|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak wyrywac wloski z wtarzy (problem faceta) ?
otoz mam problem. mam dosc silny zarost i pojedyncze wloski pojawily sie dosc wysoko pod oczami, sa one ciemne i calkiem grube. chcialobym wymodelowac sobie ten rejon i powyrywac te wloski. jak sie za to zabrac ? peseta ? raz wyrwalem jeden wlosek peseta i potem mialem czerwony pryszcz (maly bo maly ale byl).
a wiec po kolei drogie Panie, jak wyglada schemat postepowania w wyrywaniu wloskow, tak aby nie powstawaly te czerwone podraznienia? czym posmarowac najpierw, czym po ? w jakis sposob wcyiagac te wloski ? 2 razy na tydzien robie peeling twarzy specjalnym zelem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: jak wyrywac wloski z wtarzy (problem faceta) ?
radzę, idź do kosmetyczki, niech Ci to zrobi za 20zł i doradzi, jak potem samemu.
jeśli koniecznie chcesz sam, najlepiej rozgrzać skórę, zrobić peeling, rozmiękczyć. wyrwać i posmarować na to specjalnym kosmetykiem po depilacji (jest tego trochę). jak robisz regularnie peeling, to te włosy nie powinny wrastać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
najlepiej wyrywać po długiej ciepłej kąpieli
![]() wtedy włoski są miękkie i łatwiej "wychodzą" polecam balsam po goleniu nivea http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:1,s:0 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Myślę, że pryszczyk był spowodowany albo tym, że nie oczyściłeś przed/po zabiegu twarzy, albo przyszczypałeś skórę. Czasami tak się dzieje.
Depilacja brwi to żadna filozofia- najlepiej po ciepłej kąpieli, jak napisała kopnienta, weź pensetkę i powyrywaj co ci tam przeszkadza. Buzia musi być koniecznie czysta, po depilacji przejedź podrażnione miejsca tonikiem albo znów umyj twarz. Podrażnienia są nieuniknione- w końcu wyrywasz włosy z delikatnej skóry, ale po kilku godzinach nie ma po nich śladu. Dlatego też najlepiej wyrywać włoski wieczorem, przed spaniem- podrażnienie zdąży zejść (choć ja mam często po depilacji na następny dzień jeszcze zaróżowione łuki brwiowe, ale nie jest to rażące), a i nie osadza się na niej tyle brudu, sebum się nie produkuje tak wiele, jak w ciągu dnia. Jeszcze lepszym rozwiązaniem, jeśli twoim problemem nie są pojedyncze włoski zupełnie oderwane od łuku brwiowego, będzie pójście do kosmetyczki, która nada brwiom taki kształt, jaki ci się podoba. Później będziesz mógł już bez obaw o normalny wygląd sam wyrywać odrastające włoski. Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Stromanthe on nie pisał o brwiach
![]() nie NAD oczami a POD oczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ok czyli po kapieli i umyciu twarzy
w po wszystkim moge jeszcze miejsce gdzie wyrwalem wlosek woda utleniona przemyc delikatnie wacikiem ? czy raczej lepiej nie uzywac wody utelnionej w tym celu ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
lepiej jakiś balsam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Te "pryszcze" to może być zapalenie mieszków włosowych, mi one wyskakują przy wyrywaniu plastrami meszku nad górną wargą. Pomaga mi Davercin w płynie (na receptę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
moze jeszcze jakas pani sie wypowie i cos doradzi. czym to dezynfekowac/przemywac ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie bardzo rozumiem,gdzie są te włoski?
![]() Jesli rozmawiamy o miejscach delikatnych po depilacji to tam,gdzie mam delikatne miejsca,po depilacji używam tego kremu.Jest tani niesamowicie,ale dzięki temu,że tłusty,żadne kropki mi nie wyskakują https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wy.html&next=1 Edytowane przez platekrozy Czas edycji: 2011-04-23 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26488302]Stromanthe on nie pisał o brwiach
![]() nie NAD oczami a POD oczami ![]() Ojoj, gapa ze mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli po prostu po wyrwaniu nie dezynfekowac niczego, a zwyczajnie nawilzyc jakims tlustym kremem ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
nie jakimś a po goleniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Te pryszcze wyskoczyły Ci od razu po wyrwaniu czy np po jakimś jednym-dwóch dniach? Ja obstawiam 3 rzeczy: jeśli od razu po to po prostu zwykłe podrażnienie , które powinno zniknąć w ciągu paru godzin, jeśli po 2-3 dniach to albo po prostu odrastający włosek albo nie wyrwałeś go całkowicie z cebulką tylko urwałeś przy skórze więc po prostu zrobił się trochę stan zapalny przy tym włosku który pozostał w skórze.
Ja proponuje: najpierw ciepła kąpiel, jeśli nie to zmocz ręcznik ciepłą wodą i przykryj twarz na parę minut, wyrwij ładnie kłaczki, starając się ich nie urwać tylko wyrwać w całości. Po zabiegu przetrzyj twarz jakimś lekkim tonikiem nawilżający, wodą/balsamem po goleniu. Jeśli masz tłustą cerę, która zbytnio się nie wysuszy możesz najpierw przetrzeć spirytusem zwykłym-uwaga może trochę piec ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
no po prostu po 1-2 dniach taki maly czerwony obrzek jest. nie zawsze to sie pojawia ale jednak.
Ashaai -> moze byc balsam nivea do skory wrazliwej? i pytanie z innej beczki. czy na codzien uzywac kremu nawilzajacego do twarzy , czy tez bedzie skutkowac to przetluszczaniem sie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
nawilżanie =/= natłuszczanie
![]() czyli niekoniecznie będzie się przetłuszczała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.