|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Włosy Podczas/po Kuracji Roaccutane
Witam!
Od 6 miesiecy jestem na leczeniu roaccutanem i teraz strasznie zaczely mi wypadac wlosy ![]() Caly czas biore leki oslonowe i do tej pory bylo ok, ale teraz jest dramat PRzeczytalam juz wszystkie watki dot wypadania wlosow, ale moze jest tu ktos kto mial ten problem wlasnie z powodu zazywania roaccutanu i jakos sobie poradzil????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy Podczas/po Kuracji Roaccutane
Wiesz co... Ja ma straszny tradzik, i miłam brać reaccutane ale doszłam do wniosku że to zbyt ryzykowne. I to pewnie przez ten lek Ci tak wypadają. Ja nie jestem specjalistką, ale na Twoim miejscu najpierw zastosowałabym odżywki, maseczki regenerujące (nafta kosmetyczna + cytryna+ 2 żółtka) może waxa + opczywiście witaminki, a jak to nie przyniesie żdnego skutku to do lekarza który Cie prowadził jak brałaś reaccutane albo do jakiegoś dermatologa. Życze powodzebnia.
Ps I jak - wyleczyłaś sie z Trądu, miałaś jakieś skutki uboczne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
no ja wiem na 100% ze to od roaccutane mi wlosy wypadaja, ale to jeden ze skutkow ubocznych na ktore bylam przygotowana, chce temu tylko w miare mozliwosci zaradzic
![]() roaccutane pomogl mi niewiarygodnie i nawet jesli mialoby mi jeszcze wiecej wlosow wypasc to i tak bym sie drugi raz na roa zdecydowala, bo mialam straszny tradzik, a teraz mam cere idealna i nikt nie chce wierzyc ze wogole mialam jakies problemy z cera... innych skutkow ubocznych nie mialam (poza suchymi ustami ale to ni ejest jakos strasznie uciazliwe) jednak mysle ze w duzej mierze zawdzieczam to lekom oslonowym ktore bralam i biore; - l-karnityna, sylimarol, methiovit, eseliv, dolomit, wit E, wit C, lyzka oleju kukurydzianego dziennie, mieszanki ziolowe do picia p.s dodam ze dermatolog jesli chodzi o wlosy powiedzial zebym stosowala odzywki i pod zadnym pozorem nie wiazala wlosow, co jest dosc uciazliwe bo mam bardzo dlulgie, no ale chyba sie zastosuje ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam 6 miesiecy po ostatnie tabletce i caly tradzik mi wrocil!!!
Twarz mam tak wysiana pryszczami jak bym nigdy tych tabletek nie brala. Powiem wam ze nie warto bylo.....po wszystich skutkach ubocznych co przez nie mialam. Jeszcze jedno- 6 miesiecy po a wlosy nadal wypadaja..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.