|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dziwny problem.stres?
Taki tytuł, bo sama nie wiem, co mi jest
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dziwny problem.stres?
Cytat:
przecież lekarz sobie od tak nie wymyśla. on się na tym zna, skoro myśli o szpitalu, coś podejrzewa to warto się go posłuchać...
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja również tak miałam jak chodziłam do szkoły,tylko mi było ciągle zimno,a jak miałam przy całej klasie coś opowiadać,to oblewał mnie gorący pot,ale to wina stresu,i nigdy nie pomyślałam,żeby iść z tym do lekarza.Teraz gdy już jestem dużo starsza,problem się nasilił i miewam duszności,kilka razy w tygodniu,badani TSH,EKG,pulmunolog,laryng olog,morfologia wszystko w normie.Więc wina pewnie stresu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Byłam, ale sprawdzał u mnie tylko tarczycę.
Nie wiem, może na prawdę to tylko wina stresu. Myślałam, że może ktoś inny jeszcze tak ma, ale chyba nie da się tego pozbyć ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Astma? Mam to cholerstwo, ale objawy, o ile wszystko dokładnie opisałaś, zupełnie inne. Duszności tak, bywają, ale żeby było mi dziwnie gorąco, to nieeee... Chociaż moja to nie taki ciężki przypadek, szczególnie że po odczulaniu się trochę uspokoiło.
Warto iść do tego szpitala! Szczególnie że to tylko jedna noc! No ludzie, do sierpnia kawał czasu - po co się męczyć i żyć w niepewności? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie jestem psychologiem, ale wydaje mi się że to co opisujesz to problem radzenia sobie ze stresem w szkole.... I organizm moze tak "dziwnie" reagowac. W domu jest inaczej, jeśli dobrze zrozumialam? Moze wybierz sie do psychologa
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a jakie masz cisnienie i ile ważysz, myśle że może to być spowodowane stresem a moze nawet nerwicą
Mężczyzna nie musi być piękny, Wystarczy, że wdzięczny ma gest, Gdy głos ma milusi, być piękny nie musi, Chociaż wcale nie szkodzi, gdy jest ![]() Edytowane przez activ61 Czas edycji: 2011-04-16 o 01:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Meravigliosa creatura
|
Objawy które opisujesz są bardzo podobne do tych, które maja kobiety wchodzące w menopauzę. Ty jesteś bardzo młoda ale może masz jakieś problemy hormonalne związane ze sprawami ginekologicznymi. Może do ginekologa byś się wybrała? A najlepiej do ginekologa endokrynologa. Zanim uzna się, że to nerwica czy inne problemy ze stresem, powinno się wykluczyć możliwe choroby typowo fizyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No właśnie też myślałam o tym, że to wszystko przez stres, bo w domu raczej nic takiego mi się nie zdarza. Tylko ja nie odczuwam jakoś tego stresu, nie denerwuje się w szkole, więc to trochę dziwne.
Ciśnienia nie pamiętam, ale miałam mierzone i wszystko było w porządku. Ważę 56 kg przy wzroście 156 cm. Pierwszy raz słyszę o ginekologu endokrynologu, dzięki za radę, może na prawdę warto byłoby się tam wybrać.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Powiem ci tak, musisz oczywiście wszystko dokłądnie przebadać, aby wykluczyć ewentualną chorobę. Ale jeśli jesteś nerwowa, a poza tym tak bardzo przecież młoda, to mogą to być zaburzenia psychosomatyczne. Może twoją psychike dręczy jakiś problem i ciało stara się tobie zakomunikować, abyś go rozwiązała, bo nie wytrzymuje napięcia. Takie zaburzenia mogą występować w każdej postaci, od bólu stawów do wielu, wielu innych. Może spróbuj pogadac z psychologiem?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.