|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
SZAŁ CIAŁ-Ciało kobiety wiedzie mężczyznę ku najdalszym regionom piekieł.
Witajcie dziewczyny!
Lato zbliża się wielkimi krokami, moim wielkim marzeniem jest wyjść na plażę i czuć się dobrze we własnym ciele! Brzmi banalnie, ale co roku obiecywałam sobie, że następne wakacje przywitam idealną sylwetką i niestety nic się nie zmieniało, poza treścią obietnicy składanej co roku... Spróbujmy zrobić to razem. Zaczynamy! |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SZAŁ CIAŁ-Ciało kobiety wiedzie mężczyznę ku najdalszym regionom piekieł.
NA TAPECIE ŚNIADANIE
We wszystkich dietach bardzo ważne jest to, aby nam ona smakowała, w przeciwnym razie szybko się zniechęcimy i porzucimy ją. Dlatego moim zdaniem,nie warto przygotowywać maksymalnie niskokalorycznych posiłków, które miałyby nam nie smakować. Jak wszędzie ważny jest złoty środek. Dążenia do niego są kwestią bardzo indywidualną, ponieważ jak wiadomo każdy ma inne preferencje smakowe ![]() Pewnie nie raz słyszałyście już, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Jednak samemu trzeba się o tym przekonać by zrozumieć jak wiele jest prawdy w tym twierdzeniu. Solidne śniadanie zapewnia nam energię na rozpoczynający się dzień- chodzi tu zarówno o energię fizyczną jak i ostan naszego umysłu ![]() WROGOWIE -PORANNE ZAPYCHACZE- czyli kiedy wolimy namalować idealną kreskę eyelinerem i nie starcza już czasu na posiłek. Sięgamy wtedy bo słodkie bułki, batoniki, ciastka, byle się opchnąć. Niestety głód atakuje ponownie w bardzo krótkim czasie, wtedy znów jemy i tyjemy... -POSTANOWIENIE- pożegnanie z bułkami i pączkami i co ważne planowanie posiłków. MOJE PROPOZYCJE MUSLI To proste danie daje możliwość wielu kombinacji smakowych i GWARANTUJĘ, że przez długi czas nie będziecie odczuwać po nim głodu. Jak pisałam na początku- dieta musi nam smakować! Dlatego nie polecam po prostu zakupu paczki otrębów z rodzynkami. Najlepsze mieszanki tworzymy sami. Dlatego ja kupuję tradycyjne musli, płatki kukurydziane bądź żytnie i mieszam to z owocami, orzechami itd. W praktyce- jednego dnia dodaje pokrojonego banana, innego dorzucam garstkę żurawiny, w sezonie truskawki albo maliny. Posiłek smaczny i naprawdę sycący. KANAPKI Najlepiej na ciemnym pieczywie, ale uważajcie! Nie chodzi o to by pieczywo było koloru ciemniejszego- często w supermarketach można nabyć barwione chleby, które pozornie wydają się zdrowe, bo nie są wizualnie jasne. Polecam pumpernikiel, chleby z ziarnami (np. słonecznika). Na kanapce chuda wędlina, twaróg, łosoś. By kanapki smakowały rekomenduję zioła- np. świeżą bazylię, oregano. WG. DR. DUKANA Czyli bardzo popularna dieta białkowa. Przykłady posiłków. -omlet z ubitych białek z dodatkiem otrębów plus warzywa i przyprawy -jajka -chude wędliny -nabiał wg. dr Ducana w dowolnych (!) ilościach jeśli jesteście zainteresowane przepisami wg. diety Dukana polecam tę stronę http://dukan.blox.pl/html polecam również http://czympachnieuzakow.blox.pl/htm...21.html?547746 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: SZAŁ CIAŁ-Ciało kobiety wiedzie mężczyznę ku najdalszym regionom piekieł.
Cytat:
![]() Kilka przepisów wpadło mi w oko ![]() A Tobie powodzenia życzę i trzymam kciuki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.