![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Prima aprilis - żarty które zrobiłyście, na które dałyście się nabrac itp.
Z okazji, że dzisiaj 1 kwietnia, przyszło mi do głowy, żeby założyc wątek o tym jakie psikusy robiłyśmy, na jakie dałysmy się nabrac. Takie, które się nie udały, lub brakowało im troche wyczucia - też
![]() Zaczynam: jak byłam mała, co roku rano przybiegałam do taty, który jest strażakiem krzycząc "Tato! Syrena wyje! Pożar!" Pamiętam, że tylko raz dał sie nabrać - kiedy zewrał sie z łózka krzyknęliśmy "Prima aprilis!", później już był wyczulony na te zarty i już wiecej nie dał się nabrać. w liceum postanowiliśmy zrobić psikusy nauczycielom. Przed lekcją matematyki, w porozumieniu z inną klasa (którą uczył ten sam nauczyciel) zamieniliśmy się salami. Kiedy tylko matematyk wszedł, ktos zadał mu pytanie dot. ostatniej lekcji, a nauczyciel zaczął tłumaczyć. Po ok 35 minutach (tak, tak - 10 minut przed dzwonkiem ![]() ![]() Tego samego dnia mieliśmy chemię, z babką która z każdą pierdołą biegała do dyrektora. Przed lekcją schowaliśmy się w wolnej sali (mieliśmy podgląd na drzwi do naszej), nauczycielka weszła - 3 sekundy - wybiegła z klasy i pędem do dyrektora, że jej klasa na wagary poszla! W tym czasie my już wróciliśmy do sali, za chwilę wpada nauczycielka z dyrektorem, pytają "Gdzie byliście?" a my "Od 10 minut siedzimy w sali i czekamy na panią profesor". Dyrektor się kapnął że chodzi o żart i zaczął się śmiać. Gorzej było z profesorką ;] I jeden który wymysliła koleżanka z grupy, należy do tych "mniej udanych". Było to już na studiach, z okazji że mieszkam niedaleko miasta w którym studiuję, to codziennie dojeżdzam. Będąc juz w autobusie dostałam smsa że zajęć nie ma, wisi ogłoszenie na tablicy ogłoszeń. W takim razie wysłałam smsy do 7 osób, z prośbą żeby wszystkich zawiadomili, bo wiele osób dojeżdza codziennie, żeby nie musieli sie fatygować - za każdym razem kiedy zajęc nie ma tak robimy. Z racji że juz byłam prawie na miejscu i miałam troche czasu do autobusu powrotnego, zaszłam na uczelni. Zerkam na ogłoszeia - o odwłoanych zajęciach nic nie ma. Patrze - wykładowca którego "miało nie być" idzie spokojnie korytarzem. Pytam czy zajęcia będa normalnie, a ten odpowiada "A dlaczego miało by ich nie być?" No to dawaj, dzwonie do wszystkich i prostuje informację. W skutek "żartu" 5 osób przyjechało dopiero na drugą część zajęc. A koleżanka która wpadła na pomysł została zjechana z góry na dół. szukałam wątku po podobnej tematyce, nie znalazłam - jesli jednak mi umknął - proszę o wybaczenie i połączenie ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prima aprilis - żarty które zrobiłyście, na które dałyście się nabrac itp.
Mnie jeszcze nikt nie nabrał, ale zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest żart:
http://www.papilot.pl/diety-zdrowie/...-za-ciaze.html ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prima aprilis - żarty które zrobiłyście, na które dałyście się nabrac itp.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale jestem zła....
Mam podpisaną umowę o stypendium, pokaźna kwota, ma mi wpłynąć lada dzień i mam kupić sobie laptopa... No, ale nie jestem pełnoletnia i pieniądze wpłyną na konto rodziców. Dzisiaj wracam do domu a tata, że jest cała kasa i dzisiaj jedziemy po laptopa. A ja już taka szczęśliwa i wgl ubieram się do wyjścia a tata Prima Aprilis ! Myślałam, że szału dostanę ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
![]() a u mnie nic nuda tylko w tv mówili że wchodzą nowe przepisy dla kierowców że każdy w aucie musi mieć alkomat i zamontowane blokadę prędkości,i już miałam nerwa bo myślę sobie po co mi alkomat przecież nie piję a tu żart dałam sie nabrac
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
wejdźcie na youtube, i włączcie jakiś filmik
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a co ?
u mnie normalnie działa ja dziś rano dałam się wkręcić - wróciłam z psem ze spaceru, usiadłam przed tv z kawą i śniadaniem, włączam telewizor , leci DDTVN a tam na zegarku 10.30 ( a ja do pracy na 10.00 ) jak się zerwałam do mojego pokoju. dopiero po chwili zajarzyłam , że przecież dziś 1 kwietnia ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a mnie nikt dzis nie zrobil kawału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Mój nauczyciel od namieckiego też sobie z nas zażartował też.
Przychodzi do sali i mówi poważnym tonem, że ma komunikat, że OKE zdecydowało, że każdy kto na świadectwie będzie miał 5 z niemieckiego jest zwolniony z matury z ów języka. My się juz głupi cieszymy i nagle komuś się przypomniało, że dziś prima aprillis ![]() Komunikat zupełnie niewiarygodny, a jednak udało mu się nas nabrać ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hah,nieźle..
![]() mnie nikt nie dał rady zrobić kawału.. pare prób było ale nie dałam się nabrać ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Nie zrobiłam nikomu dowcipu,ale....
dziś rozmawiałam ze znajomym, mówi: -dostałem wypowiedzenie... ja na to: - ha,ha,ha, ale żartowniś Po czasie..... naprawdę go wylali..... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mnie córka nabrała - powiedziała, że kiedy mnie nie było, to do domu przyszedł komornik... Zachodziłam w głowę, co u diabła znowu zawaliłam
![]() A przed laty to mi zrobiła jeszcze większy kawał, bo się urodziła w prima aprilis (przed terminem) ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
W tamtym tyg wynajęliśmy z TŻtem pięęęękne mieszkanko
![]() ![]() ![]() Dziś przełożyłam karte SIM do starej cegły bo tel tego nazwać nie można która cały dzień się ładuje i jeszcze sie nie naładowała i TŻ dzwoni: *Naprawiłaś tel! - Nieeeeee, to stary, pewnie zaraz Nas rozłączy. *No słuchaj, bo jest mały problem. - I tu Nas rozłączyło. ![]() Oddzwaniam za chwilę. -No mów co się dzieje. * No słuchaj, bo gośc powiedział, że ma znajomych na to mieszkanie i lipa. Nie wypaliło. Dzwoniłem do tego [...] faceta (oglądaliśmy też inne) i ma sie jeszcze skontaktować. No nie wiem jak to teraz... - Nie gadaaajj!! Ale chamstwo! ![]() Mojej miny nie chciałybyście widzieć. Już sie całkiem wyłączyłam. TŻ cos mówi ja go nie słucham. Na co krzyczy za chwilę: Prima aprillis kochanie! I zaczyna sie śmiać! Myślałam, że go zabiję!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
moja mama zrobiła kawał tacie równo 20 lat temu hehe
![]() 3 razy biedny dzwonił do szpitala i nie wierzył że córka mu sie urodziła ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
![]()
budzi mnie matka i mówi, że pies się zesrał i zlał w kuchni i żebym
to posprzątał.. więc wygramoliłem się z łóżka i z obrzydzeniem na twarzy zacząłem węszyć nosem za świeżym parującym klockiem. Chodzę tak ze zmiotką i papierem 20 sekund zaglądając pod stół, krzesła, obok lodówki i obok doniczki.. cholera nie ma nic! Myślę, może w pokoju się zesrał, a nie w kuchni! Tam to samo.. chodzę węszę, skradam się na czworakach i nasłuchuję, no nie ma tutaj też nic! Ukradkiem zaglądnąłem do łazienki.. cisza. Jeszcze jeden rzut okiem na pokój.. i widzę jakąś karteczkę leżącą na pościelonym łóżku, podchodzę bliżej i czytam: prima aprilis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
W tym roku zadnego ciekawego żartu nikt mi nie zrobił ale za to w zeszłym roku moja pani od polskiego zrobiła nam kartkówka o temacie : napisz rozprawke o tezie "wyrażenie przyimkowe w zdaniu orzecznikowym". Cała klasa w szoku i w książce pokryjomu czegoś szuka
![]() - ta sama pani innej klasie tez niezłego psikusa zrobiła.Normalna lekcja, wchodzi drektor i krzyczy do uczniów że ćwiczenia przeciwpożarowe i tylko oni jeszcze siedzą w szkole(Pani byla w zmowie z dyrkiem) To wszyscy szybko wychodza malo sie nie pozabijaja w biegu a na zewnątrz nikogo nie ma.A pani PRIMA APRILIS hehe xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Napisałam TŻ sms-a o treści :
Kochanie, przed chwilą była u nas Garda (Irlandzka Policja), pytali o Ciebie! Nastepnie zadzwonił i pytał o co chodzi. Zaczełam mu wkręcać,ze było 2 gardzistów, pytali sie kiedy bedzie i mówili coś o jego samochodzie (jeżdzi wciąż na polskich blachach). A na koncu , gdy sie juz kompletnie wkręcił i wystraszył, wykrzyknełam Prima Aprilis kochanie! Szkoda ,ze nie widziałam jego miny, to musiał być dopiero widok ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy wy też nie nawiedzicie tego dnia
Dla mnie dzień jak każdy inny
![]() Wątek dot. ów dnia ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=325313
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj nikomu żartu nie zrobiłam
![]() Za to moja koleżanka powiedziała koledze z klasy, że wzywa go wicedyrektorka. A on wchodzi do gabinetu: -Pani mnie wzywała? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
aaa... przypomniało mi sie ze kiedys zrobilam bylemu TZ kawał ze jestem w ciazy i sie nabrał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
fajnie że tak subtelnie i z wyczuciem opisałeś sytuacje .
Własnie jadłam, ale nie wiem czemu jakos przeszła mi ochota na jedzenie ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Współczuję szczerze
![]() Dzisiaj trochę bałam się iść do szkoły- nie wiedziałam co mnie czeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
mi tata powiedzial, ze odwolali dzisiaj zajecia w szkole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Mnie raniutko obudził SMS od przyjaciela, którego uważam za mojego brata, tak jest mi bliski.
Przytoczę z cenzurą ![]() "Co ty ku*wa na mnie nagadałaś? Jak nie wiesz to się nie wpie*dalaj w nieswoje sprawy. To jest moje życie, a tobie gó*no do tego co z nim zrobię! Myślisz, że długo jeszcze będziesz mi obrabiać dupę za moimi plecami? Jeszcze raz, a inaczej to załatwię. Żegnam." Jako, że mam to do siebie, że we wszelkie złe newsy wierzę, od razu łzy w oczach i odpowiedź "Mogę chociaż wiedzieć o co chodzi...?". Po chwili SMS: "Prima aprilis!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.