Muzyka na stoku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2008-11-07, 08:38   #1
JaAnia:)
Raczkowanie

Muzyka na stoku

Pytanie jak w temacie jakiej muzyki słuchacie, czy w ogóle słuchacie a może muzyką dla Waszych uszu jest odgłos ciętego śniegu przez krawędzie, pęd wiatru lub szum lasu

Ja osobiście słucham jedynie w kolejce lub na wyciągu, generalnie są to ciężkie gitarowe brzmienia, taka muzyka nastraja mnie energetycznie . Lecz podczas jazdy raczej nie, uważam, że trzeba mieć kontakt z otoczeniem i słyszeć co się dzieje wokół nas. Piszcie, jestem ciekawa Waszych opinii.
góra - 12.12.2011 r.
złoty, różowy, niebieski,
JaAnia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 09:27   #2
lain
Zakorzenienie

Dot.: Muzyka na stoku

nie slucham, bo tak jak ty uwazam, ze nie sprzyja to bezpieczenstwu. slucham radia, ktore zazwyczaj leci z glosnikow na stoku
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 09:47   #3
AgaSki
skionline

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
nie slucham, bo tak jak ty uwazam, ze nie sprzyja to bezpieczenstwu. slucham radia, ktore zazwyczaj leci z glosnikow na stoku
Coś w tym jest. Słuchać muzyki można, ale nie tak, by nie dochodziły już do nas żadne odgłosy z zewnątrz, bo to faktycznie niebezpieczne. Z drugiej jednak strony, większość nowoczesnych kurtek na narty ma miejsce na iPoda, lub MP3 z wyprowadzeniem na kabelki i słuchawki - tak więc - wszystko w granicach rozsądku
Stary 2008-11-07, 09:53   #4
byliczka
Zakorzenienie

Ja słucham na wyciągu bądź w kolejce, jak zjeżdżam to włożoną mam tylko 1 słuchawkę, boje się że mogę nie usłyszeć kogoś kto mnie będzie mijać itp.

Ale również przeważają mocniejsze brzmienia Nastrajają bojowo
Stary 2008-11-07, 09:55   #5
lain
Zakorzenienie

moja kurtka tez ma takie cos na sluchawki, ale ja jak juz slucham muzyki to tak zeby ja dobrze slyszec. a zeby slyszec otoczenie to musialaby gdzies tam cichutko leciec w tych sluchaweczkach, wiec juz wole w ogole nie sluchac
Stary 2008-11-07, 10:24   #6
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Na polskich stokach siłą rzeczy słysze wyjący wokół rmf... więc dodatkowe słuchawki w uszach to już zbyt dużo grzybów w barszcz

Absolutną rewelacja jest dla mnie jednak zjazd trasą, na której gdy się zatrzymam, przez 10-15 minut nie ma żywej duszy...cisza, spokój, elektryzujące powietrze, błękitne niebo..no ciężkie brzmienia mi tu nie pasują
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-07, 12:03   #7
hania811
Zakorzenienie

O nie zadna muzyka...muzyką dla mnie jest odgłos kantowania i szum wiartu w uszach.
W kolejkach ...hm w sumie nie wiem co to kolejki do wyciągow, a tak pozatym zawsze jeżdzę na narty z calą ekipa, takze i w ewentualniej kolejce i na wyciagu jest z kim porozmawiać.
Zreszta cisza jest piękna.

I to fakt kocham momenty, gdy zbliza sie 17, stoki pustoszeją...czuję zmęczenia, ciszę, spokuj i szczęscie.
Mimo ze kocham muzyke, w takich momentach nie jest mi potrzebna.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-07, 12:06   #8
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
I to fakt kocham momenty, gdy zbliza sie 17, stoki pustoszeją...czuję zmęczenia, ciszę, spokuj i szczęscie.
pustoszeja? ja to jak jezdze o 18 to jeszcze jest dosc gesto przyjemnie robi sie ok 20-21
Stary 2008-11-07, 12:26   #9
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
pustoszeja? ja to jak jezdze o 18 to jeszcze jest dosc gesto przyjemnie robi sie ok 20-21
zagramanicą (przynajmniej tam gdzie ja byłam) wyciagi kursuja do 16:45 maks.
Stary 2008-11-07, 12:30   #10
lain
Zakorzenienie

Cytat:
uu to lipa
szkoda, bo ja sobie najbardziej lubie po zmroku jezdzic
Stary 2008-11-07, 12:36   #11
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
uu to lipa
szkoda, bo ja sobie najbardziej lubie po zmroku jezdzic
Wiesz, mnie tez to zawsze denerwuje...jestem takim napalencem ze po obiedzie i krotkim wypoczynku na kwaterze poszłabym dalej na stok. Niestety oswietlone stoki to nadal zadkosc.

Po zmroku jeżdziłam tylko w Pilsku. Fajne doznanie..tylko stok po całym dniu był maksymalnie zmuldzony i oblodzony.
Stary 2008-11-07, 12:38   #12
paulakrk
BAN stały

GG do paulakrk

Cytat:

To zależy gdzie.
Większość tras rzeczywiście jest zamykana ale cześć jest przygotowana do jazdy nocnej.
paulakrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-23, 21:22   #13
lisa009
Zakorzenienie

ja słucham tylko tego co leci z głośników
swojej muzyki nie, bo po:
1. Niewygodnie, bo by mi cały czas wypadały słcuhawki
2. Tak jak mówilyscie - niebezpiecznie
3. Ja tam wole slyszec, co mnie otacza i to skrobanie nartami śniegu
Stary 2008-11-27, 13:20   #14
voko
Przyczajenie

jeżdże w kasku, więc trudno było by mi na wyciiag zakladać lub ściagać wieć mam włozona jedna sluchawke do ucha i jade czasem nawet mi pomaga jak trasa jest trudna i trzeba sie wyrobic to mnie motywuje jednocześnie słyszę ogólnie co się dzieje na stoku.
voko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-28, 09:19   #15
kiiko
Zakorzenienie

ja glownie jezdze bez sluchawek, ale czasem mam wielka ochote poszalec na stoku i wtedy na mniej zaludnionym stoku zakladam sluchaweczki z z muzyka szybka i energetyzujaca i sobie szaleje;] jescze bardziej mnie to nakreca ale ogolnie nie slucham bo wlansie tak jak mowicie to troche niebezpieczne
kiiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-29, 00:12   #16
Magnetisma
Raczkowanie

Witam!
Ja nie słucham muzyki podczas jazdy, jest to faktycznie zbyt niebezpieczne. Raz miałam słuchawki w uszach i o mało co nie skończyło sie to tragicznie. Bo nawet jak sie ma cicho puszczona muzyczkę, to mozna wiele istotnych rzeczy nie usłyszeć.
Ja lubie słuchac głośno muzyki, wtedy sie super nastarajam. Jak mam słuchac cicho to wole wcale, lub słucham tej co poprostu leci z głosników na stoku.
...bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem...
Magnetisma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-06, 19:27   #17
madisz
Zadomowienie

GG do madisz

Dla mnie już tradycją jest, że zawsze na stoku leci rmf fm i już przez tyle lat się do tego przyzwyczaiłam. W ogóle nie słucham muzyki na stoku. Jak zjeżdzam to muszę mieć wszystko pod kontrolą, a słuchanie muzyki nie dawałoby mi tego komfortu A bardzo często na wyciągu zdarza mi sie wpaść z kimś w jakąś konwersację, więc muzyka jest zbędna :P
madisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 22:00   #18
Velixica
Raczkowanie

Cóż przez 8 lat jazdy na nartach jeszcze nie przyszło mi nawet do głowy,żeby słuchać w czasie jazdy MP3 czy innych tam pierdółek.Bałabym się,że ktoś we mnie wjedzie.Pomijam to,że chyba wtedy jeszcze wtedy nie było chyba MP3 na rynku.Nvm,w każdym razie słucham tylko muzyki puszczanej na stoku gdy stoję w kolejce do wyciągu,ew.jeśli puszczą w tych głośniczkach jakiś mój ulubiony kawałek. ^^
But still we are here

Now, let's stand up without fear
For the sake of no one else

And rip off the masks
With our own hands
Velixica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-21, 18:37   #19
ulcia18
Raczkowanie

Wedlug mnie na stokach powinna byc puszczana glosniej muzyka zeby mozna bylo sie zrelaksowac i wrzucic na luz
ulcia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-22, 14:54   #20
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulcia18 Pokaż wiadomość
Wedlug mnie na stokach powinna byc puszczana glosniej muzyka zeby mozna bylo sie zrelaksowac i wrzucic na luz
Wiesz nie wszyscy przy glosnej muzyce się relaksują. Tym bardziej ze gusta muzyczne sa rozne..i nie wszystkim odpowiadają radiowe hity jakie na stoku zazwyczaj są serwowane.

Mnie relaksuje cisza i spokuj.
Stary 2009-01-07, 20:01   #21
Wera10
Przyczajenie

Ja słucham tylko podczas podjeżdżania wyciągiem w górę, jednak też nie zawsze bo towarzystwa nie brakuje .
Wera10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-08, 11:52   #22
Faciadlly
Przyczajenie

Ja mam ze sobą zawsze starą mp3, jednak nie zawsze używam. W czasie jazdy bardzo rzadko, co innego do wyciągu.
Faciadlly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 01:25   #23
Raiss
Raczkowanie

Odkurzam

Raczej nie zdarza mi się jeździć z muzyką, chyba, że w jednym uchu. Mógłbym normalnie słuchać tylko w przypadku, kiedy bym wiedział, że na trasie nie ma nikogo, albo baaardzo mało osób.

Ciekawe jest to, że w zależności jaka muzyka mi się włączę, tak jeżdżę, dostosowując prędkość i rytm do tego co mam w słuchawkach.
Raiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:31   #24
Tapioka
Raczkowanie

Nie słucham, bo uważam, że to niebezpieczne. Poza tym nie chciałoby mi się co chwilę ściągać i zakładać kasku, żeby poprawić lub wyciągnąć słuchawki.

Wystarcza mi zazwyczaj "Anton aus Tirol", którego można posłuchać wokół knajp pod wyciągiem.
Tapioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 21:46   #25
SambaMamba
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Nie na stoku słucham tylko szusowania, w kolejce jest sie najczęściej skazanym na muzykę, głównie z radia.
SambaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 23:48   #26
madzieeek
Wtajemniczenie

Ja jeżdżę zazwyczaj w Białce i zazwyczaj ze sporą ekipą przyjaciół, więc muza nie jest konieczna - w kolejkach i na wyciągu zazwyczaj mamy zbiorową głupawkę, natomiast w czasie zjazdu ja osobiście też nie czułabym się bezpiecznie niesłysząc, co się wokół mnie dzieje (czy np nie zasuwa jakiś 10-latek na krechę z okrzykiem: "UWAGAAAAAA...bo jadeeeeeee!")
Poza tym podejrzewam, że byłoby tak jak z jazdą samochodem - kiedy słyszę mocniejsze brzmienia to od razu mocniej wciskam pedał gazu...i o ile samochodem jeżdżę już 11 lat i czasami pozwalam sobie na szaleństwo, o tyle na desce dopiero dwa sezony za mną, więc takie mimowolne przyspieszanie mogłoby się źle skończyć

Aleeee...a propos samochodu - absolutnie ZAWSZE w drodze do Białki towarzyszy nam w aucie numer Guano Apes "Lords of the Boards" i nastraja idealnie do białego szaleństwa
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:54   #27
pumas
Zakorzenienie

A ja jestem za muzyka na stoku, az przyjemniej sie jedzie. Ale wlasnie marzy mi sie muzyka chill jakas taka lekka, uspokoajajaca, ktora nie nastraja do szybkiej jazdy Wnerwiaja mnie reklamy lecace przy wyciagu bleeeeeeeeeeeee

madziek, czy to ty z fotologa? Tak mi sie opis troche skojarzyl
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:31   #28
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
madziek, czy to ty z fotologa? Tak mi sie opis troche skojarzyl
Ahaaaa...jam fotologowy madzieeek, a Tyyyy....???
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:45   #29
pumas
Zakorzenienie

Ale trafilam A ja Twoja podglądaczka, nie posiadająca fotologa
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 15:44   #30
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Może to i niebezpieczne, ale ja uwielbiam jeździć z muzyką, najlepiej na obie słuchawki, chociaż nie zawsze sobie na to pozwalam, tylko gdy jest niewiele osób plus słońce i mogę orientować się chociażby po cieniach. Czasem nie mam ochoty na słuchanie, ale jak już to przeważnie jest to metal/rock.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości