzo szybko się rysuje (nie wiem czy ten tutaj ma czy nie). A w ogóle... Pomyśl czy Twoja dziewczyna nosi częściej srebrną czy złotą biżuterię?
![]() ![]() Mnie osobiście z tych dwóch bardziej pasuje dwukolorowy ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wybrała z białego złota, łączenia mi się nie podobają no i mają jeden podstawowy wielki minus - nie da się zmienić rozmiaru (czy powiększyć? Nie pamiętam już
![]() A do dziewczyn powyżej, które twierdzą, że białe złoto to "byle co" i że jak jest żółte złoto to wygląda na bardziej zaręczynowy - dziewczyny, dla kogo wy nosicie te pierścionki, dla ludzi mijających was na ulicy, dla znajomych, czy dla siebie i swojego narzeczonego? Każdy pierścionek wręczony ze słowami "wyjdziesz za mnie?" jest tak samo zaręczynowy i z takim samym uczuciem powinno się je traktować, a nie stopniować, że "mój jest z żółtego złota więc wygląda BARDZIEJ zaręczynowo niż twój!" No chyba że nosicie pierścionki nie z uczucia tylko na pokaz, żeby koleżankom się pochwalić. Ja mam z białego złota, bo żółtego nie cierpię, kojarzy mi się ze starszymi paniami i radzieckimi pierścionkami. Jest malutki, skromny, z małym brylantem i z pewnością nikt się za nim na ulicy nie ogląda. I co z tego? Jest i tak dla mnie najpiękniejszy na świecie. A obrączki będę mieć tytanowe ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem białe złoto wygląda lepiej niż łączone. Najlepiej podejrzyj w jakim kolorze twoja wybranka zwykle nosi biżuterię - jeśli woli srebro, kup białe złoto. Jeśli nosi żółte złoto, możesz kupić łączony. Albo podpytaj jej przyjaciółkę/siostrę/kuzynkę/współlokatorkę - pomogą ci wybrać kolor, dopasować rozmiar, a poza tym poczują się wyróżnione, że zaufałeś im w tak ważnej sprawie
![]() Moim zdaniem pierścionek nosi się przede wszystkim dla siebie i TŻ, nie ma znaczenia z jakiego został wykonany materiału. Obcy faceci/kobiety mają milion innych sposobów na zorientowanie się, że dana osoba nie jest do wzięcia. Mój pierścionek jest zupełnie nietypowy, bo noszę srebrny Claddagh i to na palcu wskazującym, ale nie uważam żeby się taki pierścionek "mniej liczył" ![]() ![]() Edytowane przez rejected_darling Czas edycji: 2011-04-04 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w takim razie czemu są panowie podrywający mężatki? Skoro pierścionek winien hamować ich zainteresowanie to cóż dopiero obrączka! A złoto wyrażające moc i trwałość uczucia - czy jest określone, że musi być żółte? Zwłaszcza, że białe (to z palladem) podobnoż trwalsze jest od żółtego...? Bardzo mętne to tłumaczenie ![]()
Edytowane przez Narrhien Czas edycji: 2011-04-04 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Tak tylko dodam, że w zasadzie zwisa mi, jakie pierścionki mają wszystkie inne kobiety na świecie, odpisałam zaś z jednego tylko powodu - śmieszne jest dla mnie stopniowanie ważności zaręczynowego pierscionka wg materiału, z którego jest zrobiony. To tylko pokazuje, że narzeczona chyba nie do końca jeszcze do ślubu dojrzała.
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() Naprawdę myślisz, że w dzisiejszych czasach biżuteria na palcu kogokolwiek powstrzyma od podrywania? W czasach, gdy kobiety noszą na palcach mnóstwo pierścionków, wiele z nich nosi na palcu serdecznym pierścionki, które nie są zaręczynowe, w czasach, gdy właściwie nie wiadomo, na którym palcu winien być pierścionek? Bo co rodzina, to obyczaj, ja noszę na lewej, koleżanka na prawej itd. Wygląd pierścionka powinien coś znaczyć dla nas i dla nas powinien być wybierany, a nie pod kątem stada obcych facetów, bo nie daj Boże jak odcień będzie nie taki albo brylant za mały, to jeszcze zaczną podrywać.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ano właśnie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Autorze co z tego, że my będziemy uważać np że z białym dodatkiem jest ładniejszy a Twojej wybrance może się to nie podobać. Musisz zobaczyć co ona nosi i jakie lubi.
Mi się przykładowo żaden nie podoba z pokazanych. Ale to rzecz gustu (bo mi się zupełnie inne podobają). Ale ma plus jak dla mnie. Nie ma wystającego oczka to nie będzie zaciągać swetrów czy innych rzeczy. ![]() No i zupełnie inaczej ocenia się ot tak jakiś pierścionek bo ktoś dał linka a zupełnie inaczej jak się dostanie jako zaręczynowy. ![]() Najważniejsze jest zdanie Twojej dziewczyny i powinieneś wykombiować jak z nią zagadać by się nie skapnęła. Może jakąś jej koleżankę poproś by się dowiedziała. Wtedy będziesz spokojny i pewny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja wybrałabym żółty, to klasyk jesli chodzi o zaręczyny
![]() jednak powinieneś podpatrzyć czy nosi złoto, czy zdecydowanie woli srebro i od tego uzależnić decyzję. powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nie warto kupować czegoś co jest klasykiem, albo czegoś co lubi większość.
Ja nie znoszę żółtego złota i na szczęście mój TŻ tez nie i kupił mi pierścionek z białego, nasze obrączki też są z białego złota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Chyba już za późno na odpowiedź, ale zdecydowanie bym wybrała ten z łączonego złota (2-kolorowy).
Pozdrawiam i życzę szczęścia ![]()
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do drugiego zdania: właśnie zastanawiam się nad obrączkami z białego złota ![]() Z góry dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.