|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Pro-Test przeciw składnikom kosmetyków zaburzającym gospodarkę hormonalną
PROTEST
Chciałabym by wszyscy przeczytali protest i artykuł z nim związany, wątek dałam na ogólnym być moze bedzie większe zainteresowanie tutaj link to kosmetyków , które zawierają substancje zaburzające gospodarkę hormonalną link Po co ta kampania? Fundacja Pro-Test rozpoczęła kampanię: Pro-Test przeciw składnikom kosmetyków zaburzającym gospodarkę hormonalną w listopadzie 2009 r. Kampania ma kilka celów:
Edytowane przez ebena Czas edycji: 2010-03-16 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pro-Test przeciw składnikom kosmetyków zaburzającym gospodarkę hormonalną
Połowa znanych i dobrych kosmetyków. Dziękuję, postoję.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Żeby wpłynely na gosp. hor. to chyba trzeba by je jeśc latami a nie smarowac sie czyms co nie przenika głebiej.
ale nie znam sie biore to na chlopski rozum ,wole aby zajeli się cenami zywnosci niz kosmetykami ,ktorzy przeciez nie trzeba stosować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Straszne, ze tyle wydawaloby sie uznanych firm, dodaje do kosmetykow takie skladniki! Dzieki za link do artykulu, warto wiedziec czym raczymy nasze ciala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Tyle ważniejszych rzeczy możnaby zrobić, zamiast czepiać się kosmetyków, których i tak dużo osób nie używa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o takie akcje, gdzie ktoś chgce protestować przeciwko czemuś, ale nie ma pewności, że to szkodzi. Przecież wpływ na gospodarkę hormonalną człowieka nie został udowodniony.
Cytat:
Już na samym początku listy znalazłam kosmetyki, których już dawno nie ma w sprzedaży. Avon wycofał już większość tych kosmetyków, które są na liście, napewno m.in.: Nawilżający krem do golenia dla mężczyzn, Skin So Soft Creamy Body Wash Nawilżający kremowy żel pod prysznic, Clearskin Anti-Blackheads Astrigent, Pore-Fection Maseczka oczyszczająca i zwężająca pory, Maseczka rewitalizująca z witaminami, Odświeżająca mgiełka do twarzy Marokańska Róża, Upiększający krem modelujący nogi, Foot Works Brasion Scrub Diamentowy scrub do stóp. To jest jakieś 9 kosmetyków, których nie powinno tam być, bo nie można już ich zamówić. Co do innych mam wątpliwości, bo na liście nie ma dokładnych nazw, a są to kosmetyki, których skład był zmieniany i nie wiem, czy szkodliwe składniki były w starych czy w nowych wersjach, więc tych nie wypisałam. Jak mogę protestować przeciwko produkowaniu kosmetyków, które już nie są produkowane? Edytowane przez wezyrka Czas edycji: 2010-03-16 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, ze w kosmetykach jest wiele "zlych" skladnikow i nie tylko tych zaburzajacych gospodarke hormonalna(i jak sie okazuje nie jest to do konca udowodnione), ale informacja jest wedlug mnie ciekawa i moze sie przydac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Szczerze? Nie rusza mnie to. Jak już napisała paula78 - zajął by się ktoś cenami żywności, czy innymi naprawdę leżącymi ludziom "na wątrobach" sprawami. Dopóki kosmetyki ekologiczne, naturalne mają takie ceny nie zamierzam zmieniać tego, czego używam. Zresztą z tego artykułu niewiele wynika - co jest tak naprawdę szkodliwe, w jakiej ilości etc.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-03-17 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Znowu nagonka na te nieszczęsne parabeny... Jest wiele innych składników, które są o wiele częściej (i pewnie słuszniej) posądzane o negatywny wpływ na organizm.
Edytowane przez Pani Filifionka Czas edycji: 2010-03-17 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nie depcze krokusów
|
O rany, ale nieprofesjonalny artykuł, co za brak kompetencji! Kompletnie mnie nie przekonuje, choć należę do osób, które zwracają uwagę na skład kosmetyków.
- Na niezbyt rozbudowanej liście "szkodliwych" produktów znajdują się praktycznie same kosmetyki z parabenami, które zawiera większość mazideł dostępnych na rynku. - Lista składników zaburzających gospodarkę hormonalną jest krótka, podobnie jak i lista kosmetyków bez 17 szkodliwych substancji. - Brakuje informacji o warunkach, w których podane substancje są szkodliwe (stężenie, częstotliwość stosowania itp.).
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale sprawa nie jest błaha. Kosmetyków używamy wszyscy każdego dnia, od kilku do kilkunastu produktów dziennie, nie możemy uznawać, że nie mają wpływu na nasze zdrowie, jeśli zawierają szkodliwe substancje. Skóra to największy 'organ' naszego ciała, wchłania nie tylko kosmetyki, ale różne świństwa ze środowiska, na skórze też ujawniają się niektóre choroby.
Nie można nie zauważyć, że coraz więcej kobiet ma cellulit, problemy skórne (choroby skórne), wąsik, i inne problemy. Coraz więcej ludzi choruje na raka - to prawdziwa plaga. Nie możemy tego nie zauważać. Wszystko co jemy, co pijemy, i czym się smarujemy, ma wpływ na nasze zdrowie. Nie musicie od razu podchodzić sceptycznie. Nie jest tak, że kosmetyki pozbawione większości tych szkodliwych substancji są zawsze drogie - wystarczy nauczyć się czytać składy, by wybierać jakościowo lepsze kosmetyki. Cena często nie gra roli. Uf, tyle ode mnie ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a ode mnie - http://www.youtube.com/watch?v=pfq000AF1i8
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.