Pomocyy !!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 16:14   #1
ginger165
Przyczajenie

Exclamation

Pomocyy !!!

Cześć. Jestem Wiola. Mam 16lat. Chciałabym stracić trochę kilogramów, ale strasznie ciężko jest mi się zmobilizować. Obecnie ważę około 73kg i mam 173 wzrostu. chciałabym do wakacji schudnąć do około 60kg. Wiem, że to dość sporo, i że w moim wieku nie powinno się stosować żadnych diet, no ale bardzo bym chciała wyglądać jakoś i na wakacjach nie bać się włożyć na siebie np. bikini

Mam nadzieję, że znajdę dla siebie jakąś dietę i być może tym samym będę mogła pomóc innym. I raczej nie coś typu dieta-cud w 2tygodnie, ale do wakacji jest jeszcze co najmniej 3miesiące więc mam nadzieję, że mi się uda z Waszą pomocą

Edytowane przez ginger165
Czas edycji: 2011-03-19 o 16:17
ginger165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 16:32   #2
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Dot.: Pomocyy !!!

Cytat:
Napisane przez ginger165 Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem Wiola. Mam 16lat. Chciałabym stracić trochę kilogramów, ale strasznie ciężko jest mi się zmobilizować. Obecnie ważę około 73kg i mam 173 wzrostu. chciałabym do wakacji schudnąć do około 60kg. Wiem, że to dość sporo, i że w moim wieku nie powinno się stosować żadnych diet, no ale bardzo bym chciała wyglądać jakoś i na wakacjach nie bać się włożyć na siebie np. bikini

Mam nadzieję, że znajdę dla siebie jakąś dietę i być może tym samym będę mogła pomóc innym. I raczej nie coś typu dieta-cud w 2tygodnie, ale do wakacji jest jeszcze co najmniej 3miesiące więc mam nadzieję, że mi się uda z Waszą pomocą
13 kg w 3 miesiące? sporo

ja Ci mogę polecić Dukana, sama schudłam od początku roku 10 kg. ale warunkiem jest dokładne przeczytanie książki, bo to dieta, któą można sobie zaszkodzić
Stary 2011-03-19, 16:56   #3
ZeroSatysfakcji
Raczkowanie

a ja polecam drowe odżywianie, przez 7 i pół miesiąca schudłam prawie 25 kg polecam też dużą ilość sportu, do dukana nie jestem przekonana, ale nie wiem
5 regularnych posiłków+ ruch =piękna sylwetka
jest: 62kg
będzie: 58kg

trenuję Kung-Fu-Wyshu
biegam 1h dziennie
robię 100 brzuszków, 50 przysiadów, 20 pompek
ZeroSatysfakcji jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 17:02   #4
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Hej Polecam duzo ruchu no i racjonalne odzywianie sie zero fast foodow slodyczy jasnego chleba makaronow itp..... Dukana nie polecam osobiscie, poniewaz moim zdaniem jest to zbyt regorystyczna dieta i z tego co wyczytałam niezdrowa:/
aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 17:45   #5
dorus
Przyczajenie

polecam diete bez chleba i zamulaczy czyli ryz ,ziemniaki ,makarony,zamiast tego cala sterta warzyw i owocow ,jedz wtedy kiedy jestes glodna ale chrupaj marchewke, jablka,papryke,seler naciowy,wyeliminuj weglowodany to one powoduja ochote na cos slodkiego i uczucie glodu ,wzbogadz swoja diete w wiecej mikroelementow a przestaniesz podjadac miedzy posilkami i skurczysz zoladek,, rob koktajle owocowe zamiast cukru banana,jak cos to sluze przepisami.3mam kciuki
dorus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 21:43   #6
jedyyna
Rozeznanie

DUKAN CI POMOZE hihi zapraszam do nas na watek mam podobny cel do osiagniecia z tym ze mi udalo sie juz zrzucic od 3 stycznia 10 kg wiec Tobie do wakacji tez powinno sie udac osiagnac wymarzony cel

Edytowane przez jedyyna
Czas edycji: 2011-03-19 o 21:44
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-19, 22:37   #7
patrysina
patrysina

a skąd pomysł by schudnąć aż tyle? przy Twoim wzroście? Dukan jest skuteczny ale w tym wieku wystarczy się więcej ruszać i kg same uciekają
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-20, 00:56   #8
littleflames94
Przyczajenie

Witam. Sama mam podobny problem, tzn. martwię się mojš sylwetkš. Własnie dlatego dopiero co załozylam to konto, bo nie mam motywacji, mozliwosci i wsparcia. Ginger165, podobnie jak Tobie trudno jest mi się zmobilizować, żyję w stresie, potrzebuje dużo czekolady . Gorzkiej, bo gorzkiej ale nadal: czekolady... To jest moj prawdziwy problem. Nie potrzebuję cukru, herbaty nie slodze, kawy nie piję, alkoholu takze nie. Zawsze bylam szczupla, ba! co tam szczupla! Zawsze bylam chudzielcem, od drugiej kl. gim. zaczęlam się zaokršglac. Nie widac bylo na wadze, za to na ciele jak najbardziej. Tak na prawde zaczelo mi to przeszkadzac niedawno, gdy przytylam jeszcze troche, zapewne z powodu braku ruchu. Niestety zaniemoglam i oprocz plywania, na co teraz nie moge sobie pozwolic -dopiero w wakacje - nie pozostaje mi nic oprocz gimnastyki po 15 min a i tak nie zawsze ;(. Trochę cierpie, no i przyjrzałam się swojej sylwetce- 164, 56 kg. Gdyby się mi przyjrzec, smiało moznaby dorzucic mi jeszczed ze 2 kilo . Nie chcialabym się meczyc dietami, mam duzo obowiazkow, zwyczajnie nie wyrobilabym. Nie mam tzw. 'nawykow zywieniowych' raz jem tak, ze az się siebie boje, raz tak, ze sie nie poznaje. Nie mam granicy, jem roznorodnie, tlustych rzeczy nie lubie, od fastf. dawno się odzwyczailam. Glownym moim problemem, jest 'rzucanie sie na czekolade' , brak umiaru oraz ruchu, czego nie zmienie, przez najblizsze 2/3 lata, niestety..
Jezu! ;D Czy po tym długim wywodzie mialybyscie sile mnie wesprzec i ewentualnie zaszczycic, jakimis swoimi przmysleniami? ) Z gory dziekuje.
littleflames94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-20, 08:18   #9
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorus Pokaż wiadomość
polecam diete bez chleba i zamulaczy czyli ryz ,ziemniaki ,makarony,zamiast tego cala sterta warzyw i owocow ,jedz wtedy kiedy jestes glodna ale chrupaj marchewke, jablka,papryke,seler naciowy,wyeliminuj weglowodany to one powoduja ochote na cos slodkiego i uczucie glodu ,wzbogadz swoja diete w wiecej mikroelementow a przestaniesz podjadac miedzy posilkami i skurczysz zoladek,, rob koktajle owocowe zamiast cukru banana,jak cos to sluze przepisami.3mam kciuki
całą stertę owoców jednak nie, bo mają bardzo dużo cukru więc lepiej ostrożnie z ilością owoców - i najlepiej na II śniadanie
Stary 2011-03-22, 17:26   #10
optymista7
Raczkowanie

A ja zapraszam na forum:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514361

Mamy już 26 osób, które co tydzień porównują swoje wyniki
Kolejne wyniki jutro, 23 marca )
23 marca - 114,9 kg
06 kwietnia - 114,3 kg (12,5 kg po 2 miesiącach)
20 kwietnia - 108,0 kg
09 maja - 108,3 kg (18,5 kg po 3 miesiącach)
optymista7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-30, 13:08   #11
na89dukanie
Przyczajenie

Question Dot.: Pomocyy !!!

ja jestem na dukanie dokłądnie od 21.lutego.. od tego czasu schudłąm 12 kg mam 174 wzrostu ważyłam 88 kg chce schudnąc jeszcze 10, aby móc przejsc na 3 fazę.,. teraz jestem na 2 fazie i zauważyłam, ze od tygodnia moja waga nie drgnęła ani 10dkg.. ale cóż mimo kryzysu nie moge się załamać bo muszę jeszcze duużo kilo zrzucić, życzę Wszystkim powodzenia i wytrwałości. JA osobiscie polecam dukana, byłam na wielu dietach i nigdy nie było takich rezulkatów jak teraz,,
na89dukanie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-16, 22:20   #12
littleflames94
Przyczajenie

B. dziękuję za odp. na pewno dostosuję się z makaronem, ryżem (wiem, niby ten indeks glikemiczny) i ziemniakami jednak będę musiala się stopniowo odzwyczaic od chleba, z czym będzie już trudniej zeby byla jasnośc, jem tylko ten ciemny od jasnego się odzwyczaiłam teraz będzie trzeba i od tego... dobra uwaga z tą marchewką, dzięki Tobie - tchnienie wiatru- odkryłam coś, czego dotąd nie jadłam na surowo i teraz caly czas chrupię! Seler te bardzo chetnie! Ale banan? Wiem ze zdrowy, duzo potasu i wgl.. ale nie za tuczący? Ale i tak ba dziekuje, jak napisalam wyzej- mam troche obowiązków i nie wyrabiam, zeby aktywnie śledzic forum ) Ale niedługo wolne, to moze się zmieni i się bardziej przyloze. Dobra wiadomość jest taka, że zastosowałam się do Twoich rad i schudłam na razie w miesiąc 2 kg! Może to i malo ale jak na mnie to super i 54- to dla mn ie stala waga. Liczę jeszcze bardzo na -2kg, usiluję chodzic na piechote do szkoly- ok 3.5 km ale kolana bolą i czasem wiadomo musze odpuscic, ale mimo ze na wadze -2kg tylko, to jednak faldka na brzuchu mniejsza (od tzw. śmieciowego jedzenia) i szczuplejsze uda. Obiecuję sobie, że jak tylko schudne następne 2 kg i to ustabilizuję, to pomyslę o moich chorych napuchniętych i obleczonych tluszczem kolanach ;D A póki co- dziękuję bardzo!! ;****
littleflames94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 22:42   #13
smaks
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez littleflames94 Pokaż wiadomość
jednak będę musiala się stopniowo odzwyczaic od chleba, z czym będzie już trudniej zeby byla jasnośc, jem tylko ten ciemny
z chlebem to nie chodzi o kolor bynajmniej, może być "jasny" jak jest pełnoziarnisty, a z "ciemnym" chodzi o to, żeby był razowy, a nie z karmelem
i ja jedząc chleb i inne razowe makarony, kasze itp, schudłam parę kilo,
fakt, że część węglowodanów zastąpiłam jogurtem naturalnym, co mnie dość zaskoczyło, z dżemikiem dietetycznym, albo suszonymi owocami na późną kolację zamiast chleba daje radę
smaks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości