![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Chcę wyciągnąć wnioski z Waszą pomocą.
Witajcie,
Jakiś czas temu zakończyłem związek, pewien etap w życiu skończył się. Teraz chcę dołożyć wszelkich starań aby następny był lepszy, dlatego wpadłem na pomysł aby podzielić się z Wami pewnymi sytuacjami z poprzedniego związku i wysłuchać waszej bezstronnej opinii. Ma to na celu zrozumienie moich błędów oraz błędów drugiej strony. Chodzi mi też o odróżnienie sytuacji, gdy druga osoba przegięła od tych, gdzie ewentualnie przesadziłem mając niepotrzebne pretensje. Niech to będzie taki refleksyjny temat. Ale zanim zacznę pisać to chcę wiedzieć, czy wśród Was znajdą się osoby, które chętnie udzielą się w tym temacie. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-04-17 o 14:55 Powód: odtworzenie zniszczonej wiadomości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chcę wyciągnąć wnioski z Waszą pomocą.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
le
Edytowane przez chcemiecpewnosc Czas edycji: 2011-04-16 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja myślę, że troszke na wyrost bierzesz do siebie niektóre sytuacje. owszem, dziewczyna w obu sytuacjach zachowała się niestosownie.
1. nie powinna była w ten sposób zachowywac sie wobec Twojego kolegi, ale przyjmijmy ze była lekko pijana i nie wiedziała co robi. 2. trochę na blacharę mi to wyglada, ale może ona po prostu nie przyjęła tego w kategorii, że obrazi Twój samochód i tym bardziej Ciebie. Nie wiem dlaczego zerwaliście, jak wygladała Twoja reakcja na tamte sytuacje. Jesli chcesz dołożyc starań, by następny związek był lepszy, to po prostu nie bój sie wyrażac swojej opinii. co mogę wiecej poradzić? nic, poniewaz nie opisałes, jak sie zachowywałes. A mitów o tym, jak wyglada związek idealny siać nie będę. Ideałów nie ma. Mitów jest mnostwo, ale bez sensu zaprzątać sobie nimi głowę ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
lu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
li
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ly
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Sytuacja nr 1.
Dla mnie to objaw grzeczności patrzeć i słuchać z zainteresowaniem co ma do powiedzenia gość. Trzymanie nóg - widocznie było jej wygodnie, rozumiem, ze nie trzymała swoich nóg, między jego, tylko oparła o bok krzesła na którym on siedział? Czy normalnie w towarzystwie innych osób również zachowuje się tak swobodnie? Samochód - w tej sytuacji mam wrażenie, ze traktujesz swój samochód, jako przedłużenie penisa, stąd poczułeś się dotknięty, że chciała sprawdzić jak to jest jechać innym modelem. Na razie są to objawy nieuzasadnionej zazdrości. Sytuacja nr 2 Byłoby mi cholernie przykro, ze nie pamiętała. Ale dziwi mnie fakt, ze twoja dziewczyna nie została zaproszona na twoją imprezę urodzinową. Może chciała dać do zrozumienia, że jest z twego powodu obrażona? Sytuacja nr 3 Tę sytuację pamiętam, czytałam o niej już na wizażu. Po kiego licha zakładasz nowy watek na ten sam temat?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
..
Edytowane przez chcemiecpewnosc Czas edycji: 2011-04-16 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
syt. 1
Przesadzasz, sama lubie siedzieć opierając o coś nogi i nie widze w tym nic złego. Chyba, że informacja że miała na sobie sukienkę miała oznaczać że było widac jej w znacznym stopniu majtki - wtedy faktycznie miałbyś o co mieć pretensje. Zainteresowanie o którym mówisz wcale nie musiało oznaczać zainteresowania kolegą tylko tym co mówił. Zarzut o to że chciała się przejechać innym samochodem jest dla mnie w ogóle bezpodstawny. Naprawde pojechało Ci to po ambicji? syt 2 Tu byłoby by mi baaardzo przykro jeśli partner nie złożylby mi życzeń. Fakt, że nie miała prezentu niczego nie zmienia, mogła wprost powiedzieć że prezent będzie z pewnym opóźnieniem. Choć zastanawia mnie dlaczego nie zaprosiłeś jej na te urodziny? syt 3 Niczego nowego się nie dowiesz, już była dyskusja na ten temat. Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
no to bardziej jej się podoba jazda jego samochodem niż twoim. I tu nie ma żadnego znaczenia uczucie do ciebie. To tylko przedmiot.
Nie szukam elementów łagodzących, tylko ty opisujesz sytuacje bardzo skrótowo i jeszcze bardziej jednostronnie. Nie mając pełnych danych nie mam mozliwości wyciągania właściwych wniosków.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A Ty tak będziesz wyliczał sytuację po sytuacji, żeby się pomaltretować jeszcze trochę?
![]() Weź się chłopie ogarnij i nie rób cyrku. Bo cokolwiek by między Wami nie było, to nic nie przebija łażenia i wygadywania na byłego partnera/partnerkę. jak coś się skończyło to należy zamknąć buzię i zatrzymać szczegóły dla siebie. Najwyraźniej byliście siebie warci, ona nie dama, Ty nie dżentelmen. Kto to widział tak łazić i kłapać dziobem ![]() Było, minęło. Jeszcze ci napiszę, ze jak ognia unikałam mężczyzn, którzy źle mówili o swoich byłych, a jeszcze bardziej takich którzy dodatkowo oczekiwali współczucia, poklepywania po pleckach i użalania się nad sobą "bo ona mi to czy tamto zrobiła".
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez chcemiecpewnosc Czas edycji: 2011-04-16 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim,bez urazy,ale czytając te wszystkie sytuacje,każdy może zauważyć,ze Twoja dziewczyna zawiniła w jakiś sposób,mniejszy lub większy,więc jak dla mnie to ten wątek jest po to,żeby ją wypunktować.
A nie zastanowiłeś się,że Ty też psułeś wiele?Bo na razie to tak,jakbyś chciał potwierdzenia ona - be,Ty - super. Myślałam,ze ten watek to będzie na zasadzie,że chcesz coś zmienić u siebie,przynajmniej ja bym chciała. No,ale skoro takie sytuacje opisałeś to mówię: Cytat:
2.Twoim autem jeździła ciągle (często),Jego było nowsze,fajniejsze,może przez ciekawośc chciała poznać,jak kolegi autem się jeździ. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Oczekujesz, aby każda Wizażanka potępiła zachowanie Twojej byłej. Sytuacje, które podajesz mają postawić Twoją ex w złym świetle.
Patrząc na pierwszą sytuację, to wyolbrzymiasz i nie wiem o co Ci tak naprawdę chodzi. Doszukujesz się wszędzie problemów. Hmm, druga sytuacja...głupota według mnie. Może rzeczywiście mogła inaczej postąpić, ale nie zachowuj się jak typowy samiec dla którego wszystko co on ma jest najlepsze. Samochód jak samochód. No i sytuacja z urodzinami. Owszem, zrobiłoby mi się bardzo przykro, ale z drugiej strony gdzie zaufanie? Dziewczyna Ci się wytłumaczyła i Ty niby jej uwierzyłeś. Teraz piszesz tak jakbyś już wtedy wiedział, że na pewno skłamała. Mogłeś z nią porozmawiać o swoich wątpliwościach, a teraz tu wylewasz żale. Nikt z nas jej nie zna i skąd mamy niby wiedzieć jak te sytuacje wyglądały naprawdę? Piszesz tak, żeby to ona była ta bee, a Ty grzeczny i ułożony, który trafił na okropną dziewczynę ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
tak naprawdę to chyba nie chcesz wyciągnąć żadnych wniosków, póki co nie piszesz ani słowa o tym jak ty się zachowałeś w tych sytuacjach tylko opisujesz to jak się twoja ex zachowywała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież kolejny związek będzie inny i będą _BĘDĄ na 100%_ inne niefajne sytuacje z obu stron. Bo nie ma tak, że się da tylko ćwierkać, zawsze byc milutkim, kochaniutkim, nie mieć złych humorów, zgadywać w myślach zachcianki partnera/ki i zawsze być cacy i cool. I albo się wady partnera akceptuje i mimo nich z nim zostaje albo nie i się rozstaje - i tyle wniosków.
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przeczytałam całego wątku, jedynie kilka pierwszych postów i ... ![]() ![]() Kojarzę autora, Ciebie, z jakiś wcześniejszych wątków i szczerze to rysuje mi się obraz osoby trochę zbyt emocjonalnej, zbyt nastawionej na zyski i konsumpcję, zbyt małostkowej i wszystko dzielącej na części pierwsze oraz starającej się na silę wszystkim i sobie udowodnić , że wina leży po stronie... I o ile rozumiem, że po jakimś dłuższym związku należy zrobić podsumowanie to zupełnie nie wiem na co i po co przeżywasz swój związek, wzloty i upadki od kilku miesięcy w sieci. Ale może ktoś Ci tu w czymś pomógł - tego też życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.