|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szał ciał dla zapylonych, czyli z dobrą formą w ciąży ku latu...
Witajcie kochane Wizażanki
![]() Ponieważ jestem wiosennie "zapylona" postanowiłam utworzyć wątek dla dziewczyn, kobiet w ciąży, które również muszą dbać o swoją sylwetkę, by po porodzie wyglądać nadal atrakcyjnie i czuć się dobrze w swoim ciele. Mój termin porodu(cesarskiego cięcia) wyznaczony został na 10-15 lipca 2011, a więc już lato, warto więc starannie zadbać o swoje ciało już od samego początku ciąży. Wiosna to jedna najpiękniejszych pór roku. Robi się cieplutko, pojawiają się pierwsze kwiaty i listki. Niestety często po zimie uświadamiamy sobie, że przytyłyśmy parę kilogramów za dużo, mamy niechciane fałdki, wypadające włosy i przede wszystkim bladą i zanieczyszczoną cerę. Większości osób po zimie brakuje witaminy C, więc właśnie teraz zachęcam by każda spożywała ją regularnie, nie chodzi tu o tabletki, ale o naturalne źródło, tj. marchewka, mój ukochany szpinak, czy różnego typu sałaty ![]() Co do sałat to warto do obiadu przygotować właśnie świeżą sałatę, czy kapustę z marchewką i odrobiną oliwy- smakuje przepysznie, a przy okazji dostarcza naszemu organizmowi naturalnych witamin ![]() No, ale samo zdrowe odżywianie się nie wystarcza, więc teraz, kiedy robi się ciepło warto poświęcić chociaż pół godziny dziennie na wysiłek fizyczny-nie mówię, że mamy biegać, skakać i nie wiadomo co od razu robić-tym bardziej, że w ciąży jest to raczej nie wskazane ![]() Ale można tak jak ja-wyjść na spacer, najlepiej gdzieś w pobliżu lasu, polany, żeby móc wdychać świeże powietrze i "zachłysnąć" się wiosną ![]() Uwielbiam wycieczki w ciąży, przy tak pięknej pogodzie ![]() Poniżej wklejam kilka zdjęć(które uwielbiam robić) budzącej się przyrody ![]() Pozdrawiam Was gorąco i zapraszam na spacer....
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Szał ciał dla zapylonych, czyli z dobrą formą w ciąży ku latu...
Gratuluję
![]() zdjęcia śliczne ![]() tak patrze na Twój profil na max models,masz 26 lat?dałabym Ci dużo mniej ![]() Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2011-04-01 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak mam 26 lat, wiele osób widząc mnie nie dowierza, ale to chyba dobrze, że wyglądam młodziej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja mam 23 lata,a dają mi góra 16 ![]() jestem ciekawa co będzie jak dobiegnę 30 ![]() dałam 5 ![]() Edytowane przez Onnaa88 Czas edycji: 2011-04-01 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam ciepłym uśmiechem w słoneczny weekendowy poranek
![]() Słoneczko wstało o 6:10, a ja trochę później i czas Kochane na zdrowe śniadanie, gdyż jest ono podstawowym posiłkiem i jedynym, kiedy możemy sobie pozwolić na coś słodkiego. Właśnie rano potrzebujemy węglowodanów, oczywiście im później jemy śniadanie tym mniej kaloryczne powinno ono być i możemy zjeść obfitszą porcję - a zapewne energii nie braknie nam na cały dzień ![]() Moje śniadanie niewiele różni się od kobiet nie "zapylonych". Po przebudzeniu zażywam leki, po których nie mogę jeść ani pić pół godziny, więc w tym czasie wybieram się do pobliskiego warzywniaka, po składniki na śniadanko ![]() ![]() ![]() 1. Ze względu na mój stan nie powinnam pić kawy, ale "grzeszę" i rano wypijam kubek kawy rozpuszczalnej z odtłuszczonym mlekiem(bez cukru-którego i tak nie lubię) 2. Zjadam jedną bułeczkę z odrobiną masełka, liściem sałaty, serkiem białym i mega zestawem pomidorka i ogórka, które uwielbiam ![]() Po takim posiłku jestem syta i mogę chwilę odpocząć- akurat teraz piszę tutaj ![]() Jak będzie rozwijał się mój dalszy dzień? Dowiecie się jeszcze dziś : Pozdrawiam i życzę smacznego ![]()
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() pycha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Niestety nie mogłam nic wczoraj napisać, bo nie miałam internetu aż do dziś ![]() Jeśli chodzi o wczorajszą resztę dnia, to spędziłam ją mało aktywnie niestety, bo byłam tylko na spacerze wieczorem ![]() ![]() ![]() ![]() Cała trasa składa się z 9 stanowisk oznaczonych tablicami ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was słonecznie - wieczorem wrzucę zdjęcia z tego malowniczego miejsca ![]()
KOCHAM CIĘ SYNKU - Śpij słodko Aniołku (*)(*)(*) Edytowane przez lale3ka Czas edycji: 2011-04-04 o 13:17 Powód: dodanie zdjęć... |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie, że wczoraj nie dodałam tych zdjęć, ale wyszłam z chłopakiem na spacer i jak wróciłam, wzięłam prysznic-w ciało wsmarowałam balsam ujędrniający i przeciw rozstępom i w momencie zasnęłam-dzień był bardzo aktywny-czyli UDANY!!
4-04-2011 PONIEDZIAŁEK Przede mną kolejny dzień słoneczny dzień w walce z utrzymaniem zgrabnego ciała do porodu jak i po.... Dzień zaczęłam od śniadanka: Kubek soku z żurawiny, która jak wiadomo zawiera bogactwo bioflawonoidów, naturalnych antyoksydantów, które pomagają w walce ze szkodliwymi czynnikami środowiska i procesami starzenia się organizmu. Kilka dobroczynnych działań żurawiny ![]() Żurawina : - zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych - ma świetne działanie na jamę ustną i układ pokarmowy - obniżaj stężenie cholesterolu HDL - zapobiega nowotworom - zwalcza wirusa opryszczki, przyczyniającego się do powstania opryszczki narządów płciowych Podsumowując-warto pić sok z żurawiny ![]() Do tego pozwoliłam sobie na coś mniej zdrowego- Cebulak (cebularz)- ciasto drożdżowe z cebulką ![]() Nie dawno skończyłam ćwiczyć-nie ćwiczę długo, ale regularnie-wystarczy 10-15 minut. Nie są to ćwiczenia wymagające wysiłku-przede wszystkim pozwalają rozluźnić mięśnie kręgosłupa i i wzmacniają mięśnie brzucha. Bardzo ważna zasada-myślę, że dla każdej kobiety ciężarnej-wygoda-a więc przed przystąpieniem do ćwiczeń-ubierzmy się w odpowiednio wygodny strój, zepnijmy włosy żeby nie przeszkadzały i można ćwiczyć (oczywiście po wcześniejszej konsultacji z lekarzem ). Poniżej zdjęcie śniadanka i ćwiczeń ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Chwilę mnie nie było-jednak ze swojego "wiosennego" jadłospisu nie zrezygnowałam i oczywiście spacery, spacery i raz jeszcze spacery
![]() Dziś polecam twarożek ze szczypiorkiem + jajeczko z majonezem( oczywiście jeśli macie ochotę na wersję bardziej light to proponuję bez) I na odmianę sok ![]() ![]() POMARAŃCZE Pomarańczeposiadają witaminę C, A, B, B12, P, sole mineralne i peptyny, które pobudzają czynności jelit oraz przeciwdziałają wchłanianiu toksyn zalegających w jelitach. Doskonale nadają się do diet oczyszczających lub jednodniowych diet sokowych. A co bardzo ważne dla kobiet w ciąży to to, że pomarańcza to również bogate źródło kwasu foliowego i potasu. Zbyt niskie spożycie kwasu foliowego przez kobiety w ciąży jest niebezpieczne dla rozwijającego się embrionu - może wpływać na niedorozwój łożyska oraz powodować wady wrodzone u noworodka. Tak więc kochane ciężaróweczki pijmy dużo soku z pomarańczy dla naszego maluszka ![]() JABŁKA Jabłka zawierają witaminy: C, A, B1, B2, PP i B3. Jabłka odgrywają dietetyczną rolę w żywieniu. Witaminy chronią przed zbyt wczesnym starzeniem się, regulują wszystkie procesy życiowe, pomagają w walce z infekcjami. Błonnik wpływa korzystnie na perystaltykę jelit i obniża poziom cholesterolu we krwi. Potas zwiększa napięcie mięśni, w tym mięśnia sercowego. Wapń jest niezbędny do budowy kości i zębów. Magnez ma działanie anty zawałowe. Krzem jest niezbędny dla prawidłowego wyglądu włosów i paznokci. Żelazo, jako składnik hemoglobiny wpływa na dotlenienie organizmu. Kochane naprawdę warto zrobić sobie choć jeden kubek takiego soku dziennie -chwila pracy, a ile korzyści dla naszego organizmu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.