Pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny - PILNE! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 21:32   #1
krecik80
Przyczajenie

Pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny - PILNE!

Witam serdecznie!

W ten weekend mam zamiar kupić pierścionek zaręczynowy dla mojej dziewczyny. Wybrałem już model pierścionka, jednak mam dylemat: kupić z białego złota, czy żółto-białego.
Poniżej linki obu pierścionków:
http://allegro.pl/zloty-pierscionek-...540868632.html
http://allegro.pl/zloty-pierscionek-...540868621.html
Bardzo proszę o sugestie.
Z góry dziękuję
krecik80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 21:28   #2
sylvi_86
Zakorzenienie

Dot.: Pierścionek zaręczynowy dla dziewczyny - PILNE!

model mi sie podoba ale jak dla mnie to wolalabym zaly z zółtego zlota
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 21:41   #3
(kicia)
Zakorzenienie

mi się podoba ten mieszany ale to mi niektóre kobiety lubią tylko białe złoto inne tylko żółte więc w sumie musisz wiedzieć co bardziej preferuje twoja dziewczyna
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 21:45   #4
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krecik80 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie!

W ten weekend mam zamiar kupić pierścionek zaręczynowy dla mojej dziewczyny. Wybrałem już model pierścionka, jednak mam dylemat: kupić z białego złota, czy żółto-białego.
Z góry dziękuję
jeżeli nie ma całego z żółtego złota to kup ten z białego łączenia są paskudne i nie można potem zmienić rozmiaru pierścionka

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 22:26   #5
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja lubie białe złoto więc i takie bym chciała dostać( i takie dostałam ) Ale pierscionek mi sie nie podoba, wole takie klasyczne zaręczynówki

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-02, 22:49   #6
Sydziuchna
Raczkowanie

Cytat:
Witam serdecznie!

Z góry dziękuję
Nie podoba mi się łączone :| Szkoda,że nie ma z całego żółtego złota.... Ostatecznie wybrałabym z białego złota
Powodzenia
Stary 2011-04-03, 05:48   #7
psuj_a
Raczkowanie

Ja mam bardzo podobny tylko ze ma 3 oczka-i jest bardzo wygodny bo o nic nie zaczepia itp. Mój BYŁ z łączonego złota-biało-żółty-ale to białe się wytarło i jest 100%żółte złoto-niewiem jakim cudem, ale tak sie stało. Nie podobało mi się to, że jest 2 kolory złota, ale teraz jest 1 i już ok . Uważam, że MUSI być z żółtego złota-to nieprawda, że jak ktoś złota nie nosi to nie założy żółtego-dla mnie tradycyjne żółte złoto jest bardziej eleganckie a taki pierścionek to widać, że zaręczynowy a nie zwykły. Ja też złota nie nosiłam, ale to co innego. Moja koleżanka ma z białego i wygląda jak taki pospolity srebrny-byle co. Ja zamierzam nosić na tym samym palcu pierścionek i obrączkę i wszystko będzie z żółtego złota.

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

A ja mam bardzo podobny tylko ze ma 3 oczka-i jest bardzo wygodny bo o nic nie zaczepia itp. Mój BYŁ z łączonego złota-biało-żółty-ale to białe się wytarło i jest 100%żółte złoto-niewiem jakim cudem, ale tak sie stało. Nie podobało mi się to, że jest 2 kolory złota, ale teraz jest 1 i już ok . Uważam, że MUSI być z żółtego złota-to nieprawda, że jak ktoś złota nie nosi to nie założy żółtego-dla mnie tradycyjne żółte złoto jest bardziej eleganckie a taki pierścionek to widać, że zaręczynowy a nie zwykły. Ja też złota nie nosiłam, ale to co innego. Moja koleżanka ma z białego i wygląda jak taki pospolity srebrny-byle co. Ja zamierzam nosić na tym samym palcu pierścionek i obrączkę i wszystko będzie z żółtego złota.

Oto jest miłość:
dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się,
że czekali na siebie całe życie...
O'Cangeceiro
psuj_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 08:14   #8
MiciaKicia
Zakorzenienie

jeśli mam wyrazić swoje zdanie, to preferuje żółte złoto. Choć na codzień noszę srebro i białe bardziej by pasowało.. Ale jakoś wolę żeby się wyróżniał hihi ale jeśli miałabym do wyboru tylko białe lub mieszane wybrałabym mieszane

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez psuj_a Pokaż wiadomość
A ja mam bardzo podobny tylko ze ma 3 oczka-i jest bardzo wygodny bo o nic nie zaczepia itp. Mój BYŁ z łączonego złota-biało-żółty-ale to białe się wytarło i jest 100%żółte złoto-niewiem jakim cudem, ale tak sie stało. Nie podobało mi się to, że jest 2 kolory złota, ale teraz jest 1 i już ok . Uważam, że MUSI być z żółtego złota-to nieprawda, że jak ktoś złota nie nosi to nie założy żółtego-dla mnie tradycyjne żółte złoto jest bardziej eleganckie a taki pierścionek to widać, że zaręczynowy a nie zwykły. Ja też złota nie nosiłam, ale to co innego. Moja koleżanka ma z białego i wygląda jak taki pospolity srebrny-byle co. Ja zamierzam nosić na tym samym palcu pierścionek i obrączkę i wszystko będzie z żółtego złota.
zgadzam sie

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 08:50   #9
aluniaaaaa
Zakorzenienie

To zalezy co dziewczyna preferuje Ja osobiscie sadze, ze zloty to przynajmniej widac, ze zareczynowy

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 09:35   #10
amandi84
Zadomowienie

Jeśli jest to "białe złoto" rodowane to i tak się wytrze i zostanie żółte złoto... Osobiście mnei się łączone nie podobają, mam z białego, ale prawdziwego, więc nic się nei starło.

Jednak polecałabym kupić łączone o ile jest to rodowane złoto, wytzre się i będzie cały żółty Na całej białej proces wycierania się wyglądałby brzydko. A jeśli jest prawdziiwe to wybrałabym cały z białego.

Cytat:
Napisane przez psuj_a Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobny tylko ze ma 3 oczka-i jest bardzo wygodny bo o nic nie zaczepia itp. Mój BYŁ z łączonego złota-biało-żółty-ale to białe się wytarło i jest 100%żółte złoto-niewiem jakim cudem, ale tak sie stało. Nie podobało mi się to, że jest 2 kolory złota, ale teraz jest 1 i już ok . Uważam, że MUSI być z żółtego złota-to nieprawda, że jak ktoś złota nie nosi to nie założy żółtego-dla mnie tradycyjne żółte złoto jest bardziej eleganckie a taki pierścionek to widać, że zaręczynowy a nie zwykły. Ja też złota nie nosiłam, ale to co innego. Moja koleżanka ma z białego i wygląda jak taki pospolity srebrny-byle co. Ja zamierzam nosić na tym samym palcu pierścionek i obrączkę i wszystko będzie z żółtego złota.

---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ----------

Miałaś białe rodowane dlatego się wytarło. Aa i nie uważam, że z białego wyglądają neispecjalnie,zależy od rodzaju pierścionka i wielkości diamentu Na mój wiele osób zwraca uwagę.
http://www.pmiska.pl

Edytowane przez amandi84
Czas edycji: 2011-04-03 o 09:39
amandi84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 10:02   #11
jlys
Zakorzenienie

Ładnieszy jest ten łączony z białym i żółtym złotem (jak dla mnie) ale ja jestem zwolenniczką pierścionków zaręczynowych z żółtego złota , zależy co woli Twoja dziewczyna
jlys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 12:03   #12
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam serdecznie!

Z góry dziękuję
Uważam, że ten łączony jest dużo ładniejszy i ciekawszy. Sama nigdy nie lubiłam żółtego złota i TŻ wiedział, że jeśli będzie miał kupować, to z białego. I kupił z białego, ale z żółtą "łezką" - i powiem Ci, że świetnie zrobił, że nie do końca posłuchał, bo teraz, jak widzę i białe i żółte złoto, to obrączki będę chciała chyba jednak z żółtego... Jakoś bardziej pasuje.
Zależy też co Twoja Dziewczyna lubi, ale sądzę, że łączony jest lepszym wyborem choćby dlatego, że potem i biała i żółta obrączka i łączona będzie pasować - większe pole do manewru przy wyborze. A sama odkąd dostałam moją żółtą "łezkę" bardzo się do żółtego złota przekonałam, choć wcześniej nie sądziłam, że będzie to możliwe

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 13:51   #13
studi
Zakorzenienie

dla mnie oczywiście łączony widać,że zaręczynowy-bo ma żółte złoto
Stary 2011-04-03, 17:25   #14
monicca1989
Zakorzenienie

Dla mnie również łączony chociaż oczywiście najlepiej by było gdyby był cały żółty. Dopóki nie dostałam pierscionka zaręczynowego nigdy nie nosiłam nic złotego bo nie lubiłam ale nie wyobrazam sobie że zaręczynowy mógłby być z białego złota. Jest z zółtego i się nie rozstaje z Nim
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 19:36   #15
barwineczek
Wtajemniczenie

polecam poszukac taki tylko caly zolty, biale zloto sie niszczy, poza tym mysle ze odpowiedz tkwi w obraczkach, jesli chcecie miec obraczki z bialego zlota to bialy a jesli z zoltego to zolty, laczonyn wyglada niefajnioe
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 19:39   #16
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

ja wolałabym cały z żółtego złota, w ostateczności z łączonego chociaż z czasem białe też trochę "żółknie"

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-03, 21:01   #17
BeautifulShe
Zakorzenienie

Co do białego złota to gdzieś czytałam, że jak nie ma takiej specjalnej ochronnej powłoki to bardzo szybko się rysuje (nie wiem czy ten tutaj ma czy nie). A w ogóle... Pomyśl czy Twoja dziewczyna nosi częściej srebrną czy złotą biżuterię? Do tego też pomyśl czy nie zapytać jakiejś koleżanki/siostry/kuzynki dziewczyny o poradę, bo może ona akurat wie
Mnie osobiście z tych dwóch bardziej pasuje dwukolorowy Chociaż tak jak dziołszki mówią - po złotym "bardziej" widać, że zaręczynowy

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 13:31   #18
Narrhien
Zakorzenienie

Ja bym wybrała z białego złota, łączenia mi się nie podobają no i mają jeden podstawowy wielki minus - nie da się zmienić rozmiaru (czy powiększyć? Nie pamiętam już ).

A do dziewczyn powyżej, które twierdzą, że białe złoto to "byle co" i że jak jest żółte złoto to wygląda na bardziej zaręczynowy - dziewczyny, dla kogo wy nosicie te pierścionki, dla ludzi mijających was na ulicy, dla znajomych, czy dla siebie i swojego narzeczonego? Każdy pierścionek wręczony ze słowami "wyjdziesz za mnie?" jest tak samo zaręczynowy i z takim samym uczuciem powinno się je traktować, a nie stopniować, że "mój jest z żółtego złota więc wygląda BARDZIEJ zaręczynowo niż twój!"

No chyba że nosicie pierścionki nie z uczucia tylko na pokaz, żeby koleżankom się pochwalić.

Ja mam z białego złota, bo żółtego nie cierpię, kojarzy mi się ze starszymi paniami i radzieckimi pierścionkami. Jest malutki, skromny, z małym brylantem i z pewnością nikt się za nim na ulicy nie ogląda. I co z tego? Jest i tak dla mnie najpiękniejszy na świecie. A obrączki będę mieć tytanowe

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 14:04   #19
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała z białego złota, łączenia mi się nie podobają no i mają jeden podstawowy wielki minus - nie da się zmienić rozmiaru (czy powiększyć? Nie pamiętam już ).

A do dziewczyn powyżej, które twierdzą, że białe złoto to "byle co" i że jak jest żółte złoto to wygląda na bardziej zaręczynowy - dziewczyny, dla kogo wy nosicie te pierścionki, dla ludzi mijających was na ulicy, dla znajomych, czy dla siebie i swojego narzeczonego? Każdy pierścionek wręczony ze słowami "wyjdziesz za mnie?" jest tak samo zaręczynowy i z takim samym uczuciem powinno się je traktować, a nie stopniować, że "mój jest z żółtego złota więc wygląda BARDZIEJ zaręczynowo niż twój!"

No chyba że nosicie pierścionki nie z uczucia tylko na pokaz, żeby koleżankom się pochwalić.

Ja mam z białego złota, bo żółtego nie cierpię, kojarzy mi się ze starszymi paniami i radzieckimi pierścionkami. Jest malutki, skromny, z małym brylantem i z pewnością nikt się za nim na ulicy nie ogląda. I co z tego? Jest i tak dla mnie najpiękniejszy na świecie. A obrączki będę mieć tytanowe
pierścionek nosi się także po to, by obcy faceci wiedzieli że jesteś zajęta a złoto ma wyrażać moc i trwałość uczucia Moja koleżanka ma pierścionek srebrny z niebieskim oczkiem i mogłaby mieć duże wzięcie bo nikt nie rozumie że "to ten"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 14:21   #20
rejected_darling
Raczkowanie

Moim zdaniem białe złoto wygląda lepiej niż łączone. Najlepiej podejrzyj w jakim kolorze twoja wybranka zwykle nosi biżuterię - jeśli woli srebro, kup białe złoto. Jeśli nosi żółte złoto, możesz kupić łączony. Albo podpytaj jej przyjaciółkę/siostrę/kuzynkę/współlokatorkę - pomogą ci wybrać kolor, dopasować rozmiar, a poza tym poczują się wyróżnione, że zaufałeś im w tak ważnej sprawie

Moim zdaniem pierścionek nosi się przede wszystkim dla siebie i TŻ, nie ma znaczenia z jakiego został wykonany materiału. Obcy faceci/kobiety mają milion innych sposobów na zorientowanie się, że dana osoba nie jest do wzięcia. Mój pierścionek jest zupełnie nietypowy, bo noszę srebrny Claddagh i to na palcu wskazującym, ale nie uważam żeby się taki pierścionek "mniej liczył" Zwłaszcza, że ma znacznie bogatszą tradycję za sobą, niż złoto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Jewelry06.jpg (40,0 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez rejected_darling
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:23
rejected_darling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-04, 15:12   #21
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
pierścionek nosi się także po to, by obcy faceci wiedzieli że jesteś zajęta a złoto ma wyrażać moc i trwałość uczucia Moja koleżanka ma pierścionek srebrny z niebieskim oczkiem i mogłaby mieć duże wzięcie bo nikt nie rozumie że "to ten"
Czyli rozumiem, że kiedy kobieta jest w związku, ale jeszcze się nie zaręczyła, to można ją podrywać do upadłego? Albo jak się zaręczyła ale bez pierścionka (bo są i takie pary)?

I w takim razie czemu są panowie podrywający mężatki? Skoro pierścionek winien hamować ich zainteresowanie to cóż dopiero obrączka!

A złoto wyrażające moc i trwałość uczucia - czy jest określone, że musi być żółte? Zwłaszcza, że białe (to z palladem) podobnoż trwalsze jest od żółtego...?

Bardzo mętne to tłumaczenie Generalnie nad własną wiernością i trwałością uczucia winna czuwać narzeczona, a nie jej pierścionek.

Edytowane przez Narrhien
Czas edycji: 2011-04-04 o 15:14
Stary 2011-04-04, 15:15   #22
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli rozumiem, że kiedy kobieta jest w związku, ale jeszcze się nie zaręczyła, to można ją podrywać do upadłego?

I w takim razie skąd tyle zdrad małżeńskich - skoro pierścionek miałby panów podrywaczy powstrzymywać od podrywu to co dopiero obrączka

A złoto wyrażające moc i trwałość uczucia - czy jest określone, że musi być żółte? Zwłaszcza, że białe (to z palladem) podobnoż trwalsze jest od żółtego...?

Bardzo mętne to tłumaczenie
cały czas mówiłam o obcych facetach którzy jej nie znają, co zaznaczyłam na początku

Stary 2011-04-04, 15:20   #23
Narrhien
Zakorzenienie

Tak tylko dodam, że w zasadzie zwisa mi, jakie pierścionki mają wszystkie inne kobiety na świecie, odpisałam zaś z jednego tylko powodu - śmieszne jest dla mnie stopniowanie ważności zaręczynowego pierscionka wg materiału, z którego jest zrobiony. To tylko pokazuje, że narzeczona chyba nie do końca jeszcze do ślubu dojrzała.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
cały czas mówiłam o obcych facetach którzy jej nie znają, co zaznaczyłam na początku
Też mówię o obcych, jeno z lekkim sarkazmem

Naprawdę myślisz, że w dzisiejszych czasach biżuteria na palcu kogokolwiek powstrzyma od podrywania? W czasach, gdy kobiety noszą na palcach mnóstwo pierścionków, wiele z nich nosi na palcu serdecznym pierścionki, które nie są zaręczynowe, w czasach, gdy właściwie nie wiadomo, na którym palcu winien być pierścionek? Bo co rodzina, to obyczaj, ja noszę na lewej, koleżanka na prawej itd.

Wygląd pierścionka powinien coś znaczyć dla nas i dla nas powinien być wybierany, a nie pod kątem stada obcych facetów, bo nie daj Boże jak odcień będzie nie taki albo brylant za mały, to jeszcze zaczną podrywać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 15:28   #24
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tylko dodam, że w zasadzie zwisa mi, jakie pierścionki mają wszystkie inne kobiety na świecie, odpisałam zaś z jednego tylko powodu - śmieszne jest dla mnie stopniowanie ważności zaręczynowego pierscionka wg materiału, z którego jest zrobiony. To tylko pokazuje, że narzeczona chyba nie do końca jeszcze do ślubu dojrzała.

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Też mówię o obcych, jeno z lekkim sarkazmem

Naprawdę myślisz, że w dzisiejszych czasach biżuteria na palcu kogokolwiek powstrzyma od podrywania? W czasach, gdy kobiety noszą na palcach mnóstwo pierścionków, wiele z nich nosi na palcu serdecznym pierścionki, które nie są zaręczynowe, w czasach, gdy właściwie nie wiadomo, na którym palcu winien być pierścionek? Bo co rodzina, to obyczaj, ja noszę na lewej, koleżanka na prawej itd.

Wygląd pierścionka powinien coś znaczyć dla nas i dla nas powinien być wybierany, a nie pod kątem stada obcych facetów, bo nie daj Boże jak odcień będzie nie taki albo brylant za mały, to jeszcze zaczną podrywać.
Dokładnie samemu należy bronić swojego związku i ewentualnie informować o byciu zaręczoną bo obecnie kobiety często obwieszają się dla samej urody pierścionków myślę, że zaręczyny to duży krok i powinien prowadzić do ślubu a nie jedynie okazji do chwalenia się śliczną błyskotką

Stary 2011-04-04, 15:32   #25
Narrhien
Zakorzenienie

Ano właśnie cieszę się, że uważasz podobnie

Stary 2011-04-05, 09:35   #26
Brookit
Rozeznanie

Autorze co z tego, że my będziemy uważać np że z białym dodatkiem jest ładniejszy a Twojej wybrance może się to nie podobać. Musisz zobaczyć co ona nosi i jakie lubi.

Mi się przykładowo żaden nie podoba z pokazanych. Ale to rzecz gustu (bo mi się zupełnie inne podobają). Ale ma plus jak dla mnie. Nie ma wystającego oczka to nie będzie zaciągać swetrów czy innych rzeczy.

No i zupełnie inaczej ocenia się ot tak jakiś pierścionek bo ktoś dał linka a zupełnie inaczej jak się dostanie jako zaręczynowy.
Najważniejsze jest zdanie Twojej dziewczyny i powinieneś wykombiować jak z nią zagadać by się nie skapnęła. Może jakąś jej koleżankę poproś by się dowiedziała. Wtedy będziesz spokojny i pewny.
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 12:45   #27
emia1986
Raczkowanie

Ja wybrałabym żółty, to klasyk jesli chodzi o zaręczyny
jednak powinieneś podpatrzyć czy nosi złoto, czy zdecydowanie woli srebro i od tego uzależnić decyzję. powodzenia
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 14:26   #28
takaya
Zakorzenienie

Nie warto kupować czegoś co jest klasykiem, albo czegoś co lubi większość.
Ja nie znoszę żółtego złota i na szczęście mój TŻ tez nie i kupił mi pierścionek z białego, nasze obrączki też są z białego złota
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 12:30   #29
ulciaaa1989
Raczkowanie

Chyba już za późno na odpowiedź, ale zdecydowanie bym wybrała ten z łączonego złota (2-kolorowy).
Pozdrawiam i życzę szczęścia

CZEKAMY NA CIEBIE, CÓRECZKO!
ulciaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-09, 23:00   #30
Sydziuchna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Nie warto kupować czegoś co jest klasykiem, albo czegoś co lubi większość.
Ja nie znoszę żółtego złota i na szczęście mój TŻ tez nie i kupił mi pierścionek z białego, nasze obrączki też są z białego złota
co do pierwszego zdania ! całkowicie się zgadzam
co do drugiego zdania: właśnie zastanawiam się nad obrączkami z białego złota wstawisz swoje zdjątko? ;>
Z góry dziękuję

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości