|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
znalazlam moj szkicownik
a w nim:
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: znalazlam moj szkicownik
o-ra-juś-ku-ja-kie-cu-da!
![]() ładne
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
lucy, mam takie pytanko, uczylas sie gdzies rysowac? i chyba nie rysowalas z natury, co?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Przepiękne !! masz ogromny talent...
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno mam talent po przodkach: pradziadek rzezbil,dziadek rzezbil a babcia malowala i wyszywala szkice nie sa z natury ,niestety wzorem byly obrazy wloskich malarzy ,niestety nie podpisalam szkicow i nie pamietam juz czyich |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
mam tego wiecej
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
wybacz, ze sie wtracam, ale troche sie na tym znam
radzilabym ci poszkicowac zywych ludzi i zwierzeta, bo talent z pewnoscia masz i bardzo ladnie wyrazasz sie za pomoca samej linii (ja zawsze mialam z tym problemy ;]) tylko duzo bledow w proporcjach i perspektywie. mozesz tez poszukac w internecie wskazowek na temat anatomii albo kupic ksiazkowe wydanie anatomii dla artystow. i na poczatek proponuje rysowac ludzi jak najmniej ubranych bo wtedy i latwiej i tez widzisz jak sie cialo uklada i potem latwiej rysowac ubrane postacie, mozesz zaczac od rysowania swoich dloni i stop, to takie standardowe cwiczonko zawsze jest no ale przedewszystkim to cwiczyc trzeba duzo
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za rady, ale coz teraz to ja wogole juz nie rysuje i nie wiem czy moze kiedys jeszcze cos narysuje artystka zawodowo to i tak nie mialam nigdy zamiaru zostac ,a wszysko co robie zazwyczaj wychodzi spontanicznie ,penie dlatego jest takie jakie jest
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze takie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
no wiesz, niekoniecznie musisz byc malarzem. grafik komputerowy tez moze byc artysta
wiec nie zaprzepaszczaj talentu.btw fajnie uchwycilas dynamike w 2 rysunkach (srodkowy w 1 rzedzie i ostatni w 2). te twoje postaci przypominaja mi troche rysunki matisse'a, zwlaszcza, syntetyzacja rysow twarzy.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do grafiki to nawet sie przymiezalam, no ale wyjechalam i juz nie bylo jak ,ale teraz to kto wie moze znow sprobuje.... a co myslisz o rozy z mojej avatarki? zrobilam ja sama [tzn zdjecie zarowki i rozy mialam] a reszta w corelu i fotoshopie |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
ciekawy pomysl, tylko w wiekszym formacie tlo troche zbyc urozmaicone, odciaga uwage od glownego tematu, ale sam pomysl ciekawy. jaki dokladnie efekt chcialas uzyskac? mialas cos na celu tworzac tego avatarka/mial cos wyrazac?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
to nie w tej kolejnosci
roze zrobilam kilka lat temu w ramach nauki tworzenia grafik a niedawno znalazlam ja na dysku ,a ze nie mialam avatarki to zrobilam ja z tej rozy, bo chcialam miec taka calkowicie zrobiona przeze mnie wiem ze jest moja w 100% i nikt mi nie powie ze mu cos podprowadzilam
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
narazie ostatnie
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Przepiękne szkice!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

radzilabym ci poszkicowac zywych ludzi i zwierzeta, bo talent z pewnoscia masz i bardzo ladnie wyrazasz sie za pomoca samej linii (ja zawsze mialam z tym problemy ;]) tylko duzo bledow w proporcjach i perspektywie. mozesz tez poszukac w internecie wskazowek na temat anatomii albo kupic ksiazkowe wydanie anatomii dla artystow. i na poczatek proponuje rysowac ludzi jak najmniej ubranych bo wtedy i latwiej i tez widzisz jak sie cialo uklada i potem latwiej rysowac ubrane postacie, mozesz zaczac od rysowania swoich dloni i stop, to takie standardowe cwiczonko zawsze jest