Renault megane coupe - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-22, 10:19   #1
karoolaaa
Zakorzenienie

Renault megane coupe

Nie znalazlam watku o tym samochodzie,wiec postanowilam go zalozyc Co o nim myslicie ??Posiada moze ktoras z Was takie autko? Czekam na opinie

Edytowane przez karoolaaa
Czas edycji: 2008-04-22 o 12:02
karoolaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-23, 11:22   #2
vericzka
Raczkowanie

Dot.: Renault megane coupe

Autka nie posiadam, gdyż dopiero dziś zdałam prawko, ale nie chodzi o to.. Mi sie podoba to auto, wizualnie ladnie wyglada, aczkolwiek slyszalam negatywne oceny na jego temat. Podobno bardzo rdzewieje itp. Ale niech wypowie sie na ten temat jakis uzytkownik/uzytkowniczka tego samochodu
vericzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-03, 17:10   #3
milciaaFobos
Przyczajenie

a ja smigam sobie tym wozidelkiem od pol roku, zrobilam nim narazie kolo 15 tys km
ja mam ph 2 z 1999roku z silnikiem 1.6 i 110 km
jak kazde autko ( wiekowe) ma swoje plusy i minusy
zdecydowanie do plusow nalezy wyglad, mimo ze autko ma juz 9 lat wciaz budzi zainteresowanie na drogach( szczegolnie zolte)
samochodzik jako ze ma zapedy sportowe jest zrywny
mega wygodne fotele
a co do minusow to dosyc spore spalanie jak na takie autko( w granicach 8-10 l)
dosc wrazliwe zawieszenie
malo plynna skrzynia biegow

wiadomo ze kazdy egzemplarz bedzie inny, wszystko zalezy na jaki trafisz
tak czy inaczej, wedlug mnie ten samochod ma jakas magie w sobie i mimo ze juz pare razy wystawialam go na sprzedaz to jakos zawsze usuwam ogloszenia

to sa fotki mojej pszczolki

wejdz sobie jeszcze na forum www.meganecoupe.pl
znajdziesz tam wszytskie potrzebne info
pozdrawiam
milciaaFobos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-26, 19:27   #4
Bulinka.
Raczkowanie

Po zdanym egzaminie na prawo jazdy to auto było moim pierwszym autkiem, którym jeździłam Nie mając swojego, śmigałam sobie brata meganką Nie ma to jak nauka, od razu na sportowym Wizualnie autko prezentuje się super zwłaszcza żółte jak wspomniała milciaa Autko rzeczywiście dużo pali.. 10l na 100km Świetne przyspieszenie, świetnie trzyma się na zakrętach dzięki swojemu zawieszeniu.. Niestety dołki są odczuwalne dużo bardziej niż w autach z miękkim zawieszeniem (zwłaszcza z tyłu).. Szkoda było nam sprzedawać to autko.. Nie było mu nic praktycznie do zarzucenia.. Brat chciał zmiany na inne, a i nad błotnikiem robiły się pęcherze malutkie.. Ja polecam to autko
Stary 2008-05-26, 20:35   #5
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Jeżdzę takim autkiem i uważam, że jest super. Ma swoje plusy i minusy ale ogólnie jestem zadowolona. Samochód jest na gaz, rok 1996, silnik 1.6, 115 km. Mały tuning, obniżany, ciemne szyby. Jest mały, ale wygodny. Dla mnie dużym minusem jest twarde zawieszenie, przy którym na naszych drogach wszystko się czuje
Plusem jest cała reszta Samochód naprawdę polecam Mimo wieku wzbudza zainteresowanie
I zdjęcie mojej bananówy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Moje 2 skarby.jpg (191,1 KB, 137 załadowań)
Stary 2008-06-05, 09:26   #6
Alisja
Raczkowanie

Oj ten samochodzik to tez moje marzenie. Dla kobietki w sam raz.
Alisja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 21:41   #7
didian
Przyczajenie

świetne auto, mój kolega takie posiada, zwinne, wygodne, aczklwiek ja zaszalałam i zainwestowałam w większy, czuje się troche bezpieczniej w więjszym mam Renault Scenic, też super.
didian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 22:12   #8
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez milciaaFobos Pokaż wiadomość
to sa fotki mojej pszczolki

Ładna ta Twoja pszczelina.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 20:58   #9
Sopelwawa
Przyczajenie

Witam ja tez od kilk miesiecy jezdze Meganka Coupe i...ogolnie to fajne autko,ale...no wlasnie caly czas cos przy nimmusze robic juz czasami mam go dosyc do momentu,az znowu sie nim nie przejade...niestety mam tylko 1,6i 90km,ale tez niezle sie smiga...mialem okazje przejechac sie tez 2,0 fajnie bylo :p i nawet chcialem kupic z takim silnikiem ale nie starczylo kaski...jak zrobie mu fotki to wrzuce...pozdrawiam!!!
Sopelwawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 20:06   #10
Martitka10
Raczkowanie

Ja rowniez mam meganke,ale nie coupe, które bardzo mi sie podoba,ale jednak wole troche wieksze auta:p Generalnie jestem bardzo zadowolona,silnik 1.9 diesel 98km-spalanie i przyspieszenie naprawde zadowalajace
Martitka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 14:11   #11
isovere
Raczkowanie

Ja też śmigam Meganką Coupe srebrną 1.6, rocznik 98 Moje pierwsze autko i jak narazie jestem zadowolona
isovere jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-07, 11:45   #12
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ja za taką Meganką sikam już od paru miesięcy i napewno kiedyś ją kupię...pozdrawiam Meganomaniaczki
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-02, 10:52   #13
pinkpanther69
Wtajemniczenie

Meganka jest sportowym autem
No to mnie rozbawiłyście, może buda troszeńkę tak wygląda, ale osiągów to nie ma. No chyba, że sportowe do jazdy po osiedlu
A co do coupetki to szukam, bo właśnie chcę kupić na moje pierwsze auto. No chyba, ze sie cos innego napatoczy po drodze
Stary 2010-06-03, 14:58   #14
mala19881
Zadomowienie

GG do mala19881

Myslalam nad taka z tym, ze w hatchbacku, coupe troche za malutkie, ale za to prezentuje sie pieknie Ale z powodu wielu negatywnych opinii jednak kupilam cos innego
mala19881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 16:19   #15
tyska85
Raczkowanie

dla zainteresowanych kupnem polecam forum
megane coupe klub polska
http://forum.meganecoupe.pl/

dowiecie się tam wielu interesujących rzeczy na temat meganki, ponadto ludzie z forum mogą Wam pomóc w ocenie wybranego przez Was autka
tyska85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 18:04   #16
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Zamieniłam swoją żółtą megankę na czarną
kurcze, a chciałam rodzinny samochód. Nie moge się od tej marki uwolnić
Stary 2010-07-29, 01:52   #17
krzychu3339
Przyczajenie

Witam,od roku mam renault megane coupe z silnikiem 1.9dti z 99 roku ,ale po podkreceniu silnika i tunigu optycznego ten samochód jest naprawde niedo...... wyglada super ze małolaci z bmw pytaja się co tam siedzi pod maską,trzeba dobże pomyslec aby fajnie ten samochod zrobic za niedużą kasę.polecam ten samochodzik,Chetnie potpowiem co trzeba porobic po swojemu aby samochód służył przez pare lat.Pozdrawiam
krzychu3339 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 16:57   #18
Szan
Raczkowanie

Od ponad roku też śmigam meganką coupe 1.6. W ciągu calego czasu mojego użytkowania ani razu się nie zepsuła, nie miała żadnych poważniejszych ani nawet tych mniej poważnych usterek . także jestem bardzo zadowolona z tego samochodu. fajne, nie za duże, zwinne, przyjemne autko . z czystym sumieniem mogę polecić. Mówi sie, że renowki się psują. ja miałam to szczęście, że nie poznałam renówki od tej gorszej strony . Zresztą moja mama, znajoma również posiadają samochody tej marki i są zadowolone...
Niedługo sprzedaje, czas na coś większego . heh.
Pozdrawiam
Stary 2010-08-04, 21:05   #19
owieczkaa
Zakorzenienie

Ja też chciałam kupić sobie jakiegoś coupe, ale jednak renault mnie odstrasza - mój wujek jest mechanikiem i pracuje też w stacji kontroli i niestety jego opinia na temat wszelkich francuskich samochodów - renault, peugeot, citroen jest jedna - powyżej 6 lat niestety co się człowiek zabierze to coś innego sie rozwali. Nie wiem, czy to wiarygodna opinia, może trafia na jakieś trefne egzemplarze, ale jakoś nie mogłam tego pominąć przy kupnie autka. Chociaż podoba mi się sama linia "renówek", wnętrza też ładne.

Denerwuje mnie też to, że za sam fakt że jest napisane na masce renault, opel czy toyota cena w tym samym wyposażeniu jest co najmniej o kilkanaście procent wyższa niż mniej uznanych marek, np. daewoo - u mnie kilka osób w domu od kilkunastu lat jeżdżą daewoo i jedyne co się wymienia to klocki hamulcowe

Ale tak to jest z obiegowymi opiniami - tak wszystko zależy od egzemplarza na jaki się trafi

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2010-08-04 o 21:08
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-15, 19:16   #20
Szan
Raczkowanie

Jeśli samochód przez cały okres użytkowania był odpowiednio ekspleatowany, każda część, która najzwyczajniej w świecie się zużyła - wymieniona, właściciel dbał, to bez względu na to, czy to Mercedes czy Renault - psuć się nie będzie. Ja z czystym sercem mogę renię polecić, bo mnie nie zawiodła Pozdrawiam

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ale tak to jest z obiegowymi opiniami - tak wszystko zależy od egzemplarza na jaki się trafi
dokładnie
Stary 2011-05-11, 13:08   #21
malinka7890
Przyczajenie

Ja mam Renault Megane Coupe stosunkowo od niedawna bo od wczoraj i prawko też zdałam zaledwie miesiąc temu. Ogladając pełno ofert różnych autek gdy tylko tą zobaczyłam wiedziałam, że musi być moja. I jest. Mam tylko '96r 1.6 i 90km ale posiada lampy typu lexus co jeszcze bardziej dodaje mu uroku, po prostu może złamać kobiecie serce. Świetnie prowadzi się po drogach, wygląd świetny. I jestem tego zdania, że każdy samochód się psuje i trzeba coś wymieniać i bez względu jaka to marka.
N A P R A W D Ę P O L E C A M
malinka7890 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości