![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() która z was wybierała swój pierścionek zaręcz.?
J.w. Jestesmy ze soba prawie 8 lat i moj facet planuje zareczyny. Powiedzial ze lepiej zebym sama sobie wybrala pierscionek jaki mi sie podoba, bo on sie wogole na tym nie zna , a ja sama raczej nie nosze pierscionkow, wiec to bedzie jedyny jaki bede nosic i ma mi sie podobac. Czy wam wasi narzeczeni tez dali taki wybor?
P.S Z jakimi oczkami pierscionki zahaczaja sie o ubrania? Pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: która z was wybierała swój pierścionek zaręcz.?
my pierścionek wybieraliśmy razem
![]() ![]() najpierw patrzyliśmy na Allegro itp.(sklepy internetowe) - chciałam srebro z akwamarynem, ametystem lub szafirem ![]() okazało się, że ze srebrnym pierścionkiem z którymś z tych kamyków(do tego rozmiar 21) jest problem :P więc poddałam się i zgodziłam na złoto ![]() poszliśmy razem do złotnika, dostaliśmy katalog i wybraliśmy ![]() I mam pierścionek, który noszę cały czas - czasem nawet zapominam go zdjąć gdy kremuję ręcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Pierścionki z wystającymi kamyczkami najczęściej zahaczają o ubranie.
Ja sama wybierałam (chodziliśmy po sklepach wspólnie z Narzeczonym)i tak trwało to 2 miesiące. Pokazywałam co mi sie podoba (a nie było tego dużo) a on wyrażał swoją opinię. Mimo, że gust mamy zbliżony mówił, że samemu byłoby my trudno wybrać. Razem wybieraliśmy też obrączkę zaręczynową dla Niego. Na czas płacenia za pierścionek ja wyszłam ze sklepu, a kiedy ja płaciłam za obrączkę - on wyszedł. Takie minimum niespodzianki ![]() A poniżej w linku efekt naszych wyborów: http://kot-malenstwo.blogspot.com/20...arafialne.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Również wybrałam swoj pierścionek
![]() ![]() ![]() Mam koleżankę, która dostała koszmarny pierścionek(co zresztą sama przyznaje), nie nosi go wcale. Nie chciałam, żeby u mnie tak było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Planowaliśmy zaręczyć się w sierpniu 2006 roku (i tak też się stało) i na początku lata zaczęliśmy chodzić po jubilerach. Niestety oferta pierścionków jakoś do nas nie przemawiała, zmęczeniu po całym dniu wracaliśmy już do domu. W drodze powrotnej wpadliśmy na pomysł, aby jeszcze skoczyć do sklepu kupić coś na kolacje i nagle przypomnieliśmy sobie, że niedaleko jest jeszcze jeden jubiler. Weszliśmy do niego, zaczęłam oglądać pierścionki. Mój partner zrobił wielkiego banana, ciesząc się, że ma już coś upolowanego. Po kilku minutach ja też miałam już swój typ, co się okazało to był ten sam pierścionek, który wypatrzył partner. Szczerze mówiąc bardzo mnie to ucieszyło, że i w tym przypadku jesteśmy jednomyślni. Moje cudo przymierzyłam, okazało się tylko, że jest o jakieś 2 rozmiary za duże, ale bez problemu zmniejszyli go u złotnika i już ok. 2 lata świeci mi na paluszku
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja szczerze mowiac nawet nie pomyslalam o tym, zeby kupowac z TŻtem pierscionek. Dla mnie to miala byc niespodzianka. Zdalam sie na Jego gust. I sie nie przeliczylam. Wybral swietnie. Nic dodac nic ujac
![]() A ta adrenalina zanim go zobaczylam.... Polecam takie niespodzianki. I wydaje mi sie, ze nawet jak ten zakupiony przez niego nie bedzie moze takim o jakim marzycie, to to i tak nie bedzie mialo znaczenia. Liczy sie to, ze dostaje sie go od ukochanej osoby, jako pewien symbol. I napewno bedzie sie Wam wydawal najladniejszy pod sloncem. Moja przyjaciolka wybierala swoj pierscionek z narzeczonym i pamietam jak wrocila do domu to az plakala, tak jej sie potem niepodobal ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam pierścionki z TŻ-em, ale on sam wybierze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-02-25 o 16:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
typowa kobieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja tez miałam to szczęście, ze TZ zabrał mnie ze soba, abyśmy mogli coś dla mnie wybrać. I tez jednomyslnie ten sam wpadł nam w oko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie należałam do kobiet noszących pierścionki, ale TŻ wiedział, jakie lubię kolory, że nie lubię złota tylko srebro i że mam bardzo szczupłe palce. Z tą wiedzą udał się do jubilera i sam kupił mi pierścionek z białego złota z cyrkoniami. Bardzo go lubię.
Wszystkie kamienie w pierścionku haczą ubranie (chyba że jest to bardzo duży kamień w takiej ramce a nie w "koszyczku", ale takich pierścionków zaręczynowych nie widziałam ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja swój pierścionek zaręczynowy wybierałam z obecnym mężem
![]() Jeśli chodzi o biżuterię to jestem bardzo wybredna,poprostu coś musi mi wpaść w oko. Dlatego wspólnie podjęliśmy taką decyzję,że najlepiej będzie jak sama sobie wybiorę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja wybierałam pierścionek z moim tż i bardzo sie z tego powodu cieszyłam. Ja mam bardzo szczupłe palce i niejednokrotnie jubilerzy mówili że są pierścionki których nie zmniejszą niż 1,2 rozmiary. Poza tym to było bardzo przyjemne wchodzi do śklepu a mój TZ mówił:"szukamy pierścionka zaręczynowego"
![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
my też razem wybraliśmy mój pierścionek,z czego bardzo się cieszę,w zasadzie to jednak TŻ dokonał ostatecznego wyboru-zostały dwa i ja nijak nie mogłam się zdecydować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi dziewczyny na której ręce nosi sie pierscionek zareczynowy i na którym palcu. Chyba na lewej ? Pytam powaznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
joaa12 - z tego co czytałam w sieci zdania są podzielone
![]() część dziewczyn nosi na prawej ręce - druga część na lewej ![]() mało tego - palce też nie są "pewne" ![]() ![]() czytałam opinie, że należy nosić na palcu serdecznym prawej ręki, żeby wszyscy widzieli, że to zaręczynowy i że ten palec jest "zarezerwowany" na obrączkę ![]() czytałam też - że z tego samego powodu(że prawa ręka i palec serdeczny) nie należy nosić na tamtym palcu, tylko na lewej ręce, palec serdeczny (bo ten sam palec u prawej dłoni jest zarezerwowany pod obrączkę i dlatego nie należy na nim nosić pierścionka), poza tym to jest ponoć staropolski obyczaj (?) ![]() ale są też dziewczyny noszące pierścionki zaręczynowe na palcach środkowych ![]() ja noszę na palcu serdecznym lewej ręki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=162651 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No prosze jak sie watek rozwinął. Ja wyczytalam ze na lewej rece na serdecznym, wiec w czasie przmiarek tak zakladam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja też wybierałam sama. Mój TŻ nie powiem, próbował SAM go wybrać, ale po którejś z kolei wyprawie do jubilera poddał się i poprosił żebym sama wybrała. No i wybrałam po 3 podejściu
![]() Ja też zwracałąm uwage na to żeby nie zahaczał za ubranie podczas codziennego noeszenia. Wybór padł na pierścionek przypominający obrączke wysadzaną kamieniami. No i kolor oczywiście. Nie lubie typowego złota więc pierścionek miał być ze złota białego i żółtego. Zresztą takie same wybraliśmy obrączki. Pierścionek nosze już prawie 2 lata i ciągle bardzo mi się podoba. Obrączki niespełna rok ale też bym nie zmieniła. Aha, niespodzianką zaręczynową było to, że nie wiedziałam kiedy go dostane. Miałam różne typy: rocznica, święta, urodziny itp. a on oświadczył się w najmniej oczekiwanym momencie. I to było piękne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja też miałam to szczęście, że wybierałam pierścionek sama podczas typowego wypadu w celu pierścionkowym właśnie.
Bardzo się z tego cieszę, mam pierścionek piękny, taki o jakim marzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
KWC
|
Wybieraliśmy wspólnie, kupował go przy mnie. Nie było efektu "zaskoczenia" ale jakoś mi tego nie żal.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
my też wspólnie wybieraliśmy mój pierścionek zaręczynowy i też nie żałuję że nie było efektu zaskoczenia :P
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
A ja pooglądałam najpierw pierścionki w internecie a potem pokazałam TŻ o jakim marzę (chodziło mi o kształt). Na szczęście idalnie wytłumaczył złotnikowi (bo robił na zamówienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.