co tu sie dzieje??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-05-22, 17:10   #1
rzyrafka
Zakorzenienie

Exclamation

co tu sie dzieje???

jestem troche zdziwiona, a nawet bardzo tym co ostatnio sie dzieje zwlaszcza na forum Moje Makijaze!!! to forum zostalo zalozone po to by oceniac makijaze, a nnie oceniac komentarze oceniajacych. jesli zalozycielka watku poczuje sie obrazona to niech sie sama broni. a to co sie stalo w skrocie brzmi tak:
ktos cos napisal
drugi napisal ze poprzedni mogl urazic kogos
pierwszy zaatakowal drugiegi bo nikt nie lubi jak sie go krytykuje i napisal cos, co dotknelo drugiego.
na to przylczaja sie kolejni ktosie i forum dzieli sie na 2 czesci wzajemnie sie oskarzajace. Postuluje wprowadzenie do regulaminu forum takiego oto paragrafu:
Oceniaj tylko makijaz, a nie napisane pod nim komentarze.
Rozumiem, ze pewne przyjaznie sa tu tak silne i nie sposob nie stanac w obronie bliskiej wizazanki. Lecz wydaje mi sie ze najlepszym sposobem na unikniecie dalszych sporow jest ignorowanie , (jak ktos gdzies juz je okreslil) chamskich postow przez reszte komentujacych i pozostawienie ich do rozrachunku miedzy ich autorami a zalozycielka watku, ewentualnie w skrajnych przypadkach moderatorce. PS: ta wypowiedz jest tylko i wylacznie powodowana moim poczuciem ze nalezy unikac klotni i nieporozumien, i nie zycze sobie aby ktos to rozumial jako nakaz obojetnosci. moze nie chce sie wam juz wypowiadac na ten temat, ale trzeba cos wreszcie zrobic ob inaczej przy kazdym nastepnym makijazu beda wybuchaly takie spory. Poprostu pozostanmy przy ocenach. pozytywnych, czy tez negatywnych ale zawsze popartych naszymi argumentami i co najwazniejsze kultura osobista.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 17:13   #2
aleksandra999
Wtajemniczenie

Dot.: co tu sie dzieje???

bingo
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 17:21   #3
IkaIna
Raczkowanie

Czy zakladanie kolejnego watku analizujacego ten temat ma w czyms pomoc?
Ja uwazam ze dwa wystarcza i niech wiecej nie powstaje bo niczego dobrego to nie wnosi.
pozdrawiam ika
Stary 2005-05-22, 18:01   #4
Baubo
Rozeznanie

Myślę, że warto bylo ten wątek otworzyć. Popieram! To jest jedyny sposób na oczyszczenie sytuacji i wyjasnienie sobie pewnych spraw.
Moim zdaniem trudno będzie oczyścic atmosferę wypowiadając sie w wątku z makijażami czy też w wątku o odejściu (wszystkie wiemy o co chodzi).
Ten wątek może być jak taki neutralny grunt, taka no man's land tej wojny wizażowej.
Co się tu dzieje? Myśle po prostu, że ktos rzucil kamyczek i wywołał lawinę, kltóra predzej czy później i tak by zostala wywołana. A dla czego wywołał lawinę? Bo za długo były tłumione pewne zachowania. Krótko mowiąc, bo nie chcę sie rozpisywać. Zabrakło czasami takiej zdrowej szczerości i otwartości w tej "walce o dobrą atmosferę na wizazu". I brakowalo takich asertywnych zachowań (w tym konstruktywnej krytyki) w wielu wątkach. Bo tak na prawdę dobra atmosfera nie może się opierac na slodzeniu sobie i na "dziumdzianiu" tylko na otwartej wymianie mysli i na uczciwości wobec drugiej osoby (bo to jest tak na prawdę oznaka szacunku).

I szkoda mi teraz Agi i Beliczka, bo one zostały ofiarami ukrywanych problemów wizażu (tych mechanizmów ktore tu dzialają).
Baubo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 18:08   #5
lucille
Wtajemniczenie

Baubo - podpisuję się pod tym
lucille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 18:11   #6
aleksandra999
Wtajemniczenie

Stało się jak się stało.Nie róbmy tragedii bo nic strasznego się nie stało.Zarówno Aga jak i Beliczek to przeżyją,nie róbmy rozciapanych mimoz z siebie i innych Wizażanek.Miała miejsce ostra i zażarta dyskusja ,ot i wszystko.Nikt nie powinien się obrażać bo nie ma podstaw.Tak uważam-może jestem gróboskórnym potworem ,nie wiem,ale ośmielam się twierdzić ,że atmosfera się oczyściła i przewiduję spokój aż do kolejnej kumulacji PMS-u na forum.No,w końcu są to prawie same kobiety i takie są tego konsekwencje...hahahah.Ca łuję Was syćkie.
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-05-22, 18:54   #7
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IkaIna
Czy zakladanie kolejnego watku analizujacego ten temat ma w czyms pomoc?
Ja uwazam ze dwa wystarcza i niech wiecej nie powstaje bo niczego dobrego to nie wnosi.
pozdrawiam ika
nie zrozumialas mnie wcale. Chcialam zaapelowac o zaprzestanie komentowania komentarzy i skupienie sie tylko na makijazach. od plotek jest forum plotkowe.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości