|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Dlaczego tak mnie zemdliło?
Dziewczyny mam pytanie..moze ktoras z Was tak ma, lub tez miala.
W sobotę doswiadczylam dziwnego "uczucia". Jako ze od prawie 2 lat jestem na diecie , bo mam cukrzyce i niedoczynnosc, musze bardzo się pilnowac- nie jadam tlustych rzeczy, nadmiaru wieprzowiny itd. I wlasnie... w sobotę mialam gości na kolacji. Postanowilam zrobic pizze taką typowa jak lubią ludziki , a szczegolnie "chłopy", bez patrzenia na kalorie. Upieklam więc procz podstawowych skladnikow BOCZEK. I wtedy KOSZMAR. Nigdy nie spotkalo mnie cos takiego. Zaczelam go piec na patelni i jak poczulam jego zapach (na bank byl swiezy) to od razu pobieglam do wc i wymiotywalam jak kot. Potem powiedzalam mezowi zeby zamknal kuchnie i skonczyl go piec. I wlasnie od soboty coś się dzieje dziwnego ze mną. . . Po kazdym posilku(jadam 5 malych posilkow dziennie) mnie okropnie mdli-tak samo jak zemdliło mnie w sobote po powachaniu boczku . Tak sobie mysle-jako ze ja boczku nei jadam, czy mogl mnie tak zdrażnic ten zapach ?? Tylko czy moze ten efekt trzymac tak dlugo ? Jak sobie pomoc? Czy powinnam pojsc JUZ do lekarza?
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dlaczego tak mnie zemdliło?
Pierwsze co mi przyszło na myśl, to ciąża
![]() ale powinnaś pójść do lekarza nawet jeśli to nie o ciążę chodzi. Od mdłości zaczyna się mnóstwo chorób, może to coś z woreczkiem żółciowym, coś z żołądkiem.. pójdź, będziesz spokojniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ciąza raczej niemozliwa, biore tabletki anty od kilku lat
![]() Ale tak chyba zrobie, jak nei przejdzie to wybiore się do gastrologa. Choc zastanawia mnie fakt czy to moze nie efekt uboczny KETONALu ktory zostal mi zalecony w ciagu ostatnich dni jako srodek przeciwzapalny i przeciwbolowy podczas leczenia kanalowego zeba.... moze od tego boli ... zaczelam brac do w piatek rano, potem wieczorem i tak do wczoraj .
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Do lekarza możesz iść, ale raczej bym się na Twoim miejscu nie przejmowała. Ja też na pewno w ciąży nie jestem, a czasem mnie mdli od zapachu jakichś potraw czy ich skladników, nawet jesli je lubię. Raz poczuję zapach tuńczyka i jest mi niedobrze, a następnym razem już jest ok. Jakos tak mam po prostu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.