Szał ciał! Zgrabna pupa to podstawa! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Notka

Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało?

Narzędzia
Stary 2011-04-02, 00:21   #1
zua
Wtajemniczenie

Szał ciał! Zgrabna pupa to podstawa!

Ucieszyłam się jak zobaczyłam ten konkurs, ponieważ kilka dni temu postanowiłam zacząć ćwiczyć, aby w miarę dobrze wyglądać w kostiumie kąpielowym! A lato tuż tuż!

Przez zimę praktycznie zero ruchu, siedzący tryb życia i niestety przybyło mi kilka cm w biodrach i udach. Ale tylko w tych właśnie częściach ciała… dlatego mam problem z nieproporcjonalną sylwetką (duża pupa, mały biust).

Wybrałam ćwiczenia Brazil Butt Lift (BBL) aby wyszczuplić i ukształtować moją pupę! Na temat tych ćwiczeń jest wiele pozytywnych opinii. Dlatego postanowiłam spróbować… Czy mi się uda? Zobaczymy…

Przed rozpoczęciem ćwiczeń zmierzyłam obwód bioder i ud. Po to aby móc porównać czy po ćwiczeniach coś się zmieni czy nie. Po zakończeniu ćwiczeń podam ile mi ubyło cm (oby jak najwięcej!)

Nie wszystkie pupy są takie same, dlatego ćwiczenia BBL wyróżniają 4 programy ćwiczeń. Każdy może znaleźć coś dla siebie:

1. Lift & Shape
2. Slim & Shape
3. Slim & Lift
4. Classic

Każdy z programów trwa 4 tygodnie.

Ja wybrałam Slim & Lift.

Zaczęłam ćwiczyć niespełna tydzień temu. Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem:

TYDZIEŃ 1
27.03 – Booty Basic + Bum Bum
28.03 – Cardio Axe + High & Tight
29.03 – Cardio Axe + Bum Bum
30.03 – przerwa
31.03 – Cardio Axe + High & Tight
01.04 – Bum Bum + Tummy Tuck

Dla zainteresowanych podaję link gdzie można ściągnąć ćwiczenia: http://thepiratebay.org/torrent/5772...azil_Butt_Lift

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg programy.jpg (149,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Slim & Lift czesc 1.jpg (62,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Slim & Lift czesc 2.jpg (64,5 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez zua
Czas edycji: 2011-04-07 o 22:06
zua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 21:02   #2
mirahuana
Przyczajenie

Dot.: Szał ciał! Zgrabna pupa to podstawa!

Naprawdę ciekawie wyglądają te ćwiczonka. Sama zabawa.
Przekonały mnie i chyba dołączę do moich treningów.

Trzymam kciuki za piękne tyłeczki !
mirahuana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 12:51   #3
zua
Wtajemniczenie

02.04 – przerwa

TYDZIEŃ 2
03.04 - Sculpt
04.04 – Cardio Axe + High & Tight
05.04 – Sculpt
06.04 - Cardio Axe + Bum Bum

coś o ….

HIGH & TIGHT

Są to moje ulubione ćwiczenia.
Trwają 37 minut. Jest napisane, że potrzebujemy: obciążników na kostki oraz gumy do ćwiczeń. Jednak ja ćwiczę bez. Po pierwsze nie posiadam, po drugie nie wiem czy dałabym rade, ponieważ i bez tego sprzętu strasznie się meczę. Pewnie za jakiś czas, jak moja kondycja poprawi się zaopatrzę się..
Ćwiczenia głównie na mięśnie ud i pośladki. Tempo jest dość szybkie, przerwy między ćwiczeniami krótkie. Także po wykonaniu ćwiczeń można się czuć zmęczonym, obolałym. I dzięki temu wiemy, że trening był dobry!

Poniżej fragment ćwiczeń. Zachęcam co ćwiczenia!

Edytowane przez zua
Czas edycji: 2011-04-07 o 22:05
Stary 2011-04-08, 16:15   #4
zua
Wtajemniczenie

07.04 - Sculpt

Coś o…

BUM BUM

Uważam ze są to najtrudniejsze ćwiczenia. Tempo zabójcze! Trwają 30 minut. W tych ćwiczeniach skupiamy się przede wszystkim na naszych pośladkach, biodrach i udach.

Na początku rozgrzewka. Plie, czyli przysiady na dwóch nogach z całkowitym zgięciem nóg w kolanach z oderwaniem pięt od podłogi (grand) – takie ćwiczenie świetnie działa na łydki – i półprzysiad bez odrywania pięt od podłogi (demi). Każdy element rozgrzewki jest tak skonstruowany aby nie tylko rozgrzewać mięśnie już do właściwego treningu, ale także skupiamy uwagę na pośladkach!

Bum Bum składa się z wielu ciekawych i wyjątkowych ruchów np. Ipanema Walk. Zaczynamy od szybkiego, gwałtownego ruchu prawej nogi w tył, następnie ugięcie lewej nogi w kolanie do 90 stopni i ponownie szybki ruch prawej nogi w tył. Po tym, tą samą nogę przesuwamy do przodu, przed siebie, następnie ugięcie nogi w kolanie i znów szybki ruch prawej nogi do przodu. I czynność się powtarza. Dla utrzymania równowagi gdy prawa noga jest z tyłu, nasze ręce kierujemy w lewą stronę, gdy jest z przodu ręce w prawą stronę.

Stary 2011-04-08, 20:08   #5
Inka_
Zadomowienie

zauważyłaś już jakieś efekty?
Stary 2011-04-08, 20:46   #6
zua
Wtajemniczenie

Powiem Ci, że tak. Nie są to może jakieś znaczące różnice, ale wydaje mi się, że tyłek jest bardziej ujędrniony. Po drugie zauważyłam mniejszy cellulit. Po trzecie poprawiła się moja kondycja. Na początku musiałam robić kilka przerw podczas jednego treningu. Teraz wystarczy mi jedna, dwie (zależy jakie ćwiczenia).
Na zakończenie wstawię może zdjęcia „przed i po” o ile się odważę..
Stary 2011-04-09, 13:00   #7
edziaflower
SPAMER
Nieopłacona reklama

rewelacyjniebardzo interesujące te ćwiczonka. chętnie się do ciebie przyłącze, bo mam podobny problem ;(
trzymam kciuki za końcowe rezultaty. powodzenia!!

Edytowane przez edziaflower
Czas edycji: 2011-04-09 o 13:36
edziaflower jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-11, 19:24   #8
Pilar1899
keep calm and contour on

oo podoba mi sie ten pomysl, pewnie sama tez skorzystam z niektorych cwiczen

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-13, 08:59   #9
mar_ysia
Przyczajenie

a ja juz zaczelam... ;] matko, po pierwszym zestawie cwiczen pupa i uda po prostu byly non stop napiete! Cwiczenia sa tak skonstruowane ze pomagaja rozruszac te miesnie ktore ja i pewnie jeszcze wiele innych osob nigdy chyba nie uzywalo! xD Nie podoba mi sie tylko tempo z jakim prowadzacy przestawia cwiczenia wykonujac je jednoczesnie... czasem trudno mi sie polapac;p Ale ogolnie super, na brzuch tez sa super! OK, cwiczylam juz wczesniej ( i to abdomino bylo zawsze czescia na ktorej glownie sie skupialam) wiec bylo latwiej jak dla mnie ale juz na wieczor zauwazylam ladny zarys miesni brzucha!)

A Wy jak sobie dajecie rade?
mar_ysia jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości