|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Renault megane coupe
Nie znalazlam watku o tym samochodzie,wiec postanowilam go zalozyc
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karoolaaa Czas edycji: 2008-04-22 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Renault megane coupe
Autka nie posiadam, gdyż dopiero dziś zdałam prawko, ale nie chodzi o to.. Mi sie podoba to auto, wizualnie ladnie wyglada, aczkolwiek slyszalam negatywne oceny na jego temat. Podobno bardzo rdzewieje itp. Ale niech wypowie sie na ten temat jakis uzytkownik/uzytkowniczka tego samochodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a ja smigam sobie tym wozidelkiem od pol roku, zrobilam nim narazie kolo 15 tys km
ja mam ph 2 z 1999roku z silnikiem 1.6 i 110 km jak kazde autko ( wiekowe) ma swoje plusy i minusy zdecydowanie do plusow nalezy wyglad, mimo ze autko ma juz 9 lat wciaz budzi zainteresowanie na drogach( szczegolnie zolte) samochodzik jako ze ma zapedy sportowe jest zrywny mega wygodne fotele ![]() a co do minusow to dosyc spore spalanie jak na takie autko( w granicach 8-10 l) dosc wrazliwe zawieszenie malo plynna skrzynia biegow wiadomo ze kazdy egzemplarz bedzie inny, wszystko zalezy na jaki trafisz tak czy inaczej, wedlug mnie ten samochod ma jakas magie w sobie i mimo ze juz pare razy wystawialam go na sprzedaz to jakos zawsze usuwam ogloszenia ![]() to sa fotki mojej pszczolki ![]() ![]() ![]() wejdz sobie jeszcze na forum www.meganecoupe.pl znajdziesz tam wszytskie potrzebne info ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Po zdanym egzaminie na prawo jazdy to auto było moim pierwszym autkiem, którym jeździłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeżdzę takim autkiem i uważam, że jest super. Ma swoje plusy i minusy ale ogólnie jestem zadowolona. Samochód jest na gaz, rok 1996, silnik 1.6, 115 km. Mały tuning, obniżany, ciemne szyby. Jest mały, ale wygodny. Dla mnie dużym minusem jest twarde zawieszenie, przy którym na naszych drogach wszystko się czuje
![]() Plusem jest cała reszta ![]() ![]() ![]() I zdjęcie mojej bananówy ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Oj ten samochodzik to tez moje marzenie. Dla kobietki w sam raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
świetne auto, mój kolega takie posiada, zwinne, wygodne, aczklwiek ja zaszalałam i zainwestowałam w większy, czuje się troche bezpieczniej w więjszym mam Renault Scenic, też super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witam ja tez od kilk miesiecy jezdze Meganka Coupe i...ogolnie to fajne autko,ale...no wlasnie caly czas cos przy nimmusze robic juz czasami mam go dosyc do momentu,az znowu sie nim nie przejade...niestety mam tylko 1,6i 90km,ale tez niezle sie smiga...mialem okazje przejechac sie tez 2,0 fajnie bylo :p i nawet chcialem kupic z takim silnikiem ale nie starczylo kaski...jak zrobie mu fotki to wrzuce...pozdrawiam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez mam meganke,ale nie coupe, które bardzo mi sie podoba,ale jednak wole troche wieksze auta:p Generalnie jestem bardzo zadowolona,silnik 1.9 diesel 98km-spalanie i przyspieszenie naprawde zadowalajace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja też śmigam Meganką Coupe srebrną 1.6, rocznik 98
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja za taką Meganką sikam już od paru miesięcy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Meganka jest sportowym autem
![]() No to mnie rozbawiłyście, może buda troszeńkę tak wygląda, ale osiągów to nie ma. No chyba, że sportowe do jazdy po osiedlu ![]() A co do coupetki to szukam, bo właśnie chcę kupić na moje pierwsze auto. No chyba, ze sie cos innego napatoczy po drodze ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Myslalam nad taka z tym, ze w hatchbacku, coupe troche za malutkie, ale za to prezentuje sie pieknie
![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dla zainteresowanych kupnem polecam forum
megane coupe klub polska http://forum.meganecoupe.pl/ dowiecie się tam wielu interesujących rzeczy na temat meganki, ponadto ludzie z forum mogą Wam pomóc w ocenie wybranego przez Was autka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zamieniłam swoją żółtą megankę na czarną
![]() kurcze, a chciałam rodzinny samochód. Nie moge się od tej marki uwolnić ![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam,od roku mam renault megane coupe z silnikiem 1.9dti z 99 roku ,ale po podkreceniu silnika i tunigu optycznego ten samochód jest naprawde niedo...... wyglada super ze małolaci z bmw pytaja się co tam siedzi pod maską,trzeba dobże pomyslec aby fajnie ten samochod zrobic za niedużą kasę.polecam ten samochodzik,Chetnie potpowiem co trzeba porobic po swojemu aby samochód służył przez pare lat.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Od ponad roku też śmigam meganką coupe 1.6. W ciągu calego czasu mojego użytkowania ani razu się nie zepsuła, nie miała żadnych poważniejszych ani nawet tych mniej poważnych usterek
![]() ![]() ![]() Niedługo sprzedaje, czas na coś większego ![]() Pozdrawiam
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam kupić sobie jakiegoś coupe, ale jednak renault mnie odstrasza - mój wujek jest mechanikiem i pracuje też w stacji kontroli i niestety jego opinia na temat wszelkich francuskich samochodów - renault, peugeot, citroen jest jedna - powyżej 6 lat niestety co się człowiek zabierze to coś innego sie rozwali. Nie wiem, czy to wiarygodna opinia, może trafia na jakieś trefne egzemplarze, ale jakoś nie mogłam tego pominąć przy kupnie autka. Chociaż podoba mi się sama linia "renówek", wnętrza też ładne.
Denerwuje mnie też to, że za sam fakt że jest napisane na masce renault, opel czy toyota cena w tym samym wyposażeniu jest co najmniej o kilkanaście procent wyższa niż mniej uznanych marek, np. daewoo - u mnie kilka osób w domu od kilkunastu lat jeżdżą daewoo i jedyne co się wymienia to klocki hamulcowe ![]() Ale tak to jest z obiegowymi opiniami - tak wszystko zależy od egzemplarza na jaki się trafi ![]() Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2010-08-04 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Jeśli samochód przez cały okres użytkowania był odpowiednio ekspleatowany, każda część, która najzwyczajniej w świecie się zużyła - wymieniona, właściciel dbał, to bez względu na to, czy to Mercedes czy Renault - psuć się nie będzie. Ja z czystym sercem mogę renię polecić, bo mnie nie zawiodła
![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja mam Renault Megane Coupe stosunkowo od niedawna bo od wczoraj i prawko też zdałam zaledwie miesiąc temu. Ogladając pełno ofert różnych autek gdy tylko tą zobaczyłam wiedziałam, że musi być moja.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.