|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Rosalin - La Roche Posay
Przede wszystkim chciałam się grzecznie przywitać, bo to mój pierwszy post na Forum i powiedzieć, że fajne bardzo jesteście
![]() ![]() A nawiązując do tematu: kupiłam ostatnio Rosalin (LRP)- specyfik do demakijażu dla skóry skłonnej do zaczerwienień i... działa! Skóra zostaje gładka, miękka i zdecydowanie rozjaśniona, ale mam wątpliwości czy dobrze go używam. Na opakowaniu napisane jest, że nie należy spłukiwać. Ale jak zetrę go tylko wacikiem to część kosmetyków (głównie podkład) jednak zostaje na twarzy i muszę poprawiać tonikiem, bo inaczej i tak wytrę w poduszkę. Z tym tonikiem nie byłoby tragedii, ale jak go użyję to już takiej fajnej gładkiej buzi nie mam ![]() (Nie wykluczam, że to kwestia złego toniku) Czy ktoś ma takie cuś i mogłby mi pomóc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosalin - La Roche Posay
Witaj.
![]() Dobrze robisz zmywając dodatkowo mleczko. Najgorszą rzeczą jest pozostawienie resztek makijażu na twarzy, bo producent tak 'zaleca'. ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Coż, chyba rzeczywiście zostaje mi jakiś łagodny tonik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy sam tonik to dobry pomysł. Jeśli zauważysz, że kondycja skóry się pogarsza to po użycia mleczka-żelu (dziwne
![]() Sama po mleczku doczyszczam twarz żelem myjącym. Może spróbuj LPR Toleriane? W każdym razie cos bardzo delikatnego. Z tańszych dobry jest żel ATW Antystres (również na zaczerwienienia).
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosaliac - La Roche Posay
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rosaliac - La Roche Posay
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo. Nie miałam ulotki, a kobita w apetce nie raczyła mi powiedzieć, że woda termalna się przyda. Ten żel jest po prostu zbyt łagodny, żeby dokładnie zetrzeć podkład Unifiance, ale za to zostawia skórę naprawdę gładziutką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.