|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
![]() Szał 35-letniego ciała? Czemu nie
Czy po 30-tce można mieć szałowe ciało? Można
![]() Jeśli chcecie przekonać się o tym na własne oczy, zapraszam serdecznie do śledzenia mojego wątku. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jak to wszystko się zaczęło? Kolejne leniwe niedzielne popołudnie w domu. Duże śniadanie, wielogodzinne siedzenie przed TV czy komputerem. Na obiad, o zgrozo-frytki, smażona ryba i odrobina surówki by zagłuszyć sumienie 0biad.jpg
Po obiedzie ugniatanie fotela ze słoikiem Nutelli i czekoladą pod ręką. Nagle-szok! Mimochodem zjadłam ponad pół słoika kremu czekoladowego i pochłonęłam praktycznie całą tabliczkę czekolady. Nie wierzycie? Oto dowody zbrodni nutella1.jpg detoksczekolada.jpg Złapałam się za głowę, pobiegłam do lustra i zobaczyłam moje kiedyś całkiem niezłe ciało pod wałeczkami tłuszczu. Tu coś zwisa, tu się marszczy. Tragedia. Już miałam walić głową w ścianę, pluć sobie w brodę tudzież zerwać skalp lecz nagle-olśnienie! Przecież można to wszystko odwrócić. Może nie z pomocą magicznej kuli, czarodziejskie hokus pokus też nie pomoże, pstrykanie palcami jest nieskuteczne ale ..można , przy silnej woli, samozaparciu cieszyć się ładną figurą już za kilka tygodni. Zaczynamy? ------------------------------------------------------ Spis treści wstęp mój cel 13 kwietnia...pechowo? Zrzucamy kilogramy Budujemy mięśnie Słodzić? Nie słodzić? oto jest pytanie... Trening cz.1 Trening cz.2 Kilka słów o pokrzywie Mój cel-jędrna pupa i uda Prawda czy mit? Kilka słów o ćwiczeniach Kolejny dzień Zdrowe przekąski 26 kwietnia Pół żartem pół serio-podsumowanie Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2011-04-26 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Szał 35-letniego ciała? Czemu nie
ojej
![]() trochę zgrzeszyłaś ![]() zaczyna się ciekawie,będę śledzić Twój wątek ![]() zostawiam 5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam takie spostrzeżenia z grzechem w ręku
![]() ![]() Trzymam kciuki mega intensywnie i obiecuję intensywnie śledzić.
#5 |
okrutnica jakaś... |
Mój cel
kostium.jpg
w zeszłym roku mój brzuch wyglądał tak a wczoraj-obraz nędzy i rozpaczy ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2011-04-11 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
aga znając Twój perfekcjonizm blog będzie super i szybko osiągniesz swój cel
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Muszę przyznać że ten konkurs spadł mi z nieba ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki!!
Chociaż ja to bym chciała mieć taki brzuch jak Ty wczoraj :P
#9 |
keep calm and contour on
|
tez bym chciala taki brzuch jak Ty masz teraz
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Cudowna Kobieto
![]() podglądam Cię na tym forum przez każdą "dziurkę od klucza", którą mi stworzysz kolejnym swoim tematem i zdjęciem ![]() Kibicuje w wyszczuplaniu! szczególnie, że też łasuchuje w domowym zaciszu Napewno ocenię, poczekam tylko na dalszy rozwój Twojego wątku ![]() na razie podoba mi się kawalarski sposób pisania, ogólnie Twoje poczucie humoru ![]() Będę wspierac i zaglądać! |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Moderatoreska
|
Aga ty to jesteś kruszynka
![]() ![]() Oczywiście ***** zostawiam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ojjj
![]() zebys sie nie zasuszyla! jak Ty nie masz z czego sie odchudzac ![]() ![]() ![]() jak bedziesz wymyslac to ja cie chyba wytocham za ten kolczyk w pepku! ![]()
![]() Edytowane przez dimiti Czas edycji: 2011-04-11 o 16:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |||||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno wątek się rozwinie, zamierzam pisać bardziej pomocne i typowo informacyjne posty ale nie chciałam by było zbyt sucho . W końcu to taki mini-blog a nie artykuł. dziękuję i serdecznie zapraszam do zaglądania i komentowania. Cytat:
![]() bardzo chętnie bym się zamieniała z Tobą na brzuchy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() odezwała się ta mega gruba ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ale i tak ci spadnie to tu to tu
![]() no wiesz ja przybralam praktycznie jakies 13kg ![]() ![]() no, ale cos mi sie wydaje, ze jak Ty sie za siebie wezmiesz to pojdzie ci to raz dwa! ![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
dla mnie nie ![]() i "dziękuję" osobom które przez ostatnią godzinę wlepiły mi po jednej gwiazdce ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
eee nie bedzie tak zle
![]() ![]() a tak to takie babsko straszy ![]() heh nie chce cie straszyc, ale pod koniec bedzie gorzej z tymi 1 ![]()
![]() |
#18 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Co do jedynek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys ci sie udalo ![]() ![]() wiesz niektorzy sa zazdrosni ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() udało ale dużo ćwiczyłam by uzyskać taki efekt. Musiałam też dużo białka przyjmować by mieć budulec pod mięśnie. No i nie mogę ćwiczyć zbyt forsownie z powodu chorego kręgosłupa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a ludzie się potem zastanawiają skąd się biorą anorektyczki
![]() ja nie mam problemów z akceptowaniem siebie, itp. ale mam koleżankę anorektyczkę i jak ktoś wstawia swoje zdjęcie w rozmiarze 36 i piszę że jest to obraz nędzy i rozpaczy to naprawdę gratuluję ![]() ![]()
#22 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
czy mąż ułożył zestaw ćwiczeń ?
![]() ale pyszny obiadek , szkoda że się nie załapałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Obiad był w niedzielę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EOT ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wazne, ze motywacja jest i chcesz cos zrobic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do Twoich postanowień to trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Każda osoba, nawet ta szczupła może być niezadowolona ze swojej figury i o tym mówić. Nie porównuję siebie do innych, nie twierdzę że inni mają lepiej a ja gorzej. Porównuję swój wygląd jedynie do siebie samej, z czasów gdy moja figura była wyćwiczona, jędrna i mam do tego prawo. Tak jak każda osoba w tym dziale opowiadam o sobie, o swoich problemach. I mam prawo twierdzić że mój brzuch aktualnie to nic ciekawego bo wiem jak może on wyglądać gdy jestem w pełnej formie. Nie napisałam że jestem gruba, że muszę się odchudzać- takie stwierdzenia mogłyby wzbudzić niepokój u osób mających zaburzenia żywieniowe. Ja skomentowałam mój brzuch. EOT również Dimku, dokładnie, motywacja to połowa sukcesu. Trzeba wytrwać w tym co się zaplanuje, nieważne jak miałoby to okazać się trudne. Wielu osobom wydaje się że osoby bardzo szczupłe nie mają problemów z figurą. W ogóle to wszystkie patyki powinny chyba na kolanach do Częstochowy dziękować za swoje predyspozycje a nie bezczelnie narzekać. Nasze narzekanie jest odbierane jako swego rodzaju kokieteria, nie wiem dlaczego w stosunku do osób chudych tak trudno o odrobinę empatii. My też mamy problemy z figurą, przez wiele lat nazywani jesteśmy kościotrupami, szkieletorami, wyśmiewani, od najmłodszych lat wszyscy głośno komentują nas przy stole, wciskając jedzenie wręcz na siłę. Od dawna próbowałam przytyć, byłam pod opieką lekarzy i nic. Kombinacja genów i problemów z hormonami sprawia że jestem jaka jestem. Mogę tylko ćwiczyć by do moich kości dodać trochę mięśni. Jestem po 30-tce, mało się ruszam z powodu wady wrodzonej kręgosłupa i przez okres jesienno-zimowy mój brzuch urósł o kilka cm, jest sflaczały, mam sporo tkanki tłuszczowej w tym miejscu i nie wygląda on zbyt dobrze. Dlatego planuję zrzucić zimowy tłuszczyk w talii ![]() ![]() ![]() Dam radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() też szczupła jestem,często miałam docinki różnego rodzaju z tego powodu,że nic nie jem,że mnie nie karmią smutne ![]() jestem dość nerwową osobą,i pewnie przez nerwy ciężko mi przytyć rodzice zresztą i brat też szczupli są,więc po nich mam taką przemianę materii Ja również mam wystające obojczyki i szczupłe ręce,i jeszcze bardzo szczupłą łydkę ![]() Aguś a ile ważysz i przy jakim wzroście? Śliczny szczupły masz brzuszek ![]() a co się stało,że tak średnia Ci w dół poszła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() średnia poszła w dół...bo zapewne wielu osobom nie spodobało się to że śmiem narzekać na swój brzuch ![]() Kochana, a badałaś hormony? Masz z nimi wszystko w porządku? Zwłaszcza hormony tarczycy. Mam 167,5cm wzrostu a ważę różnie, 49-53 kg, w zależności od pory roku. Zwykle przybieram na wadze nie po leniwej zimie tylko po sezonie wiosenno-letnim gdzie dużo ćwiczę. Najwięcej schudłam (do 43kg) tuż przed ślubem (to wina stresu) oraz jakieś 2 lata temu gdy wyszła na jaw moja wada kręgosłupa. Wtedy chyba to przybicie, zły nastrój i depresja spowodowały że waga spadła. Prawie rok poruszałam się o kuli, wciąż chodziłam na rehabilitacje, zastrzyki, brałam leki. Na razie, odpukać, jest w miarę ok ![]() A Ty ile ważysz? Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2011-04-11 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.