Szał ciał dla zapylonych, czyli z dobrą formą w ciąży ku latu... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Notka

Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało?

Narzędzia
Stary 2011-04-01, 17:17   #1
lale3ka
Raczkowanie

Szał ciał dla zapylonych, czyli z dobrą formą w ciąży ku latu...

Witajcie kochane Wizażanki
Ponieważ jestem wiosennie "zapylona" postanowiłam utworzyć wątek dla dziewczyn, kobiet w ciąży, które również muszą dbać o swoją sylwetkę, by po porodzie wyglądać nadal atrakcyjnie i czuć się dobrze w swoim ciele.
Mój termin porodu(cesarskiego cięcia) wyznaczony został na 10-15 lipca 2011, a więc już lato, warto więc starannie zadbać o swoje ciało już od samego początku ciąży.
Wiosna to jedna najpiękniejszych pór roku. Robi się cieplutko, pojawiają się pierwsze kwiaty i listki. Niestety często po zimie uświadamiamy sobie, że przytyłyśmy parę kilogramów za dużo, mamy niechciane fałdki, wypadające włosy i przede wszystkim bladą i zanieczyszczoną cerę. Większości osób po zimie brakuje witaminy C, więc właśnie teraz zachęcam by każda spożywała ją regularnie, nie chodzi tu o tabletki, ale o naturalne źródło, tj. marchewka, mój ukochany szpinak, czy różnego typu sałaty
Co do sałat to warto do obiadu przygotować właśnie świeżą sałatę, czy kapustę z marchewką i odrobiną oliwy- smakuje przepysznie, a przy okazji dostarcza naszemu organizmowi naturalnych witamin
No, ale samo zdrowe odżywianie się nie wystarcza, więc teraz, kiedy robi się ciepło warto poświęcić chociaż pół godziny dziennie na wysiłek fizyczny-nie mówię, że mamy biegać, skakać i nie wiadomo co od razu robić-tym bardziej, że w ciąży jest to raczej nie wskazane
Ale można tak jak ja-wyjść na spacer, najlepiej gdzieś w pobliżu lasu, polany, żeby móc wdychać świeże powietrze i "zachłysnąć" się wiosną

Uwielbiam wycieczki w ciąży, przy tak pięknej pogodzie
Poniżej wklejam kilka zdjęć(które uwielbiam robić) budzącej się przyrody

Pozdrawiam Was gorąco i zapraszam na spacer....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (87,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (59,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (45,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (46,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (46,0 KB, 3 załadowań)
(*)(*)(*)
lale3ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:21   #2
Onnaa88
BAN stały

Dot.: Szał ciał dla zapylonych, czyli z dobrą formą w ciąży ku latu...

Gratuluję
zdjęcia śliczne
tak patrze na Twój profil na max models,masz 26 lat?dałabym Ci dużo mniej

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2011-04-01 o 17:32
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 17:41   #3
lale3ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Gratuluję
zdjęcia śliczne
tak patrze na Twój profil na max models,masz 26 lat?dałabym Ci dużo mniej
Dziękuję
Tak mam 26 lat, wiele osób widząc mnie nie dowierza, ale to chyba dobrze, że wyglądam młodziej
(*)(*)(*)
Stary 2011-04-01, 17:44   #4
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lale3ka Pokaż wiadomość
Dziękuję
Tak mam 26 lat, wiele osób widząc mnie nie dowierza, ale to chyba dobrze, że wyglądam młodziej
pewnie,bardzo dobrze że wyglądasz młodo
ja mam 23 lata,a dają mi góra 16
jestem ciekawa co będzie jak dobiegnę 30
dałam 5

Edytowane przez Onnaa88
Czas edycji: 2011-04-01 o 17:48
Stary 2011-04-01, 17:51   #5
lale3ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
pewnie,bardzo dobrze że wyglądasz młodo
ja mam 23 lata,a dają mi góra 16
jestem ciekawa co będzie jak dobiegnę 30
dałam 5
No mnie może 16 nie dają W wieku 30 lat będziemy super "nastkami", bo dbamy o siebie nie tylko wiosną
(*)(*)(*)
Stary 2011-04-01, 18:00   #6
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
No mnie może 16 nie dają W wieku 30 lat będziemy super "nastkami", bo dbamy o siebie nie tylko wiosną
no na pewno
Stary 2011-04-02, 08:22   #7
lale3ka
Raczkowanie

Witam ciepłym uśmiechem w słoneczny weekendowy poranek
Słoneczko wstało o 6:10, a ja trochę później i czas Kochane na zdrowe śniadanie, gdyż jest ono podstawowym posiłkiem i jedynym, kiedy możemy sobie pozwolić na coś słodkiego. Właśnie rano potrzebujemy węglowodanów, oczywiście im później jemy śniadanie tym mniej kaloryczne powinno ono być i możemy zjeść obfitszą porcję - a zapewne energii nie braknie nam na cały dzień
Moje śniadanie niewiele różni się od kobiet nie "zapylonych".
Po przebudzeniu zażywam leki, po których nie mogę jeść ani pić pół godziny, więc w tym czasie wybieram się do pobliskiego warzywniaka, po składniki na śniadanko Następnie płucze sałatę, obieram pomidory i kroję ogórki i szczypiorek Mija pół godzinki-a ja już miałam jakże bardzo wskazany ruch na świeżym powietrzu i moge zabrać się do pałaszowania
1. Ze względu na mój stan nie powinnam pić kawy, ale "grzeszę" i rano wypijam kubek kawy rozpuszczalnej z odtłuszczonym mlekiem(bez cukru-którego i tak nie lubię)
2. Zjadam jedną bułeczkę z odrobiną masełka, liściem sałaty, serkiem białym i mega zestawem pomidorka i ogórka, które uwielbiam
Po takim posiłku jestem syta i mogę chwilę odpocząć- akurat teraz piszę tutaj
Jak będzie rozwijał się mój dalszy dzień? Dowiecie się jeszcze dziś :
Pozdrawiam i życzę smacznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg śniadanko.jpg (68,0 KB, 23 załadowań)
(*)(*)(*)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-02, 10:50   #8
Onnaa88
BAN stały

Cytat:
Witam ciepłym uśmiechem w słoneczny weekendowy poranek
Słoneczko wstało o 6:10, a ja trochę później i czas Kochane na zdrowe śniadanie, gdyż jest ono podstawowym posiłkiem i jedynym, kiedy możemy sobie pozwolić na coś słodkiego. Właśnie rano potrzebujemy węglowodanów, oczywiście im później jemy śniadanie tym mniej kaloryczne powinno ono być i możemy zjeść obfitszą porcję - a zapewne energii nie braknie nam na cały dzień
Moje śniadanie niewiele różni się od kobiet nie "zapylonych".
Po przebudzeniu zażywam leki, po których nie mogę jeść ani pić pół godziny, więc w tym czasie wybieram się do pobliskiego warzywniaka, po składniki na śniadanko Następnie płucze sałatę, obieram pomidory i kroję ogórki i szczypiorek Mija pół godzinki-a ja już miałam jakże bardzo wskazany ruch na świeżym powietrzu i moge zabrać się do pałaszowania
1. Ze względu na mój stan nie powinnam pić kawy, ale "grzeszę" i rano wypijam kubek kawy rozpuszczalnej z odtłuszczonym mlekiem(bez cukru-którego i tak nie lubię)
2. Zjadam jedną bułeczkę z odrobiną masełka, liściem sałaty, serkiem białym i mega zestawem pomidorka i ogórka, które uwielbiam
Po takim posiłku jestem syta i mogę chwilę odpocząć- akurat teraz piszę tutaj
Jak będzie rozwijał się mój dalszy dzień? Dowiecie się jeszcze dziś :
Pozdrawiam i życzę smacznego
bardzo apetycznie wygląda te śniadanko

pycha
Stary 2011-04-03, 14:34   #9
lale3ka
Raczkowanie

Dzień Dobry
Niestety nie mogłam nic wczoraj napisać, bo nie miałam internetu aż do dziś
Jeśli chodzi o wczorajszą resztę dnia, to spędziłam ją mało aktywnie niestety, bo byłam tylko na spacerze wieczorem Ale dziś nadrobiłam wszystko O 11 wyjechałam do Bukowca i właśnie wróciłam Było przyjemnie i przede wszystkim aktywnie Mianowicie "cały" dzień chodziliśmy spędziliśmy na trasie Rezerwatu Przyrody "Diable Skały".
Cała trasa składa się z 9 stanowisk oznaczonych tablicami Jest malowniczo i naprawdę pięknie. Obcując z przyrodą nie myślimy ile kalorii spalamy i jaki wysiłek wkładamy wspinając się ku skałom, jest to bardzo miłe "chudnięcie" Polecam każdemu
Pozdrawiam Was słonecznie - wieczorem wrzucę zdjęcia z tego malowniczego miejsca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (80,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (109,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (106,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (140,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (98,0 KB, 2 załadowań)
(*)(*)(*)

Edytowane przez lale3ka
Czas edycji: 2011-04-04 o 13:17 Powód: dodanie zdjęć...
Stary 2011-04-04, 13:06   #10
lale3ka
Raczkowanie

Wybaczcie, że wczoraj nie dodałam tych zdjęć, ale wyszłam z chłopakiem na spacer i jak wróciłam, wzięłam prysznic-w ciało wsmarowałam balsam ujędrniający i przeciw rozstępom i w momencie zasnęłam-dzień był bardzo aktywny-czyli UDANY!!

4-04-2011 PONIEDZIAŁEK

Przede mną kolejny dzień słoneczny dzień w walce z utrzymaniem zgrabnego ciała do porodu jak i po....
Dzień zaczęłam od śniadanka:
Kubek soku z żurawiny, która jak wiadomo zawiera bogactwo bioflawonoidów, naturalnych antyoksydantów, które pomagają w walce ze szkodliwymi czynnikami środowiska i procesami starzenia się organizmu.
Kilka dobroczynnych działań żurawiny
Żurawina :
- zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych
- ma świetne działanie na jamę ustną i układ pokarmowy
- obniżaj stężenie cholesterolu HDL
- zapobiega nowotworom
- zwalcza wirusa opryszczki, przyczyniającego się do powstania opryszczki narządów płciowych
Podsumowując-warto pić sok z żurawiny
Do tego pozwoliłam sobie na coś mniej zdrowego- Cebulak (cebularz)- ciasto drożdżowe z cebulką
Nie dawno skończyłam ćwiczyć-nie ćwiczę długo, ale regularnie-wystarczy 10-15 minut. Nie są to ćwiczenia wymagające wysiłku-przede wszystkim pozwalają rozluźnić mięśnie kręgosłupa i i wzmacniają mięśnie brzucha.
Bardzo ważna zasada-myślę, że dla każdej kobiety ciężarnej-wygoda-a więc przed przystąpieniem do ćwiczeń-ubierzmy się w odpowiednio wygodny strój, zepnijmy włosy żeby nie przeszkadzały i można ćwiczyć (oczywiście po wcześniejszej konsultacji z lekarzem ).

Poniżej zdjęcie śniadanka i ćwiczeń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sniadanie.jpg (75,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cwiczenia.jpg (38,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JOGA.jpg (35,8 KB, 21 załadowań)
(*)(*)(*)
Stary 2011-04-13, 06:22   #11
lale3ka
Raczkowanie

Chwilę mnie nie było-jednak ze swojego "wiosennego" jadłospisu nie zrezygnowałam i oczywiście spacery, spacery i raz jeszcze spacery
Dziś polecam twarożek ze szczypiorkiem + jajeczko z majonezem( oczywiście jeśli macie ochotę na wersję bardziej light to proponuję bez)
I na odmianę sok Ale nie byle jaki Sok, który sama zrobiłam-świeży i megawitamionowy. Jeden sok wyciśnięty jest tylko z jabłek, a drugi z mandarynek i pomarańczy, jest to naprawdę bomba witaminowa, bez konserwantów.

POMARAŃCZE

Pomarańczeposiadają witaminę C, A, B, B12, P, sole mineralne i peptyny, które pobudzają czynności jelit oraz przeciwdziałają wchłanianiu toksyn zalegających w jelitach. Doskonale nadają się do diet oczyszczających lub jednodniowych diet sokowych.
A co bardzo ważne dla kobiet w ciąży to to, że pomarańcza to również bogate źródło kwasu foliowego i potasu.
Zbyt niskie spożycie kwasu foliowego przez kobiety w ciąży jest niebezpieczne dla rozwijającego się embrionu - może wpływać na niedorozwój łożyska oraz powodować wady wrodzone u noworodka. Tak więc kochane ciężaróweczki pijmy dużo soku z pomarańczy dla naszego maluszka

JABŁKA
Jabłka zawierają witaminy: C, A, B1, B2, PP i B3.
Jabłka odgrywają dietetyczną rolę w żywieniu.
Witaminy
chronią przed zbyt wczesnym starzeniem się, regulują wszystkie procesy życiowe, pomagają w walce z infekcjami.
Błonnik wpływa korzystnie na perystaltykę jelit i obniża poziom cholesterolu we krwi.
Potas
zwiększa napięcie mięśni, w tym mięśnia sercowego.
Wapń
jest niezbędny do budowy kości i zębów.
Magnez
ma działanie anty zawałowe.
Krzem
jest niezbędny dla prawidłowego wyglądu włosów i paznokci.
Żelazo, jako składnik hemoglobiny wpływa na dotlenienie organizmu.

Kochane naprawdę warto zrobić sobie choć jeden kubek takiego soku dziennie -chwila pracy, a ile korzyści dla naszego organizmu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (106,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg soki.jpg (94,3 KB, 3 załadowań)
(*)(*)(*)

Nowe wątki na forum Konkurs Rossmann - Szał Ciał

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości