|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
przedłużenie płytki paznokcia..
Może której z Was udało sie przedłużyć płytkę paznokcia a dokładniej zrobić tak, żeby skóra ładnie obrosła brzegi?
Ładne paznokcie mają niemalże do końca paznokcia skórę, która chroni, otacza tą płytkę, moja skóra kończy się gdzieś w połowie - mam zadziory (uzupełniam witaminy) i nie wiem co zrobic zeby ładniej wyglądały? Czy wizyta u kosmetyczki w czymś pomoże? odsuwać skórki u nasady? co zrobić? Edytowane przez 30tka tuz tuz Czas edycji: 2011-03-24 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przedłużenie płytki paznokcia..
Troche nie rozumiem sensu tego posta
Nie moge zinterpretować tego inaczej niż tak: Mówisz że chcesz przedłużyć płytke paznokcia tak? ale co, po obgryzaniu? w tym wypadku to jest chyba niemożliwe, próbowałam na wszystkie sposoby. Obrośnięcie brzegów płytki to jest już inna historia po prostu [taki dosyć brutalny sposób ponieważ nie da sie tego zatrzymać] wycinaj skórki i powinny rosnąć szybciej Inaczej nie umiem tego zrozumieć
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Najlepszy sposób to noszenie prze dłuższy czas przedłużonych paznokci. Moja szwagierka miała dosyć głęboko zaczynający się wolny brzeg paznokcia, a teraz ma baaardzo wydłużoną płytkę, bo hyponychium sięga już nad opuszek. Płytka jako taka jest dłuższa, ale nie daj Bóg jak się mięsko odklei od paznokcia to jest straszliwy ból.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
BYLICZKA, O właśnie to miałam na myśli. Przedłużone ale swoje własne, nie sztuczne prawda?? Tak to rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam że jak swoje mam dłuższe takie że wystają mi nad opuszek to to mięsko (hyponychium ) też się zrasta, no ale wiadomo, swoje łatwiej połamać
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wystarczy nie grzebać pod nimi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.