|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Werka na drodze do zdrowia i samoakceptacji.
Witajcie Kochane Wizażanki
![]() postanowiłam założyć ten wątek, bo liczę na odrobinę Waszego emocjonalnego wsparcia. Napiszę teraz trochę o sobie. Mam na imię Weronika, od dnia wczorajszego mam 26 lat, jestem wegetarianką i strasznym łasuchem. Daleko mi do stereotypu wegetariańskiego, w tej chwili nawet bardzo daleko. Moja nadwaga wzięła się z..mojej psychiki. Zajadam stresy, niepowodzenia i smutki, a potem psioczę na siebie pod nosem. Część z Was pewnie wie o czy mówię. Ten mini-blog będzie nie tylko o fizycznej stronie powrotu do zdrowia, ale i o psychicznych zmaganiach z moimi demonami mieszkającymi w głowie ![]() A oto i szczegóły:
Teraz chyba najgorsza część, czyli...dane o rozmiarze (wewnętrzna panika ![]() Wymiary: Wzrost: 173 cm. Waga: 90,2 kg. co oznacza BMI: 30, 1....czyli otyłość. Aż boli kiedy to piszę, zwłaszcza że nie zawsze taka byłam. Nigdy nie byłam super szczupła, waga wahała się w okolicach 65 kg. To ostatnie 2 lata, brak ruchu, zajadanie stresów i paskudna choroba, która dopadła mnie w zeszłym roku i trzyma z przerwami do dzisiaj spowodowały, że mam spory problem ze spojrzeniem w lustro. Chcę być szczupła i szczęśliwa. Stąd działania na rzecz psychiki. Tutaj, właśnie na tym blogu, będę opisywała, mam nadzieję dzień po dniu, jak mi idzie. Trzymajcie więc kciuki! Całuję serdecznie, Werka
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Werka na drodze do zdrowia i samoakceptacji.
Trzymam za Ciebie kciuki
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja równiez trzymam kciuki i zycze powodzenia
![]()
#4 |
Zadomowienie
|
Dzięki serdecznie Angelino
![]() A żeby nie było, że dziś nic nie robiłam ![]() ![]() Dziś, jako że to dzień pierwszy, postanowiłam trochę się oczyścić - dzień był więc o wodzie, a dokładniej o "zielonej wodzie". Już tłumaczę o co w tym wszystkim chodzi: jestem dosyć świeżo po przeczytaniu książki "Cud pH, czyli Próbowałam już wszystkiego by schudnąć..." Roberta C. Younga. Robert C. Young poleca w nim spożywanie jak największej ilości produktów zasadowych przy jak największym ograniczeniu kwasowych. Twierdzi on, że nasze organizmy są zakwaszone do granic możliwości, co powoduje szereg różnych chorób, w tym też otyłość. Nie wszystkie porady z tej książki przypadły mi do gustu, zwłaszcza, że większość z nich jest i kosztowna jak i zabierająca kosmicznie dużo czasu. Postanowiłam zastosować się do części z nich, jedną jest picie właśnie tzw. "zielonego drinka", czyli dosypywanie do wody sproszkowanych pędów zbóż. Poleca on mieszanki. W Polsce takowe nie są niestety dostępne, można kupić tylko pojedynczo występujące np. pszenicę lub jęczmień.kupiłam więc sproszkowane pędy młodego jęczmienia, zawierające bardzo dużo chlorofilu, witaminy z grupy B,A, C i E, żelazo, kwas foliowy i bardzo dużo aktywnych enzymów. Dosypuje się go do wody i pije przez cały dzień. Nic trudnego, a wg badań (i bloga, którego uwielbiam ![]() PS. Dziękuję i Tobie, Dominiczko ![]()
#5 |
Zakorzenienie
|
Kochana masz u mnie 5!
![]() pytanie jedno mam...gdzie zakupić taki cudowny proszek? 3mam kciuki ![]()
#6 |
Zadomowienie
|
XNyaaX - uaaau, dzięki serdecznie, to bardzo motywujące!
A magiczny proszek ![]() Wpisz pędy jęczmienia labo sproszkowany jęczmień ![]() Ja miałam to szczęście kupić porcję, która starcza na 2-3 miesiące codziennego picia za niecałe 40 zł. Mój jęczmień jest akurat nowozelandzki i kupiony na stronie sklepu bogutynmlyn. Jestem wielką fanką takich naturalnych suplementów i zdrowej żywności. Niestety jestem też fanką sporej ilości jedzenia na talerzu ![]() Ale to się zmieni ![]()
#7 |
Zakorzenienie
|
Kochana trzymam kciuki u obu rąk i nóg
![]() ![]() heheh...ja znalazłam taki jęczmień na allegro i tylko jeden http://allegro.pl/barley-grass-zielo...528092042.html tylko nie pisze ile go jest, ale myślę się dowiedzieć jak się zdecyduję na kupno ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
XNyaaX - dziękuję Ci przeserdeczniaście
![]() Tutaj masz ten nowozelandzki: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_search/full_search.php A jeśli tematyka pH i suplementów pasujących do zasadotwórczego pokarmu wejdź na bloga: www.rawolucja.pl jest rewelacyjny i tyyyyle można się stamtąd dowiedzieć, że szok ![]()
#9 |
Zadomowienie
|
Dzisiejszy dzień rozpoczynam
![]() Przeżyłam jednodniową głodówkę zaskakująco dobrze. Zrobiłam też coś czego robić nie powinnam, a mianowicie - zważyłam się. Waga wskazuje 88,8...wiem, to woda i brak jedzenia wczoraj. Ale cholernie miło zobaczyć tę "ósemkę" z przodu ![]() Ważna informacja: wczoraj po treningu, aż do pójścia do łóżka odczuwałam dziwny dzień ból w biodrze. Dziś nieobecny. Zamieniły go natomiast zakwasy całego ciała ![]() Wniosek: nie gubcie się w lesie, bo będzie boleć ![]() ![]() Dziś tylko ćwiczenia na mięśnie i porządne rozciągające. Brzuszki Hantelki i Rozciąganie z Zuzaną z BodyRock ![]() A na śniadanie: musli z morelami i mlekiem sojowym. Do tego kawa orkiszowa z cynamonem, kardamonem i imbirem. Uwielbiam ![]()
Be happy for this moment. Edytowane przez Veris Czas edycji: 2011-04-07 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Suuper ten blog-poczytam w wolnej chwili, bo narazie męczę się z toksykologią.., a stronke ze zdrową żywnością pokaże koleżankom i może wspólnie coś się zamówi, czaje się też na miodek rzepakowy
![]() Ta twoja kawa musi być cudowna, nawet Ja osoba nie pijąca kawy, bym tę twoją spróbowała-uwielbiam imbir ![]() ![]() ![]() także może na obbiadek pierś z kurczaka z pieczarkami smażona na klarowanym maśle(jak się rozpuści na patelni po prostu zbierz pianke) z ziołami do tego np. gotowane na parze tylko krótko! brokuły, marchew, groszek? ![]() Pozdrawiam i miłego dnia śpiochu ![]()
#11 |
Zadomowienie
|
Witaj XNyaaX,
fajowo, że do mnie wpadasz,dzięki Tobie nie mam wrażenia pisania tylko i wyłącznie dla siebie ![]() Oj, miód rzepakowy...uwielbiam. Mam znajomego rolnika ekologicznego, od którego raz do roku kupuję toooonę miodu. Do tego warzywka i pastę tahini, którą robi perfekcyjnie. Co do piwa - skoro lubisz miód gryczany muuusisz poszukać w sklepach z różnymi piwami, piwa które nazywa się: "Piwo na miodzie gryczanym" i jest to wg mnie najlepsze piwo na świecie jakie dotychczas piłam. Wygląda tak: http://www.piwarium.pl/piwo.php?id=589 Jest dosyć kaloryczne - wiadomo piwo + miód ![]() ![]() Ja dziś na obiadek warzywa z kurkumą i curry + brązowy ryż ![]() Na wczesną kolację dosyć kalorycznie, ale obiecałem swemu Mężczyźnie placuszki z bananami. zjem ich po prostu mniej niż zwykle. Ot co. a do tego 1,5 litra wody bagiennej ![]() Jestem już po treningu - zdecydowanie muszę wzmocnić ręce, są koszmarnie słabe. I poprawić rozciągnięcie mięśni. Kiedyś gdy regularnie uczęszczałam na jogę było lepiej. A teraz, zwłaszcza po zimie, kiedy człowiek cały taki jakiś skurczony, aż trudno się schylić ![]() Psychika: Jestem dumna z siebie. Dbam o siebie i dużo pozytywniej myślę o sobie. Potrzebne jest mi zwycięstwo nad swoim lenistwem i wiem, że mogę dokonać wszystkiego o czym tylko zamarzę. To już 2gi dzień i wiem, że jestem w stanie wytrwać w postanowieniu powrotu do zdrowia i lepszego samopoczucia. Buziaki, Werka
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja mieszkam w takiej dziupli, że trudno o takie specyfiki, jem normalnie, ale mniej fast foodów, kebabów i innego świństwa, piję więcej wody niegazowanej, łykam witaminy i mniej solę-co kocham
![]() Więcej zaczynam ćwiczyć, bo na wagę ani posturę nienarzekam, ale mam brzuszek jak dziecko z Kambodż jak to się mówi często na mnie :p a jak przyrządzasz takie placuszki z bananami? Ja czytam każdy twój post w wolnej chwili, bo męczy mnie ten egzamin z toksykologii i doszło jeszcze ustawodastwo.. ![]()
#13 |
Zadomowienie
|
Hej hej,
kolejny trening za mną, dzień 3 ![]() Dzisiejszy trening, pomimo faktu, że trwał tylko godzinę, dał mi konkretnie w kość. A wszystko przez tę makabryczną pogodę ![]() ![]() ![]() A jakich pięknych rumieńców nabrałam na tym mrozie ![]() Nya'u (próbuję jakoś odmienić Twojego nicka ![]() A co Ty studiujesz, że toksykologii musisz się uczyć? Placki z bananami to banał nad banały ![]() Składniki: 4-5 bananów 1 jajko 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mleka Konsystencja tak jak przy każdych innych plackach czyli gęstej śmietany. Jeśli będzie inaczej - dodać mąki ![]() Zmiksować i smażyć na rozgrzanym oleju. Posypać cukrem pudrem do smaku (ja polewam jogurtem albo moim ukochanym syropem z agawy [zamiennie może być syrop klonowy]). Ot i cała filozofia ![]() Co do witamin - ja sama żadnych nie łykam, od święta naturalną witaminę C, żadnych syntetycznych, jestem do nich konkretnie uprzedzona po serii artykułów na temat ich szkodliwości. Jeden z nich: http://www.era-zdrowia.pl/strefa-tok...ntetyczne.html Poczytaj w wolnej chwili jeśli będziesz miała ochotę. Buuuziaki, Werka
Be happy for this moment. Edytowane przez Veris Czas edycji: 2011-04-08 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Oj, ktoś ocenił kosmicznie nisko mój wątek. W sumie nawet nie bardzo mi to robi, ale zastanawia mnie kto jest aż tak zdeterminowany, żeby coś wygrać w tym konkursie.
Wizażanki, obiecuje nie chcieć wygrać ![]() Założyłam ten wątek tylko po to, aby móc odczuć na sobie jak fajnie jest mieć wsparcie w tym co robię. A wchodzenie na czyiś wątek, nie czytanie go i ocenianie strasznie nisko dla samego oceniania nisko/alternatywnie: dlatego, aby to Twój wątek był wyżej jest mega niefajne. I po prostu niesympatyczne. Więc, Wizażanko, nie zachowuj się jak wredna baba, bądź człowiekiem ![]() PS. Karma Cię znajdzie i tak ![]() Co by post nie był tylko o niskim ocenianiu, dziś na obiad zjem moją ulubioną, niestety też nie super zdrową ![]() Zjem po prostu mniejszą porcję niż zazwyczaj, ot co ![]() A wieczorem obejrzę "Memoirs of a Geisha", bo chodzi za mną od tygodnia. Widziane tyle razy, że powinno się znudzić. A jednak nie. Może to zasługa przepięknej muzyki, może perfekcyjnego stroju Sayuri. Nie wiem. A jak film to i sprawdzian jedzeniowy czyli: czy potrafię oglądać film bez przekąsek ![]()
#15 |
Raczkowanie
|
Witaj!
![]() Dziękuję za przepis ![]() ![]() A niską oceną się nie przejmuj, najlepszy blog i tak wybiera jakieś jury, z tego co zrozumiałam ![]() ![]() Mnie w każdym bądź razie bardzo się Twój wątek podoba. Fajnie, że piszesz od siebie, a nie kopiuj-wklej. Trzymam kciuki za wytrwałość i życzę cudownych efektów! No i udanego seansu filmowego! Uwielbiam takie drobne przyjemności ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zajefajny film!
![]() ![]() ![]() Sudiuje kosmetologie..;/ strasznie dużo medycyny i chemii wbrew pozorom mało samych zabiegów itp..;/ Placki będą w poniedziałek ![]() Podoba mi się twój wątek, mądrze piszesz, używasz niespotykanych rzeczy do swojej diety ![]() ![]() a Nyaa po japońsku znaczy miał miał :p kiedyś to wyczytałam w necie ![]() Miłegooo seansu i snu ![]()
#17 |
Zadomowienie
|
Hermiono - sama wczoraj dokupiłam brakujące składniki, więc na dniach będę piekła ten pasztet, porównamy efekty
![]() Dziękuję serdecznie za trzymanie kciuków, trzymam je i za Ciebie ![]() Seans udał się rewelacyjnie, brat od razu wybłagał soundtrack, który wg nas jest magiczny. Nya'u (czyt. Naju ![]() ![]() Dziękuję Ci serdecznie za tak miłe słowa, naprawdę mnie motywujesz za co szczerze i ogromnie dziękuję. To takie miłe jak ktoś tak regularnie tu wpada ![]() Wczoraj nie udało mi się dotrzeć do komputera, bo pół dnia spędziłam w Gdańsku, na wykładzie ikony polskiej dietetyki, p. Małgorzaty Desmond, która przyjechała z wykładem pt. "Czy dieta wegańska ma oparcie w nauce". Sama jestem wegetarianką, większość moich znajomych to weganie, ale jej wiedza rozłożyła mnie na łopatki i części pierwsze jednocześnie
![]() A dodatkowo, znajomi, którzy całe wydarzenie organizowali, przygotowali mnóstwo przepysznego wegańskiego jedzenia. Pofolgowałam sobie, muszę się przyznać. Ale wróciłam z wykładu, prawie całą trasę, piechotą, więc część została spalona ![]() Dzisiejszy dzień spędziłam częściowo w kuchni, przygotowując ukochaną przez mojego mężczyznę, wegetariańską pizzę na razowym spodzie. Była pyszna, udało mi się zjeść tyle ile planowałam, żadnego przejadania się. Brawa dla mnie ![]() Po obiedzie odpoczęłam trochę, a następnie wzięłam kije i ruszyłam na trening. I było suuuuuuuper! Pogoda, perfekcyjna, żadnego deszczu, wiatru tylko słoneczko i ja! Dodatkowo odkryłam przepiękną trasę wokół jeziora. I wiecie co? Nordic walking jest w 100% sportem dla mnie. Z treningu wracam zmęczona, ale zadowolona jak mało kiedy. Uwielbiam to! Buziaki dla Was, Werka
Be happy for this moment. Edytowane przez Veris Czas edycji: 2011-04-10 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Też chciałam z tym chodzić, ale jakoś nie mam motywacji, z kim i gdzie..
![]() ![]() ![]() Heh..a jak film? były przekąski, a właśnie mam też pytanie jak u Ciebie z masłem w diecie? Bo pytałam też innej wizażanki, mówiła że normalnie, ja w sumie też nie wyobrażam sobie kanapki takiej suchej bez masła.. A właśnie pewnie po takim spacerze z kijkami bierzesz odprężającą kąpiel - proponuje dodać oliwe z oliwek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, buźki ![]() ![]()
#19 |
Zadomowienie
|
Witam kolejnego dnia,
Nya'u - film bez zmiennie cudowny ![]() ![]() Japonio, kiedy Cię zobaczę na żywo ![]() Ach, no i przekąsek nie było żadnych, tylko litr zielonego napoju. Wiesz, ja nie jestem fanką produktów odzwierzęcych, a masło dodatkowo ma bardzo dużo złych kwasów tłuszczowych, które przyczyniają się do rozwoju płytek miażdżycowych. Zamiast masła używam albo oliwy albo oleju lnianego, na to trochę przypraw typu bazylia, majeranek i pychotka ![]() ![]() Moja dieta to w sumie wcale nie dieta, a przejście na zdrowszą stronę życia ![]() Co do kąpieli - tu gdzie obecnie się znajduję nie ma wanny, więc z kąpieli nici. ale biorę szybki prysznic zakończony zimną wodą, dzięki temu mam masę energii, bo zimny prysznic pobudza krążenie. Ach, no i nordic walking - ja chodzę wszędzie tam gdzie się da, nie potrzebne mi żadne przystosowane trasy. Chodzę i po asfalcie, zakładam tylko nakładki i do przodu ![]() I coraz bardziej mi się to podoba! Przede mną dzisiejszy trening, zjem trochę masła orzechowego i banana, co by organizm miał z czego czerpać energię i ruszam. Buziaki, Werka
![]() |
#20 |
BAN stały
|
powodzenia fajny wątek,bardzo przydatny i pomocny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Onnaa88- dzięki serdeczne. Jakoś łatwiej dbać o sobie tak z pamiętnikiem odchudzania. Trudniej jest się potknąć, takie mam wrażenie.
Dzięki serdeczne za ciepłe słowa ![]() Dzisiejszy trening z odrobiną deszczu dał mi sporo radochy. Mam mega dużo energii i pozytywnego nastawienia ![]() Teraz idę namoczyć cieciorkę, czas na gulasz z cieciorką i kotleciki. Uwielbiam [a z ciekawostek - jak byłam mała mieszkałam we wsi Cieciorka, więc ja i cieciorka jesteśmy sobie przeznaczone ![]() A jutro, najpóźniej pojutrze - pasztet z soczewicy, o którym wcześniej wspominałam. Zdrowy i sycący, tak jak lubię! Buziaki, Werka
#22 |
Zadomowienie
|
Kolejny dzień mija jak z bicza trzasnął
![]() Dzisiaj bez treningu - moje mięśnie dały się we znaki, więc dziś uraczyłam je zdrową porcją rozciągania. Ostatnimi czasy moje ulubione ćwiczenia rozciągające to te, które wykonuje Zuzana z BodyRock (ta to ma ciało ![]() Link do jutuba: http://www.youtube.com/watch?v=JCg2UDQQPLI Nawet jeśli "cycki" sztuczne to i tak ![]() ![]() Chyba wrzucę tu dziś parę zdjęć, które najbardziej mnie motywują, czyt. idealne w moim mniemaniu figury ![]() Tego typu dziewczyny wyglądają na zdrowe i super wysportowane ![]() I do tego zamierzam dążyć. A jutro dłuższy, bo ok. 2 h. trening + większe zakupy w wiosce obok (trafiłam tam na uroczy sklepik z...całymi półkami pełnymi zdrowej żywności ![]() ![]() ![]() A z kucharskich niespodzianek - obiecałam, więc zmuszonam dotrzymać słowa - w czwartek wieczorem - i teraz głosowanie - co powinnam upiec ![]() Na szczęście nie dla mnie: to TŻ domaga się słodkości na szkolenie na które oboje jedziemy w weekend. Buziaki, Werka
Be happy for this moment. Edytowane przez Veris Czas edycji: 2011-04-12 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Brownies z trzema rodzajami czekolady brzmią obłędnie
![]() Ale owsiane też pycha i mam wrażenie, że może odrobinę zdrowsze ![]() https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2555 Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ale i jaki pyszny ten wątekkk...
![]() Przepraszam, że mnie trochę nie było, ale obowiązków dużo od kiedy mama wyjechała.. ![]() ![]() poćwiczę dziś z tobą, bo mam w grafiku aerobic to coś w tym stylu mi się przyda, bo 8minutówki często robie, ale to chwila moment, a dziś chętnie bym się spociła ![]()
#25 |
Zadomowienie
|
Hej hej Kochane Wspieraczki,
ponownie dziękuję za odwiedziny ![]() Dzisiejszy dzień niemalże bez jedzenia (po wyczerpującym treningu zjadłam banana co by moje ciało mięśni mi nie zjadło ![]() Jutro dzień sądu - I ważenie ![]() Dzisiejszy trening był naprawdę konkretny - trwał ponad 2 godziny, z rozciąganiem przed i po. Czuję się po nim rewelacyjnie. Po nim ciepły prysznic zakończony zimnym. A teraz obiecane sobie...prasowanie:rolley es:, bo mi pranie z szafy zaczyna wychodzić o własnych siłach ![]() ![]() Jutro kolejny trening + najprawdopodobniej ćwiczenia siłowe. Najbliższy weekend będzie niestety bez treningu, ale to chyba nawet dobrze- mięśnie trochę odpoczną ![]() Nay'u - jeśli chcesz intensywnych ćwiczeń aerobowych spróbuje Tae Bo Billy'ego Blanka. Dają w kość i jest się spoconym jak mysz! Hermiono - prawdopodobnie zrobię jednak ciasteczka owsiane - mam fajny przepis z bloga White Plate, a dodatkowo masz rację - zdrowsze są! I chyba dam się namówić na chlebek bananowy, który uuuuuwielbiam, a zostało mi kilka bananów, które są idealne do chlebka czyt. czarne już ![]() Buziaki, Werka
#26 |
Zakorzenienie
|
Dawaj przepis na chlebek!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]()
#27 |
Zadomowienie
|
Nay'u - cieszę się, że smakowały
![]() ![]() A teraz ważna informacja: waga pokazała dziś 88,4 kg. czyli 1,8 kg. w ciągu tygodnia! Brawa dla mnie ![]() A nie ograniczałam jakoś super jedzenia - ćwiczyłam natomiast codziennie ![]() A teraz przepis na obiecany chlebek bananowy: Ciasto bananowe wg przepisu Sophie Dahl Banana Bread 4 bardzo dojrzałe banany 150 g brązowego cukru 1 jajko, rozbełtane 75 g miękkiego masła 1 cukier waniliowy 170 g mąki szczypta soli 1 łyżeczka sody Piekarnik nagrzać do 180 st C. Podłużną formę o długości 23 cm posmarować masłem i posypać tartą bułką lub mąką. Banany rozgnieść widelcem, połączyć z cukrem, jajkiem, masłem i wanilią. Mąkę wymieszać z solą i sodą i dodać do bananów. Dokładnie wymieszać. Wlać do formy, wstawić do piekarnika i piec godzinę. Ciasto początkowo rośnie bardzo opornie, nie należy się tym przejmować. Później powinno wypełnić całą blachę. Po upieczeniu ostudzić w formie. Proszę bardzo ![]() Buziaki, Werka
#28 |
Zakorzenienie
|
i z czym to jesz?
![]()
#29 |
Zadomowienie
|
Ten "chlebek" można jeść jak ciasto
![]() Właśnie skończyłam upragniony pasztet z soczewicy...mmmm...pycha! A jutro z rana trening godzinny, a po nim właśnie chlebek bananowy tzn. pieczenie ![]() A potem pakowanie i wyjazd na szkolenie (po drodze muszę pozałatwiać kilka spraw, w tym durny bank, który zapomniał poinformować mnie, że konto z którego korzystam niemalże codziennie tydzień temu straciło ważność...zablokowali mi więc całe pieniądze ![]() ![]() Buziaki!
#30 |
Zakorzenienie
|
Jakoś w tygodniu namówie siostrę na ten chlebek i go zrobimy
![]() A jaką masz skórę, że taki ostry peeling? Dla mnie z Rossmanowskich sklepów najlepszy peeling to Joanny truskawkowy, nie podrażnia i dobrze ściera, mam suchą skóre-Ja bym nie mogła cukrowego. A kochana wiesz, że byłam w Piątek na rollmasażu, bardzo fajna sprawa, polecam dodać do planów tygodniowych ![]() ![]()
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.