od 1 marca do lata :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 20:15   #1
polamanyludzik
Przyczajenie

od 1 marca do lata :)

Witam was wszystkie, których niepokoi wasza waga i dla własnego lepszego samopoczucia zdecydowałyście się zrzucić kilka kilogramów. Waze 70 kg przy wzroscie gdzie 175, może trochę więcej moje BMI jest prawidłowe. Ni mam kompleksów ani kłopotów, tylko moim zdaniem lepiej wziąc się za siebie teraz niż zapuścić się całkiem. Pomyślałam, że założę ten wątek, bo fajnie mieć oparcie w ludziach takich jak ja, wymieniać się doświadczeniami, pomysłami i radami. Odchudzałam się kilkanaście razy, w tamtym roku schudłam do wagi 61 kg, ale wyglądałam paskudnie, widać mi było żebra, a piersi zanikły całkowicie. Moim celem jest osiągnięcie 64-65 kg i utrzymanie wagi oraz wyrzeźbienie ud i mięśni brzucha. Dlatego planuję od 1 marca przejść na dietę do czasu pogody odpowiedniej do joggingu, jazdy rowerem. Na razie ćwiczyć nie będę - ewentualnie brzuszki, ponieważ w domu szybko mi się nudzą ćwiczenia, a siłownia jest dla mnie zbyt drogim wydatkiem. W czerwcu wyprowadzam się do domu jednorodzinnego na przedmiesciach, więc myślę że zacznę biegać z pupilem , tym bardziej że okolica sprzyja - łaki, lasy. Zapraszam wszystkie zdeterminowane panie do wspólnego odchudzania, które chcą pokazac swoje piękne ciało na plaży w wakacje

Edytowane przez polamanyludzik
Czas edycji: 2011-02-19 o 20:16
polamanyludzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 22:38   #2
alunkaa
Przyczajenie

Dot.: od 1 marca do lata :)

Witam
chętnie się przyłączę do wspólnego odchudzania.
a jak udało Ci się schudnąć do 61 kg?
ja mam 165 cm wzrostu ważę 59kg. jeszcze niedawno ważyłam 55. było mi z tym całkiem dobrze, ale chciałabym ważyć 53kg.
musi się udać! )
alunkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-19, 23:22   #3
polamanyludzik
Przyczajenie

dieta 1200kcal + 2 razy siłownia w tygodniu, potem trochę na dukanie a potem obzerstwo ;/
polamanyludzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 11:55   #4
lokiss
Raczkowanie

Przyłączam się do was Mi się ostatnio przytyło do 64 kg. A teraz nie biorę już leków i hormonów więc liczę po cichu na to, że wreszcie uda mi się zrzucić zbędny balast i wrócić do mojej starej wagi sprzed kuracji. A tak na marginesie mam 155cm
lokiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 12:37   #5
zielonomi_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polamanyludzik Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie, których niepokoi wasza waga i dla własnego lepszego samopoczucia zdecydowałyście się zrzucić kilka kilogramów. Waze 70 kg przy wzroscie gdzie 175, może trochę więcej moje BMI jest prawidłowe. Ni mam kompleksów ani kłopotów, tylko moim zdaniem lepiej wziąc się za siebie teraz niż zapuścić się całkiem. Pomyślałam, że założę ten wątek, bo fajnie mieć oparcie w ludziach takich jak ja, wymieniać się doświadczeniami, pomysłami i radami. Odchudzałam się kilkanaście razy, w tamtym roku schudłam do wagi 61 kg, ale wyglądałam paskudnie, widać mi było żebra, a piersi zanikły całkowicie. Moim celem jest osiągnięcie 64-65 kg i utrzymanie wagi oraz wyrzeźbienie ud i mięśni brzucha. Dlatego planuję od 1 marca przejść na dietę do czasu pogody odpowiedniej do joggingu, jazdy rowerem. Na razie ćwiczyć nie będę - ewentualnie brzuszki, ponieważ w domu szybko mi się nudzą ćwiczenia, a siłownia jest dla mnie zbyt drogim wydatkiem. W czerwcu wyprowadzam się do domu jednorodzinnego na przedmiesciach, więc myślę że zacznę biegać z pupilem , tym bardziej że okolica sprzyja - łaki, lasy. Zapraszam wszystkie zdeterminowane panie do wspólnego odchudzania, które chcą pokazac swoje piękne ciało na plaży w wakacje
A moim zdaniem nie ma sensu czekać do 1 marca, ale wziąć się za siebie od dziś albo przynajmniej od jutra (bo poniedziałek ), im szybciej zaczniemy, tym szybciej zobaczymy efekty a wiosna tuż tuż...
Ja mam 174cm i ważę 61 kg ( rok temu ważyłam 66kg), więc nie zależy mi aż tak bardzo na zrzuceniu kilogramów, ale na utracie centymetrów. Zawsze się zastanawiałam jak to jest, gdy dziewczyna o takim samym wzroście i takiej samej wadze jest dużo szczuplejsza ode mnie :/ no, ale cóż.. taka natura
Także do dzzieła dziewczyny
zielonomi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 12:48   #6
mili17199
Raczkowanie

GG do mili17199

mogę i ja się przyłączyć?W ciąży przytyłam 30kg i z 49kg zrobiło się 79kg.A teraz po roku jest 65kg.Zdrowa dieta plus 6W i cm spadają ale brzuszek jakby flak.Do 15 maja (komunia męża siostrzenicy) muszę zrzucić do 55kg.
30.08.2011.-61,55kg
mili17199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 16:34   #7
Lilly47
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielonomi_ Pokaż wiadomość
A moim zdaniem nie ma sensu czekać do 1 marca, ale wziąć się za siebie od dziś albo przynajmniej od jutra (bo poniedziałek ), im szybciej zaczniemy, tym szybciej zobaczymy efekty a wiosna tuż tuż...
Ja mam 174cm i ważę 61 kg ( rok temu ważyłam 66kg), więc nie zależy mi aż tak bardzo na zrzuceniu kilogramów, ale na utracie centymetrów. Zawsze się zastanawiałam jak to jest, gdy dziewczyna o takim samym wzroście i takiej samej wadze jest dużo szczuplejsza ode mnie :/ no, ale cóż.. taka natura
Także do dzzieła dziewczyny
Racja, nie ma sensu czekać tydzień, aby przejść na dietę bądź zmienić nawyki żywieniowe. Wiem co mówię, bo wczoraj rano postanowiłam, że odchudzam się "od jutra" i cały dzień ŻARŁAM świństwa. A co gdybym tą granicę przesunęła o kilka dni??? Miałabym do zrzucenia 2 kilo więcej, a gdybym zaczęła wczoraj?? Dziś byłabym już 2 dzień na diecie, czyli dwa dni bliżej celu

Lilly47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 20:27   #8
lokiss
Raczkowanie

Ja w sumie już od dziś jestem na diecie Ale jakoś tak od poniedziałku zawsze lepiej mi wychodzi, nawet nie wiem dlaczego tak. Dodatkowo planuję rzucić papierosy
lokiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 08:30   #9
alunkaa
Przyczajenie

ja zaczynam dzis poniedzialek i poczatek tygodnia, lepiej wczesniej pozbyc sie tej zmory.
najgorzej bedzie odmowic sobie slodyczyy ;/
a chpisow nie jem juz chyba 3 miesiace i jestem z siebie dumna

Edytowane przez alunkaa
Czas edycji: 2011-02-21 o 08:33
Stary 2011-02-21, 11:30   #10
Edzia_24
Przyczajenie

hej
jeśli mogę to i ja sie przyłączę ostatnio przez lenistwo, zimę i brak ruchu przytyło mi się tu i ówdzie ale w powietrzu czuć już wiosnę więc trzeba się wziąć za siebie żeby latem nie musieć się wstydzić ja zaczynam od dzis nie ma co czekać i mam nadzieję że razem uda nam sie schudnąć ja mam 176cm i ważę 68-niby prawidłowo jednak nie czuję się dobrze sama ze sobą;/ chciałabym schudnąć do 63kg i utrzymać tą wagę jak najdłużej
zatem dzieczyny zaczynymy))
Edzia_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 11:29   #11
bluszcz83
Przyczajenie

czesc dziewczyny
tez sie chetnie przyłącze bo juz tyle zwlekalam, ze az mi glupio. i co najgorsze sama siebie oszukuje, szok zero silnej woli
a tak na powaznie to zawsze latwiej odchudza mi sie w wakacje, bo wiecej godz spedzam w pracy i nie mam czasu myslec o jedzeniu, a teraz zima, gora 4godz w pracy i tylko siedze i wyjadam z półektak od listopada
chce schudnac 5kg i je utrzymac.
zaczynam od dzis diete warzywno owocowa, na pare dni ile dam rade, zeby oczyscic sie troche i potem dodam zboża i jogurty i bo uzależniona od mleka jestem
tylko ten piernik upieczony wczoraj kusi...
bluszcz83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 14:11   #12
dorotaw1979
Przyczajenie

Send a message via Skype™ to dorotaw1979

Z chcią się przyłączę . Ja niestety ważę już 76 przy wzroście 167 i nie wiem w którym momencie przegięłam. Chyba w tym gdzie przekroczyłam 58kg. ha ha ha
Stary 2011-02-22, 14:24   #13
tulipan1994
Zakorzenienie

Ja też chętnie się przyłącze mam 166 i niecałe 60 kg, a chciałabym 53...
tulipan1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 20:22   #14
alunkaa
Przyczajenie

A czy probowalyscie hula-hop ? podobno dziala. sama jakis czas cwiczylam ale nie bylo widocznych efektow bo za malo czasu na to poswiecalam. wiec nie wiem.. moze warto probowac?

Edytowane przez alunkaa
Czas edycji: 2011-02-22 o 20:27
Stary 2011-02-22, 20:55   #15
ulciaaa1989
Raczkowanie

Hej, pozwólcie, że się przyłączę

Dukana i ogólne dbanie o siebie zaczęłam w jakoś w lipcu.
Udało mi się schudnąć 12 kg (teraz ważę 54 kg przy 170 cm wzroostu) i czuję się z tym świetnie
Teraz potrzebuję wsparcia żeby wytrwać i nie wrócić do starych, złych nawyków.
Wszystkim, którzy zaczynają swoją przygodę z dietą życzę powodzenia i dużo wytrwałości !

CZEKAMY NA CIEBIE, CÓRECZKO!
ulciaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-22, 22:05   #16
kolorowatecza
Zakorzenienie

Nie wiem, który to już wątek, no ale co tam

Na R od piątku

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-22, 23:22   #17
Jokan1
Raczkowanie

witajcie,

chętnie się przyłączę.. ja widzę tu same chudzinki chcą się odchudzać; nie wspomnę o swojej wadze, ale mam dużo do zrzucenia

ja stosuję metodę Montignac, to znaczy zaczynam od 1 marca + ćwiczenia i liczę na Wasze wsparcie

pozdrawiam,

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez alunkaa Pokaż wiadomość
A czy probowalyscie hula-hop ? podobno dziala. sama jakis czas cwiczylam ale nie bylo widocznych efektow bo za malo czasu na to poswiecalam. wiec nie wiem.. moze warto probowac?
ja mam hula-hop, ale niestety nie umiem na tym ćwiczyć
jak się nauczyć???

Jokan1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 08:44   #18
Carmelle
Raczkowanie

Równiez się przyłączam - 172/3cm i 76kg.
Ma być 1200 kcal, i conajmniej 3 razy w tygodniu ruch.
Zaczynam jak wrócę z ferii do Warszawy (niedziela), póki co postaram się ograniczyc słodycze i śmieciowe jedzenie i jeździc jak najwięcej na snowboardzie

Carmelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 11:20   #19
eweelinaa91
Zadomowienie

Ja też się przyłączam, zaczęłam dzisiaj. Mam 168 cm, ważę 70 kg, chciałabym 55. Póki co zero ruchu, w przyszłym tyg zapiszę się na siłownię, tym razem będę na nią chodzić. Jestem na diecie vitalii, zobaczymy co z tego będzie.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 13:01   #20
KisseQ
Przyczajenie

Witam
Można się przyłączyć? Ja odchudzać zaczęłam się od piątku nie jest to jakaś rygorystyczna dieta - po prostu zaczęłam stosować zasadę MŻ, czyli mniej żryj. Zrezygnowałam ze słodyczy (co jest naprawdę wielkim wyczynem, jak dla mnie), białego chleba i bułek, fast foodów, potraw smażonych, słonych przekąsek, chipsów, gazowanych oraz słodzonych napojów. Piję wodę, herbatę zieloną, kawę zbożową. Zaczęłam jeść regularnie ok. 4-5 posiłków dziennie i o dziwo, pomiędzy nimi nie odczuwam głodu! Dzień zaczynam od śniadania, którym jest np. owsianka, czy też jajko. Ostatni posiłek jem przed 18 i jest to raczej coś lekkiego, np. serek wiejski lub twarożek. Postanowiłam zmienić swoją dietę, aby lepiej czuć się we własnym ciele, ale także dlatego, że mam już dość uczucia "zapchania" oraz wyrzutów sumienia po pożarciu (dosłownie) kolejnej tabliczki czekolady. BMI mam w normie - przy 165 cm wzrostu jeszcze w piątek ważyłam 57 kg. Do tej pory waga spadła mi do 54,3 kg. Wiem jednak, że na razie jest to jedynie spadek wody w organizmie (choć staram się wypijać dziennie ok. 1,5l płynów). Do kwietnia chciałabym, aby waga wynosiła 50 kg Sądzę jednak, że organizm sam zdecyduje, kiedy ma przestać "chudnąć". Waga więc nie jest moim priorytetem - bardziej zależy mi na cm Moim celem jest nie tylko zrzucenie paru cm i utrzymanie stałej wagi, ale także zmiana stylu żywienia.
Trochę boję się, że szybko stracę motywację, ale na razie nie daję za wygraną! Mam nadzieję, ze mi się uda Również za Was trzymam kciuki, Kochane!

odwyk
bez słodyczy już 16 dni

Edytowane przez KisseQ
Czas edycji: 2011-02-24 o 20:37
KisseQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 13:50   #21
Jokan1
Raczkowanie

Dot.: Dot : od 1 marca do lata :)

Cytat:
Napisane przez kclb81207 Pokaż wiadomość
Próbować , próbować i jeszcze raz próbować To nie jest trudne, aczkolwiek na początku sprawia trochę kłopotu Dasz radę sie nauczyć. A uwierz mi warto. Wyszczupla talie i biodra jak nic innego Pohulaj sobie np ogladajac tv na początku 15/ 20 minut zobaczysz efekty już niedługo ;P Pozdrawiam
dzięki
no to trzeba wyciągnąc hula-hoop ze strychu;-)
hi hi

witam nowe dziewczyny

Stary 2011-02-23, 14:47   #22
Gerdusia
Raczkowanie

To i ja dołączę, chcę zrzucić 6, max 7 kg i utrzymać wagę ale najbardziej chciałabym umięśnić okolice brzucha. To dla mnie najważniejsze, ja właściwie zaczynam już jutro - postaram się oczyścić organizm jakoś przed tym 1 III Najwyższy czas wziąć się za siebie
Buziaki
Gerdusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 17:10   #23
Jokan1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gerdusia Pokaż wiadomość
To i ja dołączę, chcę zrzucić 6, max 7 kg i utrzymać wagę ale najbardziej chciałabym umięśnić okolice brzucha. To dla mnie najważniejsze, ja właściwie zaczynam już jutro - postaram się oczyścić organizm jakoś przed tym 1 III Najwyższy czas wziąć się za siebie
Buziaki
Gerdusia, to możemy sobie rękę podać.
Moim największym problemem jest duży brzuch (2 ciąże), ale i przez moje obżarstwo

Jakie ćwiczenia stsoujesz na brzuch? Czy ktoś próbował ćwiczenia 6 Weidera? Są ciężkie, ale podobno dają niezłe rezultaty

Stary 2011-02-23, 17:42   #24
Diamentowa007
Raczkowanie

Witam ja również chciałabym się dołączyć ale pewnie zrobię to dopiero 1 marca niestety dopadła mnie angina i z tym jedzeniem to narazie nie fajnie ale do 1 powinno przejść więc póki co to powspieram was duchowo a od 1 do was dołączę
Diamentowa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 17:49   #25
Nessy23
Przyczajenie

Też zaczynam razem z Wami Od dzisiaj stosuje ONZ później będę jadła posiłki tak jak na ONZ ale dodam inne białka również nie tylko te które są opisane w tej diecie Musi się udać Powodzenia wszystkim

wzrost: 175 cm
Nessy23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 17:59   #26
Diamentowa007
Raczkowanie

Nessy23 mam pytanie co to ONZ ?
Stary 2011-02-23, 18:15   #27
Nessy23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Diamentowa007 Pokaż wiadomość
Nessy23 mam pytanie co to ONZ ?
Odchudzanie na zawołanie--->https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post25287740

Stary 2011-02-23, 18:47   #28
BelovedMoon
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny jeśli mogę to chętnie się przyłącze do Was, tylko jak część dziewczyn zacznę od dziś i dziś mówie: ODCHUDZAM SIĘ I ZERO ZAŁAMANIA <prosi>

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 20:05   #29
Diamentowa007
Raczkowanie

Nessy23 dziękuję za odpowiedz

BelovedMoon no pewnie że możesz zapraszamy
Stary 2011-02-23, 21:12   #30
Nessy23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BelovedMoon Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny jeśli mogę to chętnie się przyłącze do Was, tylko jak część dziewczyn zacznę od dziś i dziś mówie: ODCHUDZAM SIĘ I ZERO ZAŁAMANIA <prosi>
Ile masz wzrostu??

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Diamentowa007 Pokaż wiadomość
Nessy23 dziękuję za odpowiedz

BelovedMoon no pewnie że możesz zapraszamy
nie ma za co Jesli Cie ta dietka zainteresuje to podaj maila na priv to Ci ją przesle

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości