Ciało to nasza świątynia piękna ^^ dbajmy o nie!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Notka

Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało?

Narzędzia
Stary 2011-04-02, 09:56   #1
poliglotka89
Przyczajenie

Wink

Ciało to nasza świątynia piękna ^^ dbajmy o nie!!!

Witam

Dziewczyny, zastanawiałm się jak "ugryźć" temat, ale zrobię to chyba najprościej jak się da.
Każda z nas wie doskonale o tym, że ruch i racjonalna dieta pozwala nam nie tylko pozbyć się zbędnych kilogramów, ale przede wszystkim pomaga nam poczuć, że robimy dla siebie coś dobrego i że przyniesie to widoczne i satysfakcjonujące nas rezultaty
Jak to wszystko maluje się u mnie? Od marca postanowiłam wziąźć się za siebie. PORZĄDNIE. Zapisałam się na fitness ( 5x w tygodniu po godzince ). Zrezygnowałam ze słodyczy i innych "śmieciowych" przyjemności... Wiem, mi też ciężko znaleźć czas na to wszystko... łatwiej byłoby nic nie jeść i schudnąć w miesiąc 10 kg... niestety przerabiałam to kilka lat temu i do niczego dobrego mnie to nie doprowadziło, uwieżcie mi... dlatego tym razem dokładnie sobie wszystko przeanalizowałam, zaplanowałam. To nie są wyścigi ! Naprawdę ! Mogę Was zapewnić, że tak naprawdę im wolniej chudniemy, tym trwalsze są efekty naszych starań. Już po miesiącu znjomi mówią mi że zeszczuplałam. Ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, że wśród codziennych problemów, zajęć na uczelni itd udaje mi się przez godzinę treningu zapomnieć o tym wszystkim i poświęcić się całkowicie samej sobie po treningu mam zawsze doskonały humor - endorfiny robią swoje. Monotonia w treningach też może szybko zniechęcić, ale ja urozmaiciłam sobie to poprzez codznienną zmianę rodzaju treningu - step, pilates, body balance, dance areobic, taniec brzucha, salsa... Pomimo zmęcznia zaraz po ćwiczeniach zauważyłam, że mam zdecydowanie więcej energii na codzień POLECAM GORĄCO !
Rozumiem - brak czasu, brak pieniędzy... ale dla chcącego nic trudnego ! nic tak pozytywnie nie nastraja jak poranny jogging albo spacer z psem
Wiosna to doskonały czas na rozpoczęcie nowego rozdziału w życiu
poliglotka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-02, 10:36   #2
pocahontas91
Przyczajenie

Dot.: Ciało to nasza świątynia piękna ^^ dbajmy o nie!!!

Cześć Poliglotko!

za wytrwałość i taki temat

Ja również jakiś czas temu "wzięłam się za siebie". Od nowego roku ZERO CZEKOLADY i innego śmieciowego jedzenia. Wegetarianką jestem od wieeelu lat, co również sprawia, że czuję się o niebo lepiej i wszystkim taką dietę polecam.
A co do ruchu... Nigdy go nie lubiłam a wf zawsze był dla mnie męczarnią :P Ale na szczęście, niecałe dwa lata temu, natknęłam się na taniec brzucha i totalnie, nieodwołalnie się w nim zakochałam. Regularnie ćwiczę dopiero od października zeszłego roku, nie wszystko mi jeszcze wychodzi, często czuję się jak kłoda :P ale nie odpuszczę, bo tyle mi to daje szczęścia <3
Dziewczyny, naprawdę gorrrąco polecam, nie ma lepszego odkompleksiacza dla kobiety niż taniec brzucha
Już po tych paru miesiącach czuję się o wiele piękniejsza i zdrowsza, szczęśliwsza, pewniejsza siebie <3

Hm, koniec reklamy

Poliglotka ma rację, wiosna to idealny czas na pozytywne zmiany, więc do dzieła Dziewczyny!
Stary 2011-04-03, 11:16   #3
poliglotka89
Przyczajenie

Dot.: Ciało to nasza świątynia piękna ^^ dbajmy o nie!!!

Taniec brzucha to świetna sprawa, serio kilka razy miałam już okazję spróbować i jestem zachwycona.
Uwaga! Jeśli którąś z Was przeraża fakt pokazania brzucha, od razu mówię, że jeśli nie chcemy, to nie musimy tego robić na moich zajęciach żadna z dziewczyn i Pań nie odsłania niczego, czego nie ma ochoty pokazywać mamy super chusty z brzęczącymi medalikami, w różnych kolorach i rozmiarach dla każdego coś dobrego.
Pocahontas91 - trzymam za Ciebie mocno kciuki ! POWODZENIA !
poliglotka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości